zoom g serisi

Zoom g2.1u modelini denedim ve tek kelime ile parasını hak eden bir alet.

Teknoloji ve pazar rekabeti dijital ses işlemcilerinin sınırlarını zorlamaya devam edecek. DSP (digital signal processor) çipli cihazların analog cihazlarla mukayese edilemeyeceğini düşünürdüm; sanırım analog sistemlerin sonu geliyor :twisted: 32bit efktlerin ve 96khz ses işlemenin (her ne kadar insan kulağının farkedemeyeceği sınırlar olsada) harmonikler üzerinde olumlu etkisi olduğu kesin.

Zoom G serisinin ses işleme kapasitesi müthiş (24bit a/d/a çeviriciler, 32bit efektler, 96khz ses çözünürlüğü)! Bunun üzerine konuşmak gereksiz çünkü birkaç yıl içerisinde çok daha gerçekçi simülatörler üretildiğinde bu alet de oyuncak gibi kalacak. O zamana kadar zoom'un g serisini minnetle kullanmaya devam edeceğim.

g2.1u modeli g2'nin bir üstü; g2.1u'dan daha gelişkin olan modeller sırası ile G7.1ut ve G9.2tt. Diğerlerini kullanmadığım için yazacak birşeyim yok ancak 9.2tt'nin üzerindeki iki adet 12AX7 tüp (lâmba) gerçekten ilgi çekici.

g2.1u modelinin en can alıcı özelliği kutu içerisinden "cubase le" yazılımı çıkması ve USB üzerinden bilgisayar ile gerçek zamanlı olarak ses alışverişinde bulunabilmesi. Cubase LE ile ve USB bağlantısı sayesinde evde çok kolay ve pratik bir şekilde kayıt yapmak mümkün. Bunların dışında egzersiz ve parça çalışmak gerçekten keyifli ve pratik bir hal alıyor. (Gitar zoom'a ve Zoom gitar anfisine bağı iken) USB kablosunu zoom'a ve bilgisayara bağladıktan ve windows XP'nin gerekli sürücüleri otomatik yüklemesini bekledikten sonra windows zoom'u ses kartı olarak tanımıştı. İlk denememde sebebini çözemediğim bir hata oluştu ve aleti iade etmeyi düşünmeye başladım. Gitardan çaldıklarım eş zamanlı olarak anfiden oldukça cılız bir şiddette duyulduktan sonra, birkaç saniye gecikme ile tekrar (delay gibi) ama olması gerektiği şiddette duyuluyordu. Zoom üzerindeki delay ve revebleri (hatta tüm efektleri) kapatığımda, Zoom'un kullanma kılavuzundaki talimatları yerine getirdiğimde dahi durum değişmemişti. Ben de sinirlenip aleti bir kenara kaldırdım :roll: Niyetim sakinleştikten sonra zoom ile bir iki deneme daha yapmak, düzelmediğini görmek ve laylaylom'a iade etmekti. Ertesi günü bilgisayarım zoom ve anfimi yine aynı şekilde bağladıktan sonra durumun düzeldiğini gördüm. Şu anda bilgisayardan çalınan tüm sesler gitarın anfisinden duyuluyor ve cubase veya başika bir kayıt programı ile sıfır geçikmeli olarak kayıt alabiliyorum. Kayıt yapabilmek ilgimi çekmiyor ama arka planda herhangi bir ses dosyası ile çalışmak benim için oldukça faydalı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebildiğim bir sistem oldu. En sonunda bilgisayarın ses kartı çıkışını anfinin Aux/CD girişine bağladığımda duyduğum parazitlerden ve anfinin kulaklık çıkışını bilgisayarın mikrofon girişine bağladığımda hissettiğim hi-fi sesten kurtuldum.

Bunların dışında zoom g2.1u'nun tonlarına ayrıntılı olarak değinmek haddime düşmez :p Şunu söyleyebilirimki daha önce kullandığım digitech rp50, boss me30, korg ax1500g gibi aletlerin suyunu çıkarır! bu üç processorde de dijitallik beni rahatsız etmişti, ama zoom'daki efektlerin arasında analog gibi olması gerekenler -şahsi fikrimce- analog gibi. Daha farklı şeyler arayanlar için de son derece dijital tonlar yok değil; tonları kasıtlı olarak dijitalliği hissettiren drive'lar da bulunuyor. Son olarak şunu belirtmek istiyorum; g2.1u boyundan büyük işler yapıyor!

http://www.zoom.co.jp/english/products/g2/
http://www.zoom.co.jp/english/products/g21u/
http://www.zoom.co.jp/english/products/g71ut/
http://www.zoom.co.jp/english/products/g92tt/

Edit; kayıt eklendi
http://rapidshare.de/files/19926925/zoom_demo__311_-_beautiful_Disaster__intro_.mp3.html
 
Şu lanet olası hi-fi sesten ampli bağladığın için mi kurtuldun? yoksa bilgisayarın hoparlörlerinden ses hi-fi olarak mı gelmiyor o bölümü çözemedim :) Ampliyi bağlamadığın zamanda ses ampli gibi geliyorsa bir gözden geçirmek gerek aleti.
 
