Roland Gr-20 Effect Leri Hakkında..

selamlar..roland gr-20 almayı düşünüyorum ancak 1-2 sorum olacak;

1-aletin üzerinde delay/reverb chorus falan gibi düğmeler var..bu düğmelerin tam işlevi kolay bir biçimde patch lerin içinde bulunan delay,reverb,chorus gibi efect leri kontrol edebilmekmi yoksa mevcut patch lerin üstüne delay reverb chorus gibi extra efect vermekmidir.. :?:

2- eğer patch lerin üzerine extra olarak(efect olarak) mesela bir chorus verebiliyorsak bu verdiğimiz chorus efect inin parametrelerini ne biçimde ne kadar ayarlayabiliyoruz??yada mesela bir "delay" efektinde delay time,feedback vb.. gibi delay parametrelerini edit edebiliyormuyuz...

3-bu alet hakkında bana detaylı bir bilgi verebilecek kullanmış yada kullan birileri varmı acaba..teşekkürler..

not:bir de alette processor gibi yani compressor distortion falan gibi özellikler varmı..


çok çok teşekkürler arkadaşlar şimdiden.. :roll:
 
Çok eski ama yazayım bir iki şey:

1- En son çıkan sesi etkiliyor, amfinin bass treble vs gibi, patch'lerin içinde değil yani.
2- O kadar kurcalamadım açıkçası
3- Genelde org ve nefesli çalgılar biraz da bas gitar kaydetmek için preset'leri kullanıyorum, oldukça memnunum. Bütün iş gitara taktığın manyetiğini doğru yapmak onu tam ayarlayamazsan alet işe yaramaz ama doğru yaparsan dadından yinmez...

not: gitarla ilgili bir takım presetler var ama iğrençler, alet synth zaten onun vereceği distortion'dan ne olacak
 
bende var bi halta yaramayan dandik efektler hepsi. hani olmasında zarar olmayan cinslerden. evet final sesi etkiliyor. cihaz bir gitar prosesörü gibi değil. gitarla farklı enstrüman sesleri çıkarmak için tasarlanmış. dolayısıyla gitarın kendine yönelik hiç efekt yok denilebilir. gr 20 esasında bildiğin klavye işte. ama peşine efekt cihazı takarak istediğin enteresan kombinasyonlara ulaşmak mümkün. distortionlı keman falan enteresan oluyor .)
 
medusa666, abi biz senden gr-20 aldık, hem de oldukça uygun bir fiyata vermiştin. Şimdi bu şekilde bir soru sormana anlam veremedim :?:
 
DreamofStyks demiş ki:
Ben bu efektörün kendi manyetiklerini takmadan orjinal gitar manyetikleri ile çalınca nasıl bir sonuç veriyor onu merak ediyorum ?
sonuç vermiyor. gr 20 esasen midi cihazı. dolayısıyla kendi manyetiğinden gelen 1 ve 0 lara ihtiyacı var . gitardan gelen analog sinyalle pek işi yok.yinede içinden gitar sesi gecirmek mümkün ama kullanış amacı olan seslere ulaşmak mümkün değil o zamanda.
 
DreamofStyks demiş ki:
Ben bu efektörün kendi manyetiklerini takmadan orjinal gitar manyetikleri ile çalınca nasıl bir sonuç veriyor onu merak ediyorum ?

GK-3 diye ayrı bir manyetiği var, ister tonepros köprüye sabitliyorsun ister (köprü sabit strat tipiyse) kasaya yapıştırabiliyorsun. Aynı anda hem gitar hem midi olabiliyor ama GK-3 takmadan GR-20 kullanamazsın. En güzeli tonepros köprülü ucuz bir gitar alıp sadece bu işe adamak çünkü çok hassas bir ayarı var aletin kasaya yapıştırarak doğru noktayı yakalamak çok zor. Ben Cort m200 aldım mesela, taktım öyle kullanıyorum, asıl gitarımı da hiç bozmamış oldum. Bozmak derken sök tak köprü ayarından bahsediyorum yoksa gitara bir zararı yok GK'nın.
 
Geri
Üst