Jackson Js32t

Merhaba arkadaşlar, internette baya araştırma yaptım manyetikler konusunda falan, youtubede bir videoda emg 81 ile jackson cvr manyetiğinin çok benzer sesler verdiğini farkettim. Daha sonra jackson manyetiğin fiyat olarak daha uygun olmasından yola çıkarak Jackson JS32T modelini almayı düşünüyorum. Jackson'un X serisinde ise bir gitar emg 81 85 manyetikli ve 900 dolar hemde JS32T 365 dolar iken ve arada çok küçük farklar var. 900 dolarlığın gövdesi ıhlamur ağacı iken 365 dolarlık gitarın ki hint sediri, sözün özü şudur dostlar, ufak tefek farklılıklar olmasına rağmen öğrenci olmamdan ötürü JS32T'yı mi almalıyım ve ya varsa emg 81 85 hakkında görüşlerinizi de alabilirim. Teşekkürler şimdiden.
 
hint sedirini pek bilmiyorum.Ihlamur gövdelerde kullanılıyor.Manyetikler de farklıymış.Bunlar pek küçük farklılıklar değil ;350 dolarlık gitar da işini görür gerçi ama paran varsa ve alırım diyorsan 900 dolarlığı al.Bu kadar fiyat farkı varsa kalitede de gözle görünür bir fark vardır muhakkak.
 
Son düzenleme:
Senin yaşlarında bende de Jackson Kelly vardı yalnız yeni Jacksonların düşük fiyatlı serileri nasıldır bilemiyorum.Bozdu diyenler de var,En güzeli kendin mağazaya git elinle dene içine sineni al.2. ellere de bakabilirsin gitar üstüne ufak masraflar edip belki daha performanslı bir gitar bulabilirsin.
 
Kelly'i aldığım yıl 1996,1250 dolara almıştım laylaylom mağazasından.Aynı olmalarına imkan yok.Sen gene git,kendin mağazadan dene en güzel kararı kendin verirsin.
 
kayıt iyi yapılmamış ve kaliteli dinleme ekipmanı kullanılmamışsa bu iki manyetik kulağa benzer gelebilir :) düzgün kulaklık almadan önce ne kadar manyetik karşılaştırması izlediysem %90 benzer geliyordu, mecburen yorumlara dayalı bir iyileştirme yapmak zorunda kaldım.
x serisi 600 dolar civarı görünüyor dikkat et dolandırmasınlar seni.. o 900 dolar dediğin pro serisidir.. jackson elbette ciddi bir firma ama 900 dolarlık mala bile kar yapmak için ucuz floyd ve akort burgusu koyuyor.

Şaka maka bu döviz kurlarıyla bir şey alınmaz, hele piyasadaki gitarlar çöp gibiyse :D artık bilmiyorum distribütör ilgisizliğinden mi yetersizliğinden mi.. Ne kadar gözüme çarpan gitar varsa ülkede yok :D
 
bence 900 dolarl olanı al çünkü öğrenci olmanıda hesaba katarak harika bir amfi alamayacağını varsayıyorum bence asıl sesi veren amfidir youtuba dinletiğin kayıtlarda 60-65 watt gerçketen iyi blackstar mesa boogie amfiler kullanılıyor ve böyle fark azmış gibi geliyor inan bana ben js32t denemiş bir insan olarak olmanı önermem
 
hocam dediğini de düşündüm fakat, evde performansa o kadar önem vermiyorum açıkcası, bir konserde zaten mekanın amfilerini kullanacağımdan benim için önemli olan gitarın ucuz olup iyi performans vermesi, stüdyolar da zira öyle. Hatta şu an tünele gidiyorum, deneyeceğim gitarı.
 
emg 81 "tight" diye tabir edilen bir manyetik. drop a, drop b, drop c falan da çalarım arada diyorsan jacksonın manyetiği sönük kalabilir..
bir arkadaş alma demiş o gitarı, bence kulak as neyini beğenmemiş araştırıver. ayrıca manyetik emg 81 de olsa amfi düzgün olmayınca tat alamıyorum ne yalan söyliyim, elimde 15 watt roland var, kulağımı tırmalıyor. ama diğer 15 wattlara fark atar, o kadar da berbat değil :)
 
