gitarımın klavyesinin rengi soldu ne yapabilirim?

arkadaşlar selam, ben ibanez grx 140 (gio) gitar kullanıyorum. gitarımın klavyesi rosewood ve alalı 6 ay oldu fakat klavyenin yuzeyinin renginde bir açılma ve matlaşma var sizce nedendir ve ne yapabilirim bunu düzeltmek için? yardım ederseniz sevinirim
 
ben telleri cikarttiktan sonra klavyeyi iyice bir sade suylan temizliyorum ve kesinlikle kimyasal kullanmadan daha sonra bildigimiz yagi pamuklan sürüyorum, gayette iyi oluyor. Zaten yüzeyi islenmemis naturel agaca uygulanan standart yöntem bu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sigmastern demiş ki:
ben telleri cikarttiktan sonra klavyeyi iyice bir sade suylan temizliyorum ve kesinlikle kimyasal kullanmadan daha sonra bildigimiz yagi pamuklan sürüyorum, gayette iyi oluyor. Zaten yüzeyi islenmemis naturel agaca uygulanan standart yöntem bu.

hocam bildigimiz yag dedigin hangi yag? :LOL:
 
Yagin amaci agaci kurumaya ve dis etkilere karsi korumak, aslen agac icin özel bakim yagi var ama ben bildigimiz zeytin yagi kullandim, yagi sürdüm 15 dakika cekmesini bekledim ve daha sonra kalanlari kuru bir bezle temizledim.
 
Terem yağla mı denesek bir de :D:D Yağın miktarı konusunda bişeyler söyleyebilirmisiniz? Bir de elimize vıcık vıcık yağ bulaşmaz mı bildiğimiz yemek yağı sürersek? Bitleniriz vallahi :D
 
hocam peki bu planet waves in fln klavye koruyucuları var onlar işe yaramazmı? bu ayçiçek yağı fln biraz sakat görünüyo :D
 
Arko nem :) Güzel fikir.Benimde yaklaşık 20 senelik filan bir akustik gitarım var bunun klavyesinde boya gibi bişey var yani ağaç görünmüyo bunada bakım yapmam gerekirmi bu zamana kadar yapmadım bari şimdi bir bakayım.Bilen var mı?
 
Yakında seksi ve müthiş bir ibanez çekeceksindir ve yüzeyi elinizdeki takoz gibi bozulmasın diye acaba alınca nasıl davranmalıyım diye bir başlığa bakarsınız. Sonra muhahaş.... Valla ortaya bi karışık çeksek heralde burnumuzu mandallayıp işe başlamamız ve gitarın iyice soyulmaması için Allah'a dua edip işe başlamamız yeğdir. Sonrası malum :)
 
Washburn wr154 gitarımın klavyesine senelerce ellememiştim.Uzun bir radan sonra yağ sürmem gerektiğini öğrendim.Başka bir hatam daha vardı.Terle birlikte ağaca yapışan deri parçaları ( aklınıza kocaman parçalar gelmesin toz gibi) klavyenin rengini siyaha çevirmişti tabi alındığından beri yavrucağız temizlik görmemişti adam pamukla yağı sürerken fark etti başta temzilemek istedi ama tiksindi sonradan :D vaz geçti sen yap dedi diğer tel değişimine jiletle ince ince yüzeyi temizlemiştim. Aklıma geldi yazim dedim.
 
maasallah herkes burayi italyan mutfagina cevirmis... sade suyla silmak tahtanin nemini artirir ve hacmionin artmasina yol acar bunu disardan hemen anlamazsiniz.. entonasyon gerektiginde tamirci size abi fingerboard bitmis ne yapsam tutmuyo ayar der.. o zaman s.ctiginizin resmidir.. limon yagi.. merak edenler internette kassin ya da ist da olanlar murat sezen veya onun gibi ustalara sorabilirler...
 
Planet waves'in "hydrate - fingerboard conditioner"ını kullnıyorum.
dadhydrate.jpg


1. Tel değiştireceğimde, eski telleri söküp trust rod'u gevşetiyorum;
bu kırmızı sıvıyı klavye boyunca püskürterek uyguluyorum (pamuğa sıkıp onunla da uygulayabilirsin);
2. Yumuşak uçlu bir diş fırçası ile klavye yüzeyini ve fretleri iyice fırçalıyorum ki toz, ter ve deri sökülsün (fırçalama işini tek seferde bitirmeye bak, ağaç yağı emince zedelenme riski artıyor);
3. Az bir miktar sıvıyı yumuşak bir beze (pamuğa) sıkıp onunla klavyeyi siliyorum.
4. Temizliği ve yağlanması bitmiş gitarıma hemen yeni telleri takmıyorum! Bir gün boyunca güneş ışığı almayan, serin ve kuru bir ortamda (odamda), gitar standında bekletiyorum ki klavye ağacı yağı iyice emsin ve zedelenme riski ortadan kalkana kadar kurusun (12-24 saat arası).
5. Yeni telleri taktıktan sonra trust rod'u tekrar sıkıyorum (sap ayarı) Trust rod ile oynarken ne yaptığını bilmen gerekiyor! Gitarın klavyesi elinde kalır allah korusun.
 
bizim atölyede yaptığımız şey şu..telleri çıkar..ufak bir bez al eline..bulabiliyorsan alkol..eczaneden al ..bezi ısla ve tum tuşa sür..biraz bekle...ter izleri falan kalkacaktır...daha sonra yine beze alkol sürüp sıkı sıkı temizle..bu kadar...ha ama tuşu ve fretleri parlatmakta istiyom dersen , polish lazım...ama el ile pek iyi netice vermiyor...istanbuldaysan uğra atölyeye patlatayım ben hayrına.. :)
 
Geri
Üst