Pinhani

Yıllar önce İstanbul'da şarkısıyla tanımışımdır, sevmişimdir. Sonra Kavak Yelleri diye bir dizide Pinhani müziklerinin kullanıldığını gördüm. Ne yalan söyleyeyim, diziye sempatim oldu sonra bu sebepten dolayı. Şimdi de hala dinliyorum, seviyorum bu grubu. Yaptıkları işe illa pop, rock gibi isimler takmak gerekir mi bilmiyorum, bana o rockçı değil çok hafif bu değil sert müzik yapmıyor gibi tartışmalar anlamsız geliyor, ama kaliteli işler yapıyorlar ve bence diziden sonra da var olmaya devam edecekler.
 
Elestiriler her zaman gruba olumsuz seyler katmaz.Ki cogu grupta veya sanatci bu her tarz icin boyledir bu elestiriler dogrultusunda hareket edebilir.Bos tartismalarin zaten bi faydasi bulunmaz hic kimseye ama elestiri gereklidir ki gruplarda buna karsi cikmaz.
Pinhani ilk albumundeki basariyi 2. albumundede gosterdi.Kendi cizgilerindede ilerlemeye calisiyorlar.Dizi bitsede pinhani ayni dogrultuda devam edecektir.Artik taninan bi grup.
 
İkinci Klip "Dursana Dünya"

Yönetmenliğini karikatürist Tan Cemal Genç’in yaptığı klibin tamamlanması yaklaşık 2,5 ayı buldu. Altı haftalık bir ön hazırlıktan sonra kahramanların tipleri çıkarıldı, sahne sahne kuklaları yapıldı, fon resimleri akrilik boya ile boyandı. Yine kağıttan maket bir şehir kuruldu. Kahramanlar ve objeler, tek tek elle oynatılarak canlandırıldı ve fotoğrafları çekildi.

Klibin çekimleri Makina Creative Post’un stüdyosunda yapıldı. Çekimler 8 gün sürdü ve yaklaşık 2500 kare fotoğraf çekildi.

Pinhani’nin lokomotifi Sinan Kaynakçı, senaryodan çekimlere kadar klip çalışmasını yakından takip etti. Hatta bir sahnesinde çekimlere katıldı ve objelerin hareketlendirilmesinde görev aldı. (Sevgililerin merdivenle aya çıkması sahnesinde..)

Klibin prodüksiyonunda genç sanatçılardan heykeltraş İlhan Sayın ve ressam Betül Akzambaklar ile fotoğrafçı Sevil Tunaboylu görev aldı...(pinhani.com)


Klip çok güzel olmuş ayrıca eğlencelide yüzlerde hoş bir gülümseme yaratıyor... Tüm çalışanların emekerine sağlık...

Klibi;

http://www.pinhani.com/zb/tr-TR/

yada,

http://www.youtube.com/watch?v=YssYw2SrvYg

linklerinden izleyebilrisiniz...
 
En güzel şarkılarıyla Pinhani Yüxexes'e geliyor.

pinhani.jpg


Canlı canlı Pinhani şarkıları,

Anadolu pop rock tarihine derin bir bakış,

Ar-ge, ajanda ve müziğe dair her şey.

Güven Erkin Erkal ve İmge Celepçi ile

Yüxexes 3 Haziran Çarşamba 22:00’de Dream TV’de.

http://www.myspace.com/pinhani
 
Pinhani'ye 1 temmuzla beraber başlayacak olan uzun turnelerinde başarılar diliyoruz.Sinan'a ve diğer arkadaşlara sevgiler ve selamlar.
N O R M A L..........
 
Aynen. Kavak Yelleri benim için bitirdi Pinhani'yi. Ama şu ikisine birşey diyemem.

Akın Eldes

Seni Bana Anlatırlar. Bu çok damar bir şarkı. Kendimden geçiyorum her dinlediğimde.
 
bunlar meşhur olmadan ankarada dinlerdik barlarda. pek bi güzeldi, sonra kaptı piyasa, bunlar da "yok kardeşim, bizim işimiz olmaz diziyle miziyle" demedi. bi gün bi baktım kavak yelleri diye bi dizide coşturuyolar. pinhani artık alternatif teenage grubudur, yazık olmuştur, geçmiş olsundur. insanın dinleyesi gelmiyo, psikolojik herhal...
 
Tabiki tanınsın tabiki medyatik olsun türkiye yetmez dünya tanısın. Tıpkı pin floyd gibi Pinhaniyi Dünbak dünyaa eseri ile ve o muhteşem solo gitar resitalini dünyaa dinlesin
 
Bundan tam 10 yıl önce ilk albümü 'İnandığın Masallar' ile hayatımıza giren Pinhâni, 5. albümü ‘Kediköy'ü yayınladı. Albüm 8 Ocak'ta i-Tunes'da CD'si ise 15 Ocak'ta raflarda oldu. Bir çok müzik türünden beslenen ve bestelerinde bu türleri kendine özgü tarzıyla harmanlayan Pinhâni, bu albümde de hem eski şarkılarından esintiler sunuyor, hem de yeni şeyler deniyor.

Albümdeki şarkıların söz ve müzikleri ağırlıklı olarak yine grubun solisti Sinan Kaynakçı'ya ait.


İlk video klipleri de “Geri Dönemem” şarkısı gerçekten güzel olmuş.


 
Ekipmanlar: Blackmagic URSA 4K, Canon Mark III, Full lens set.(Prime ve zoom lens) Şaryo,jimmy jib,dolly, steadicam ve omuz aparatı. Işık istenirse elimizdekiler(LED VE KİNO IŞIK SET) harici kiralanabillir. Grafik Animasyon ve Kurgu setlerimiz: Adobe After Effect, 3D Max, DaVinci Resolve 12, Final Cut Pro X, AVİD.
REKLAM (TVC, VİRAL),TANITIM FİLMİ, KLİP. TEL NO: 0507 977 0693-Çağatay KIRAY
 
Geri
Üst