Elektro Gitar Ve Manyetikler Hakkında

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce biraz kendi kendime akustik gitarımla bu işi öğrenmeye çalışırken yakın zamanda Squier Bullet Strat HSS gitar ve Marshall MG10CF amfi satın aldım (yani bu işin acemisi olduğumu söylemem gerekir).

Clean tonlarda, hambucker ve sap tarafındaki single manyetik pozisyonları dışındaki aralıkta kalan manyetik pozisyonlarında amfinin sesini tam açmadığım müddetçe (gerçi açtığımda da çok fazla çıktığını söyleyemem) ses alamıyorum. Amfideki Drive modunda ise bütün manyetik pozisyonlarında ses alabiliyorum.

Yani bu durumda gitarda mı veya amfi de mi bir sorun var? Yoksa bu amfi ile o manyetik pozisyonlarında düşük düzeyde ses almam normal mi? Mesela şuradaki tanıtım videosunda clean tonlarda bütün switch pozisyonlarında gayet iyi bir ses alabiliyor (burada iyi bir amfi kullanıldığından eminim): http://d.pr/dRO5

Teşekkürler.
 
Switch pozisyonuna (5: en alt, 1: en üst) göre manyetik seçiminin aşağıdaki gibi olduğunu var sayıyorum:
* 5: Humbucker
* 4: Humbucker içindeki 1 single + ortadaki single
* 3: ortadaki single
* 2: ortadaki single + sap single
* 1: sap single

Siz de 2, 3 ve 4 konumlarında ses alamadığınızı söylemişsiniz. Volume potu tüm manyetikler için ortak olduğuna göre amplifikatörde sorun olacağını sanmıyorum. Zira öyle olsaydı, tüm pozisyonlarda düşük veya kötü ses alırdınız. Bu durumda aklıma iki ihtimal geliyor:
- Manyetik sorunu (Çünkü 2, 3 ve 4. konumlardaki ortak eleman ortadaki single)
- Manyetik/switch bağlantı sorunu.
 
Geri
Üst