Istanbul Usa Fender Satan Mağaza/yerler

Fender'de kesinlikle alderden yanayım. Inanilmaz oturakli ve her yone cekilebilen bir tonu var bilginiz olsun. Bir cok ton skalasi elde edebilirsiniz. Zaten siz oraya gitar denemeye gittiğinizde fikirleriniz çaldıkca degisecek ve ilk seferde kafaniz oldukca karisacak. Video izleme ile hersey çözülmez videoyu ceken kisinin tusesi, amfisi setupi muzik bilgisi sizinki ile ayni olamaz. En dogrusu gidin deneyin icinize sineni alin, sonra bakarsiniz manyetik kombinasyonlarina ona göre dizayn edersiniz.
 
Evet öncelikle yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler. Fender Costum Shop David Gilmour Signature aldım 2. el. Diğer gitarım + para şeklinde. Şimdi bir kaç sorum var. Teller benim eski ibaneze göre yüksek geldi. Fender Strat'ların yada bu gitarın normal kabul edilen tel yüksekliği bilmem kaçıncı perde de kaç olmalıdır. Yok bu yükseklik normalse zaten buna alıştıracağım parmakları bileyim diye soruyorum. Başka bir arkadaşımında Fender'ini eskiden elime aldığımda la bu yüksek demiştim normal falan demişti. Bunun normali nedir? Gitarın sap ayarı luthiere yaptırılmış.
 
Sevgili @Wasp ustadim, deluxe ile baslayip nerede sonlandirmissin isi ilginc ve hayirli olmus gule gule kullan. Sanirsam Makina Muzik'teki gitari aldin, ben de aylardir kime gidecek diye merak icerisindeydim. Onun otesinde eger tel yukseliginden muzdarip isen sen de luthier'e goturebilirsin. Tel yuksekliginin tek bir optimum degeri yok, kopru ve sapi es zamanli olarak ayarlayarak bir luthier'e alcaltip yukselttirebilirsin telleri.
 
Evet Makina Müzik'ten aldım. Deluxe ile başladıkta bu gitarı görünce işler değişti :) Ya tel yüksekliğinden müzdaripmiyim emin değilim. Ben alışırım bu yüksekliğe. Ama onlar zaten en son luthiere ayarını yaptırmışlar hatta istersen düşürtelim dediler ama cızırlı falan olabilir dediler bu gitara göre yükseklik ideal dediler. Şimdi benim ibanezimin telleride baya düşüktü. Yani ideali neyse ona alışayım diyorum. Tel düşürcez diye sesten kaybetmeyelim.

Eternasyona baktım belli sağlam biri ayarını yapmış bunun tam tutmuş :D
 
Son düzenleme:
Amfi yok şuan arkadaştayım. Gitarın akustik tonu bile harika :D Amfisiz bir gitarı bu kadar seveceğimi düşünmezdim :)
 
Sertifikasi yeter amfi olsa kac yazar, sakin modifiye falan etme ha, ben ettim de satacak olunca alacak arkadas Fender'e resim yolladi dediler ki biz bu gitara kefil olmayiz manyetikleri degismis, o sertifikanin da bir gecerliligi yok, adam da almadi. Neyse.
 
Yahu niye kaybetsin, aslinda memlekette Plek makinasi olsa, en guzel sap ayari onunla olur lakin sana hangi yukseklikte hangi fret buzz edebilir gosteriyor ve sadece onlari minimal sekilde tirasliyorlar. Ama luthier abiler yapar diyorum ayrica geri donusu olmayan bir sey degil bu merak etme.
 
Bu arada modifiye yapmam yahu :) Bunlarla gelen tremelo kolu kısa olması gerekiyor değil mi? Bu hem yuvada oynuyor hemde orjinali gibi kısa değil.
 
Evet kisa olmasi icap eder ama dert etme yahu buluruz sana bir Gimour isi tremolo kolu, karsilastirma acisindan su resmi ekleyelim referans olsun. Bu arada
yanilabilirim tabi ama sendeki gitar bir ihtimal Okan Bayulgen'e ait olabilir; ha bu, sayet dogru ise, gitara eksi deger mi arti deger katar onu sana birakiyorum. Lakin kendisinde Gilmour strat oldugunu soyledi programda ve dukkanin sahibi Tuncer Tunceli ile kankalar zaten Zaga Band'den hatirlarsin belki. Resimlere o kadar bakmistim ki, senin gitarda arkada neckplate yaninda ufak bir vuruk olmasi lazim onu bile hatirliyorum.
100_0610.jpg
 
Neckplate dediğin sapın bağlantı kısmıysa evet orda bir vuruk var. Tuncer abiyi elbette biliyorum. Ama dükkana eşi Deniz hanım bakıyor. Saolsun süreçte bayağı yardımcı oldu çok memnun kaldım mağazadan. Fakat tremelo kolunun sallanması doğru değil. Orjinalide dert değil. Eğer bu tremelo kolu bu gitara uygun değilse yuvaya göre ince kalıyorsa ben bu şekilde kullanarak orayı laşkalaştırırım. Boşta sallanmaması lazım tremelo kolunun bundan eminim. Bendeki tremelo kolu standart length olanı sanırım. Bunların yuvaya videladığımız kısımlarının kalınlığı standart mı?
 
Neckplate dediğin sapın bağlantı kısmıysa evet orda bir vuruk var. Tuncer abiyi elbette biliyorum. Ama dükkana eşi Deniz bakıyor. Saolsun süreçte bayağı yardımcı oldu çok memnun kaldım mağazadan. Fakat tremelo kolunun sallanması doğru değil. Orjinalide dert değil. Eğer bu tremelo kolu bu gitara uygun değilse yuvaya göre ince kalıyorsa ben bu şekilde kullanarak orayı laşkalaştırırım. Boşta sallanmaması lazım tremelo kolunun bundan eminim. Bendeki tremelo kolu standart length olanı sanırım. Bunların yuvaya videladığımız kısımlarının kalınlığı standart mı?
Oyle olmali gilmourun esprisi kisa olmasi hepsi bu, ama baska bir fender tremolo arm ile denemek lazim. Allahtan kol da kopru de bulunan seyler...
 
Geri
Üst