Beyza'nın Kadınları

Karısının hasta olduğunu Doruk bilmiyor gibi görünüyordu filmin ilk %75 lik kısmında. Eve gelmediği zaman, garip şeyler yaptığı zaman şaşkınlıkla karşılıyordu. Ama birden herşey günyüzüne çıktı ve Doruk'un Beyzayı kendi emeline alet ettiği ortaya çıktı. Madem hasta olduğunu bile bile evlendi ve onun kişilik değiştirmesini deneysel konu olarak kullandı, onun garip davranışlarından haberdar olduğunda neden şaşırdı? Buna benzer ufak kurgu hataları (ya da bana öyle geldi kaçırdığım noktalar olabilir) vardı ama film türk Filmleri standartlarının çok üstünde bir filmdi. Bir de Tamer Karadağlının çocuklar duymasındaki taş fırın erkeği kalıbından çıkamaması filmin eksilerindendi. Bi kaç eksik dışında film artıları ile daha çok söz ettirebilir kendinden ama şu iyiydi bu iyiydi demektense gidin izleyin kendiniz görün derim. Film megapol'de 4 ytl ye indirimli gösterimde. Dandik Hollywood filmlerine 8 ytl vermekten çok daha iyi bir seçim.
 
Aslında filmi izlerken anlayamıyoruz ama daha sonra, her şey gün yüzüne çıkıca ferkediyoruz ki, Doruk Beyza'nın garip davranışlarına şaşırmıyor. Ya kızıyor ya da bilmezlikten geliyor, daha doğrusu öyle istiyor. Polislerin işe karıştığı sahnelerde ise tamamen bilmiyor rolüne yatıyor ki, üzerinde çok uzun zamandır çalıştığı deney bir anda mahfolmasın.

Tamer Karadağlı'nın taş fırınlıktan kurtulamadığını söyleyenler içinse diyebilirim ki, rolü zaten sert bir polis ise o karakter dışına çıktığını düşünemiyorum ve bence rol önce yazılıp sonra Tamer Karadağlı'ya teklif edilmemiş, tam da onun için yazılmıştır.

Sevgiler...
 
Filmin sonunda doruk'un piskopat tarafı ortaya çıkınca senin dediklerin mantıklı oluyor aslında ama herşey son 10dk da ortaya çıkınca filmin önceki bölümleri saçmaymış gibi geliyor. Dediğin gibi oturup düşününce pek de bi hata yok :)
 
Senaryosu pek özgün değildi aslına bakılırsa, klasik dissosiatif kişilik bozukluğu; ama Türk filmleri standartlarına göre incelendiğinde bu standartların fersah fersah üstünde bir filmdi oldukça beğenmiştim. Özellikle de oyuncu seçiminin, oyuncuların role yakışmaları ve rolü taşıyabilmeleri açısından çok yerinde olduğunu düşünüyorum.(bkz:Demet Evgar,Tamer Karadağlı,Levent Üzümcü,Mine Çayıroğlu)
 
altıoklar filmlerini beğenmeyen biri olarak oldukça başarılı bulduğum bir film. oyunculuklarda gayet iyi. senaryoda öyle. özellikle şu aralar psikiyatri dersi alan biri olarak böyle bir film izlediğim için mutluyum. ancak filmi tek eleştirebileceğim nokta filmin kurgusu. bana göre film 90 dakika olup çok daha yoğun olabilirdi ancak film uzadıkça uzuyor ve dahi sıkılmanın yanı sıra film özünden kopuyor gibi geldi bana. sadece final sahnesinde öğrendiğiniz sonuçla kalıyorsunuz. yani filmi dağıtmak yerine biraz daha toparlayabilirlerdi diye düşünüyorum. dediğim gibi tek kusur kurgu.
 
pam demiş ki:
demet evgar`in `iste dunyayi yoneten guc` dedigi sahne inanilmazdi..

nasil da dogru :LOL:

ne yani dünyayı yöneten güç 50 gram mı?
biraz daha kara komedi olsaydı demek istediğim cümle öbeğidir. :twisted: :twisted:

filme geçelim öncelikle bu film benzer Kİmlik filmi vardı.açıkçası pek şaşırmadım ama türk sineması adına bu alanda iyi bir yapıtaşı olabilir diyorum.açıkçası salih güney her ne kadar iyi bir oyuncu olsada bana burdaki rolü çok daha amerikanvari bi şekilde yapmaya çalıştığını ve çok yapmacık bir görüntü sergilediğinide söylemeliyim. izlenebilir bir fim açıkçası sıkılmadım izlerken...
 
izlemeye değer olanın demet evgar olduğunu düşünüyorum.filmse daha sağlam bir kurgu üzerine oturtulabilir,böylece film boyunca kendisini hissettiren yavanlık giderilebilirdi.onun dışında türk sineması ne agır romanlar ne eşkiyalar ne uçurtmayı vurmasınlar gördü..ha demet evgar o şizofrenik havayı çok iyi götürmüş,çok oturmuş rolüne ama sırf bu haliyle daha iyisini hakettiğini düşünüyorum.
 
kesinlikle görülmesi gereken bir film ve bir oyunculuk söz konusu herkes gibi demet evgarı tebrik etmek lazım çok zor bir rolün üstesinden gelmeyi başarmış bu tür filmler yapıldığı ve desteklendiği sürece türk sineması daha iyi yerlere gelecektir
 
izlediğim zaman en iyi türk filmi demiştim bu aralarda güzel filmler çıkıyo ama konusu bakımından çok ilginç gelmişti unutmayacağım filmler arasında bence türkler korku filmi yerine biraz daha gerilim filmlerinde yoğunlaşsınlar
 
EmilioDeCarro demiş ki:
türk sinema endüstrisi iyi işler yapmaya başladı ki beyzanın kadınları bunun en iyi örneğidir bence ...
aynen katılıyorum..vaoovv diyerek izlediğim ender türk filmelerinden biridir..Gerçekten Demet Evgar rolünü iyi oynamış Tamer Karadağlı zaten bildiğimiz sert erkek tipi cuk oturmuş role yani..İzlenmesi gereken kaçırılmayacak bir film :!: :arrow: ayrıca ufak bi öneri daha bu filmi sevenler Kısık Ateşte 15 Dakika'ya da bayılacaklardır..Çok esrarengiz olaylar çıkıyor şaşırıyorunuz bu filmide tavsiye edebilirim.. ;)
 
kesinlikle katılıyorum kısık ateşte 15 dakika filmini mutlaka izlemelisiniz çekimler özellikle çok iyidi konuda değişik işlenmişti tavsiye edilir...
 
Ben bu tarz bir şey beklemiyordum açıkcası dün izledim şunu söyleyebilirim ;
Demet Evgar'ın oyunculuğu mükemmeldi..

__izlenilebilir bir film =)
 

Benzer konular

Geri
Üst