Gibson Lpj Mi Epiphone Lp Custom Pro Mu?

Arkadaşlar aylardır elektro gitarımı değiştirmeyi düşünüyordum.Tarzıma uygun bir gitar arayış içersin deyim.En sonunda Epiphone Lp Custom PRO karar verdim ama karşıma Gibson LPJ çıktı.Arasında 500tl fark var.Ton olarak 2side hoşuma gitti kalite olarak gibson daha üstün görüyorum.Sizce hangisi almalıyım?(Tarzımda Grunge,Rock)
 
İşleri biraz daha ilginçleştirelim, godin icon2 contertable bütçen biraz daha darsa godin lghb ya da lgemg, bunları bir deneyin ciddi anlamda güzel gitarlar. Bunların dışında Gibson birazcık daha iyi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Solak olduğum için bu gitarın o modellerini bulamam :( asıl aradığım gitar G&L Rampage ama malesef solağı yok o yüzden bu modellere kaydım.yardım istedim bu konuda.bilgisi olan varsa LPJ ve LP PRO hakkında yardımcı olursa sevinirim :)
 
Şahin SLX

Adam ne soruyor, siz ne diyorsunuz beyler. 2sini de uzun süre çalmadım, ama tonal olarak aralarında çok büyük fark olduğunu sanmam (ki bence epiphone 1 adım önde olabilir, küçük bir adım.) Ama biri gibson olunca iş değişiyor, gibson sunta üretse özeniyor işçiliğine, manyetiğine, köprüsüne. Bence tabii ki gidip denemek ama ben olsam Gibson ı tercih ederdim, param varken diye, dediğim gibi yakın tonlardır muhtemelen ama epiphone biraz şans işi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Evet haklısın gidip denemem gerek ama ses olarak belki LPJ yada Epi daha iyidir ama benim için en önemli olan işçilik ve malzeme kalitesi ondan LPJ aklıma daha yatkın ama gidip deniyecem LPJ'yi hangisi iyi ses karşılaştırması yapçam.Fakat 2side ses kalitesi olarak bir birine eşitese ne olcak :) işin rengi o zaman değişiyor.Sonuç olarak aradaki o 500tl fark değer mi olcak.Ayretten de amfime uyumlu olcak mı o sorusu da var.Aranaızda CUSTOM PRO yu kullanan arkadaslar varsa beni bilgilendirise kalite,ses vs gibi nasıl memnunmular ona göre yönelecem. Bu konuda çok fazla araştırma yapıyorum sonradan pişman olmamak için.O yüzden deneyen kullanan varsa bilgilendirirse sevinirim :)
 
Geri
Üst