Selam, öncelikle güle güle kullan. Ben de denemiştim hazır presetleri ama ayak üstü olmuştu biraz, acaba birkaç kayıt yollayabilir misin? Usb ile bağlayınca ses kalitesi nasıl oluyor onu merak ediyorum, bir de şu stompbox modellemelerini (ds-1 ,mt-2 veya Tube screamer i mesela) merak ediyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Skull_KruSher demiş ki:
Şu lanet olası hi-fi sesten ampli bağladığın için mi kurtuldun? yoksa bilgisayarın hoparlörlerinden ses hi-fi olarak mı gelmiyor o bölümü çözemedim :) Ampliyi bağlamadığın zamanda ses ampli gibi geliyorsa bir gözden geçirmek gerek aleti.

Zoom'u amplimin power-amp veya pre-amp katına, bilgisayardan ses kartının mic. girişine, bilgisayarın ses sistemine ya da arkadaşın sony müzik setine bağlıyorum ve gayet doğal gitar sesi alıyorum. Eğer ki kabin simülatörü açıksa müzik seti ya da sistemi ile hi-fi'nin o cızırtılı ve kuru havasını hiç bir şekilde hissetirmiyor. Bu saydıklarımın dışında, kulaklığımı zoom'a direkt girdiğimde aldığım sonuç çok vasat oldu! Geceleri komşuları rahatsız etmeden çalışabilmek için zoom'un ses çıkışını amplimin power-amp katına giriyorum ve kulaklığımı da ampliye bağlıyorum. Bilgisyara da usb kablosunu taktığımda backing tracks ve metronom (kayıt yapmakla ilgilenmiyorum ama usb bağlantının asıl amacı da o) gibi ayrıntıları da halledebililiyorum.

Buried demiş ki:
Selam, öncelikle güle güle kullan. Ben de denemiştim hazır presetleri ama ayak üstü olmuştu biraz, acaba birkaç kayıt yollayabilir misin? Usb ile bağlayınca ses kalitesi nasıl oluyor onu merak ediyorum, bir de şu stompbox modellemelerini (ds-1 ,mt-2 veya Tube screamer i mesela) merak ediyorum.

Usb üzerinden ve seskartının mic. girişinden direkt olarak kayıt almayı denedim; ilginç olarak mic. girişini kullandığım kayıt daha canlı ve net oldu. Ama mic. girişinden kayıt alıyorken guitarrig'i kullanmıştım, usb üzerinden kayıt aldığım sırada ise cubase le'yi kullandım ki cubase'e tamamen yabancıyım. Cubase'in ayarlarını hiç kurcalamadım (EQ filan). şu sıralar drive olarak sadece Mesa Boogie Dual Rectifier'ın modellemesini (hazır patch'lerde "C0" numaralı olan) kullanıyorum; aletin gerçek sesini hiç duymadam ama modellemesi çok hoşuma gitti. Stomp box modellemeleri için bişey söylemem yanlış olur; sadece MT2'yi kullanmışlılığım var ve şu an için MT2 ile aynı tadı yakalayamadım. ses kayıdı eklemeye çalışacağım!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Zmenus demiş ki:
ya ben bundan almak istiyordum az acele ettim v-amp 2 aldım inşallah pişman olmam :)

ben de ucuza gelmesi için forumdan V-amp 2 almaya niyetlenmiştim. Sonradan gaza gelip elimde olan bütün parayı bu alete yatırdım :LOL: iyi de etmişim.
 