Rica ederim, jacksonın çinde üretilen yeni js serisi kozmetik açıdan güzel duruyor ayrıca düz köprü modelleri de var. Bir dene çalımını beğenirsen al derim. Floydlu olan o eski modeller hem itici duruyor hem de floyd stabil olmayabilir. Ton kaybına neden oluyordur, sustain kaybı yaratıyordur. Olmadı ilerde canavar gibi bir pasif atarsın köprüye, sap manyetiğini boşver.
 
hocam dediğini de düşündüm fakat, evde performansa o kadar önem vermiyorum açıkcası, bir konserde zaten mekanın amfilerini kullanacağımdan benim için önemli olan gitarın ucuz olup iyi performans vermesi, stüdyolar da zira öyle. Hatta şu an tünele gidiyorum, deneyeceğim gitarı.

Ya konser mekanındaki amfi senin ihtiyaçlarını karşılamazsa? Sahnede sound önemli, seni ve dinleyiciyi ateşleyecek olan mühim bir unsur. Yoksa sahnede çalarken durduk yere senin moralin bozulabilir.

Kullanıcı adına bakarak thrash ağırlıklı çalacağını farz ediyorum. Olayı ya iyi bir amfi ile ya da amfi artı yanında iyi bir prosesör ile desteklemen ve kendini garantiye alman daha iyi olur bence. Öğrenci adamı bence en azından çalım konforu iyi ama fiyat olarak orta düzeylerde bir gitar, Line 6 POD gibi kaliteli bir modelleyici prosesör (amfisiz ortamda direkman ses sistemine de bağlanabilir hem) ve fiyat olarak kasmayacak ama sahneyi de kaldırabilecek iyi bir solid state amfi kurtarabilir. Zamanında ateşimizi ekonomik yollarla söndürmek istediğimizde sıradan bir gitar (isimsiz manyetikli bir VIC, sonradan bir Washburn), MG 15 Marshall ve Line 6 POD V2 ile evde mucizevi tonlar yakalamayı başardık. Ha sonradan Gibson SG, LP, lambalı amfi saplantılarına yenildik o başka. Çoğumuzun kaderi sanırım :)

Gez dolaş, girdiğin dükkanda sana göre gitar mı var? En vasat amfiye bağla çal. O zaman 365 ile 900 dolarlık gitarın farkını daha net görürsün. Son dönem Jacksonlarını denemedim hiç. Bu yüzden Hint sediri benim için bilinmeyen bir tür. Ihlamur ise şahsen sıcak bakmadığım bir ağaç (Vurmayın la! Kişisel kanaatimizi dile getiriyoruz alt tarafı! Oy eliniz kırıla! :D )

Bence kendini Jackson ile de kısıtlama. Daha ucuza daha iyi sonuçlar alabileceğin Schecter gibi alternatifler de var. You Tube videolarına ise, tanıtımına ayrıntılı açıklama koyulmuş amatör işi olmadıkça itibar etme derim. O bilmemne nokta com sitelerinin kanalları yok mu? Ne hindir onlar!! Sanırsın piyasada hiç ekşi yoğurt yok! Adam 300 dolarlık gitardan, 50 dolarlık pedaldan güzel bir sound alıyor da, o soundu hangi amfi ile alıyor onu göstermiyor ama.
 
Bu gun yamahada bir Schecter denedim. Modelini hatırlamadığım bir amfiyle 1,200 tl civarına bırakabileceğini söyledi adam. Bunu da düşünebilirim evet, teşekkür ederim. Benim almak istediğim gitar şudur ki, tünelde bir buçuk saat dolaştım bulamadım;
http://www.tune-l.com/Jackson-JS32T-Rhoads-Gun-Metal-Grey_5768.html

aynı manyetikli x serisinin bir gitarını denedim, çok güzel sesi vardı o da bu;
http://www.tune-l.com/Jackson-Rhoads-RR24XT-RW-Quicksilver-with-BLK-Beve_8883.html
 
Geri
Üst