Tüm Pedalları Satıp Prosesör Almak

sizce mantıklı bir şey midir?prosesör kullanmadım hiç ama iyi prosesörlerin gerçekten başarılı olduğunu söyleyenler çok.eksileri artıları neler bu aletlerin.aldığımda da iyi bir şey almak istiyorum diyelim ne önerirsiniz.maksimum 2000 tl bütçe.hem taşımaktan yoruldum hem de farklılık olsun istiyorum biraz.
 
POD HD serisi başarılı. Bunun yanı sıra vamp 2 ile de amfi olmadan taş gibi sound alanını gördüm. İş biraz ekipmanı kullanabilme yeteneğinde sanırım.
 
HD serisi güzelde ne kadar güzel olursa olsun prosesörlerin sesi bana çok sahte geliyor. Ne bilim fazla temiz fazla yapmacık ifade edemedim sanırım pek :D

Amfinide gitarınıda götür dene derim. Yada prosesörü olan arkadaşından al bir prosesörle birde analoglarla ayrı ayrı çal. Arada bariz fark var yani. Hangisinin hoşuna gideceğine sen karar ver.
 
Hocam tc Electronic g System var çok kaliteli bir alet. Denemişliğim yok ama çok araştırdım birçok ünlü kullanıyor zaten. Mydükkan kampanya yapmış 3000 e satıyordu. İkinci elini bulmak zor ama 2000 civarı satanlara rastgelmiştim
 
@Wasp processorler hakkında söylenegelen böyle bir tanım var "sesleri sahte"!!! Ancak dediğim gibi aleti çok iyi kullananları da gördüm. Görmemiş olsam evet bence de sesleri sahte ama kullanan var ise bence sorun cihazda demek hata olur.
 
hazır setupın varsa bozma ama setupın tam değilse dşünebilirsin. acayip pratik bi alet. bir de nerde kullancağına bağlı. bar programı falan düşünüyorsan al bi porsesör. keyfine bak. ayrıca 2000 tl bütçeyle çok sağlam prosesörler alabilrisin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
şu pod hd ler benim de ilgimi çekiyor.zaten demin ortalama bir hesap yaptım, 1850 tl ye falan geliyor tüm pedallarımın toplamı 2.el olarak.aynılarını 0 almak 2500e falan geliyor.sattık diyelim- ki sanmıyorum- ya beğenmezsem?oturur ağlarım herhalde.

analog sevdalısıyım en başından beri.kolay kolay da vazgeçemem sadece beyin fırtınası yapıyorum kendimce.bu arada pod hd 5000 ler falan ebayde 400 500 $.
 
Hd500 sattım bu hafta 1000 liraya uzun süredir duruyordu. Bu cihaz da analog setup mantığı ile çalışıyor. Yani pedalları ve amfileri sanal olarak birbirine bağlıyorsun. Nette bir çok deneyen çıkmış güzel işler yapanları da var içlerinde.
 
@Wasp processorler hakkında söylenegelen böyle bir tanım var "sesleri sahte"!!! Ancak dediğim gibi aleti çok iyi kullananları da gördüm. Görmemiş olsam evet bence de sesleri sahte ama kullanan var ise bence sorun cihazda demek hata olur.

Ben hergün canlı izliyordum. Bizim bir abi GT-8 ile vakti zamanında harika tonlar elde ediyordu. Bazen saatlerce uğraşıyormuş prosesörle. Fakat zaten prosesöründe en büyük avantajı o. O bile şuan analog + lambalı amfi kullanıyor. Aslında zevk meselesi birazda.
 
Analogları seviyorsan verim alabiliyorsan neden prosesör düşünüyorsun ki?
pratiklik ve taşıma olayı yüzünden.hele bir de belimde 6 aydır bir sakatlık söz konusu ki hayattan soğuttu beni.bir de pedal board arıyorum mesela aylardır ama istediğim boardı bulamadım bir türlü.lakin analog kullanmanın zevki bir başka.ona lafım yok.
 
mantıklı derim ancak benim fikrim piyasada bir çok prosesör var analog gibi sound olan hatta ve hatta çok daha ucuza forumda bile bulabileceğin vox tonelab SE var lambalı bir pedal düşün ki o kadar analog :) şahsen rocktron utopia var bende bildiğin dijitalden uzak bi alet piyasada bulursan satın almandan yanayım marka olarak takılmasın kafana çok iyi özellikleri var vox da iyidir dene bence ancak distortion pedallarını varsa bir de lambalı tür pedallarını asla bu iş için satma
 
sonra da tüm processor'leri satıp analog düzmek istersin sonra gene aynısı bu böyle devam eder gider :)
en iyisi ikisini harmanlamak tabi o da ayrı bir kabiliyet hatta yetenek hatta bütçe :)
 
Boylece senin aglara bu guzide baslikta 14 balik takilmis oldu, umuyorum ki Pink Floyd cok daha bereketli olacak, iyi baslik belli ki besmele ile girismissin. Son olarak burasi icin konusacaksak, ben de takildim gibiydi kendimi zor cektim diyordum ama bu mesaji yazdigima gore beni de takildi sayabiliriz etti 15 :)
 
Ne var yani adam maymun iştahlı bir karaktere sahip olamaz mı? Ne olur ki hayatı muammaların içinde geçse de gelse burada foruma yazsa?? Biz de "o şöyle, bu böyle" desek ruhsal masturbasyon yapsak!! Adam bize bu imkanı veriyor sonuçta teşekkür etmek lazım!!
 
Dolayıısıyla kimin balık olduğu tartışılır yani kimisi hobi için oltasını atar suya balık bekler kimisi de açılan başlıklara atar oltasını :D kimiside kendisini balık zanneder
 
Bir overdrive, bir chorus, bir delay... Bu üçünü boss bcb30'un içine koy, bitti gitti... :geek:
Hiç olmadı chorus yerine tek pedal boyutlu prosesörümsü çoklu efekt pedalı gördüğümü hatırlıyorum, line 6 veya zoom gibi bir şeydi. Prosesördeki milyon tane efektten kaçı kullanılıyor ki zaten... Amaç drive tonunu da prosesörden almaksa işler değişiyor tabi...
 
Geri
Üst