Bende vamp-2 var dı zaten ama ısınamadım birtürlü öyle çantasında duruyor.şimdi G7 aldım ama henüz elime ulaşmadığından deneme şansım olmadı.

gerçi tavsiye üzerine aldım zaten yoksa XT live alacaktım . tavsiye eden arkadaşım XT live dan daha iyi tonları olduğunu söyledi.

dener denemez kendi düşüncelerimi de söylerim.
 
arkadaslar yardımm lütfen ..

arkadaslar bende 505-II var.fakat beni tatmin etmiyor.3model arasında kaldım yardım ederseniz çok sewinirim.modeller: zoom 707-II , zoom G2-1U ve dıgıtech RP300A..hmm birde dıgıtech RP200 war..hangisini tavsiye edersiniz?aradığım sey ritim olması ve tonların digital değil doğal sesler olması..tesekkür ederim
 
digitech rp50 kullanmıştım. rp50 ve devamı seriyi tavsiye etmem. tonları yapay. zoom alacaksanda 707-II yerine bir miktar daha fazla harca ve G2,1u modelini al; tonları başarılı ve teknolojisi 505, 707-2'den yeni. (adam gibi birşeyler çalmayı becerebilsem de bir kayıt eklesem istiyorum ama nafile :? )

zoom g serisini tek geçerim ;)
 
ya bu g2.1u nun görüntüsü çok güzel sitede valla ne diyeyim!!
ama birşey sorcam ben bu efektler zoom 707 2 ile aynı mı? eğer öyleyse zoom 707 2 den nasıl daha üstün oluyor? bir de bunu ne kadara aldın abi sen? çnkü benim kafam da çok karışık processor konusunda. zoom gfx-5,digitech gnx-1,korg ax1500g arasında sıkışmıştım sayende bu da aklıma girdi!:D
 
G 2.1 24 bit
707 ise 20 bit olması gerekiyor

bu arada G2.1 i en ucuza alan benim galiba
usa dan G2 siparişi vermiştim ellerinde kalmadığı için G2.1u yu 127 dolara verdiler : ) laylaylom un sitesinde 305 usd yazıyo : D

arkadaşım 15 gün sonra getiriyor birşey getirtmek isteyen olursa onunla tanıştırabilirim : |
 
neogitarist en güzelini yapmış, 300$a G7 bulmuş. G serisini efektleri 707 ile aynı mı diye sormuşsun; 707 kullanmak nasip olmadı ama dsp işlemcileri ve analog dijital çeviricileri farkı iki seriden bahsediyoruz. Efektlerinin de farklı olması lazım. Yani bence G serisi öncekilerden baya bir farklıdır.
 
Galiba gelmiş laylayloma internet sitelerinde 600$ fiyat biçmişler. Deneyenlerden ilk isteğim gt8 ve podxtlive ile kapıştırmaları.9.1 olanda işin cılkı çıkmış exp pedalı sağa sola oynatıyorsunuz be başka şeyler atayabiliyorsunuz buralara buda yetmezmiş gibi 2. exp pedalıda koymuş manyaklar.Hani olan bişey ama zaten birden çok özelliği 1 pedala yüklemişken ne gerekvar bir tane daha hemde biri aletin solunda diğeri sağında 2 sini birden kontrol etmek içn tüm ağarlığınızla aletin üstüne çıkmanız lazım.
 
g2.1u kesinlikle evdekullanılabilecek en iyi alet.zoom 505 707 vamp-2 kullandım hepsinden üstün diyebilirim.
pod alıcaktım son anda vazgeçtmiştim.24 bit olması zaten piyasadakilerin çoğuna baştan fark atıyo emin olabilirsiniz
bikaç efekt kullanarak bi kayıt yaptım reverb ve dist. efektlerini pek kullanmadım kayıtta ama kullandıklarımdan çok daha iyiler söyliyim.g.7 ve g.9 dan ses kalitesi olarak da farkı yokmuş açıklamaları öyle ama ton yelpazesi korkunç hale getirilmiş üst modellerinde...


http://www.hemenpaylas.com/download/610873/touch_with_blessing.mp3.html
 
Vallahi beni hiç tatmin etmedi kayıtların ikiside, şu aletle hi-gain cıncın bişeyler çalsanıza. Bana yine dijital bir ses geldi bu arada. Çok mu şey bekledim acaba?

Birde ricam olacak. "Yok diğerlerine fark atar", "yok şu pedaldan daha iyi"," yok bu pedala basar" gibi iddialarda bulunmayalım. Fanatiklik gereksiz ve cehalet göstergesi birşeyedir. Gerek yok yani. Hepsi güzel bu aletlerin paramız olsada hepsini alsak.
 
bu aletler güzel. ama pod 2.0 yıllar önce 24 bit olarak çıkmıştı zoom biraz geride kaldı bu konuda. tabii bir geldi tam geldi üstüne bi de 96 khz ses çözünürlüğüyle, pod xt live dahi 48 khz dir. yani ses kalitesi olarak kağıt üstünde şu an piyasadaki ürünlerin çoğunu deviriyor. kullanmak öğrenmek lazım.
 
Geri
Üst