Fender Kullanıyorum Ama..

S

STRATosfer

Beyler kısa bi zaman önce hayalim olan fendere kavuştum, bi tanecik pedalım var o da boss sd-1, drive karakterleri bi nebze hoşuma gidiyor ancak sololarda biraz güçsüz kalıyorum bunun için sololarda kullanacağım [Fender American Special Stratocaster (SSS)] ile anlaşabilecek bir pedal arayışındayım. Boss ds-1 düşünüyorum bilgisi olan varsa artısı ve eksisi nedir aydınlatırsa mutlu olurum. Pedal önermek isteyen arkadaşım olursa bütce 150 lira civarıdır.
Gitar: Fender American Special Stratocaster (SSS)
Amfi: Boston GA30R
Pedallar: Boss sd-1 , [....boşluğu ne doldursa güzel olur?....]
Teşekkür ederim
 
Acaba hangi pozisyonda ve eq ayarlarında çalıyorsunuz? Bence sd-1 yeterli gelse gerek. Çok daha güçlü bir pedal, tonu güçlendirir belki ama; Fender'de feci halde gürültü yapar. Bir de gitarınızın belirli bir ritim ve solo karakteri var, yani onları beğenerek Fender Strat almışsınızdır diye düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Tabi ki de beğenerek aldım, yalnızca mesela Eric Clapton kadar yumuşak olabilip aynı zamanda ZZ Top'a yakın bi seviyede de sert olabilmekten bahsediyorum öyle abartı distortionlarda gözüm yok asla. Hani gitar single manyetiklerden dolayı belki tam verim alamam ama bi distortion pedalım da olsun istiyorum %30-%40 kullanabileceğim.

Genelde sd-1'in;
-Ton potansı %80 civarlarında oluyor. [Amfim kötü bi amfi olduğu için çok çok parlak bi ton yakaladığımı söyleyemem]
-Eğer volume potansını pedaldan %90 civarlarında tutup amfiden sesi kısık kullanırsam çok güzel parlak tonlar elde edebiliyorum. Genelde öyle kullanıyorum.
-Drive de sololarda %90 civarlarında olduğu halde çok yeterli olmayıp, şarkıdan şarkıya göre değiştiriyorum. Kimi ritmlerde %30 kimisinde %70 kimisinde de %90 kullandığım oluyor.
 
Aynı sorunu bende yaşamıştım direk amfiden oldugunun düşüncesindeyim arkadaşın falan varsa güzel bir amfide dene yine aynı sorunu yaşarsan senin gitar ali expresden gelmiştir :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Arkadaşımda Lambalı bi tane laney var onda tutamıyoruz gitarı :D ancak gitarın taksidi bitmemişken gidip bir milyara amfi alacak durumum yok, o yüzden pedalla bi takviye yapma düşüncesindeyim.
 
Amfi alacak durumun yoksa idareten güzel bir amfi modellemesi de bakabilirisn ;) SansAmp tarzı cihazlar bir müddet mutlu edebilir :)

Tatlı bir drive tonu yakalarsın , SD1 ile de boost edersin bir süre böyle de gidebilirsin ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Harcayabileceğim sadece 150 liram var, önerebileceğin bi ürün varsa link atabilir misin?
 
Yalnız Gt2 Fender'de feci gürültü yapar. Clean tonları da biraz düşük çıkışlıdır, yani humbuckerlı ya da noiseless manyetikleri olan gitarlar için çok iyi bir seçim fakat Fender tipi gitarlarda çok süper sonuç vermeyebiliyor. Onun yerine Sansamp character serisinden veya AMT serisinden birşeylere yatırım yapılabilir.
 
Yalnız Gt2 Fender'de feci gürültü yapar. Clean tonları da biraz düşük çıkışlıdır, yani humbuckerlı ya da noiseless manyetikleri olan gitarlar için çok iyi bir seçim fakat Fender tipi gitarlarda çok süper sonuç vermeyebiliyor. Onun yerine Sansamp character serisinden veya AMT serisinden birşeylere yatırım yapılabilir.
Yanlış anlaşılmasın bütçe dahilinde diye onu yazdım, yoksa GT2 kullanmadım, Tri A.C. kullanıyorum :) Dediğin gibi AMT ya da Tech21 Character series daha hoş sonuçlar verebilir.
 
Anladım anladım. :) ben sadece kullanan biri olarak uyarayım dedim, sonra alıp beğenmemesi olası çünkü. Bak Tri-AC olabilir bu arada. Artık hangisi denk gelirse ona bakınsın arkadaş.
 
Ds-1 fazla bir katkısı olmayacaktır, aynı hatayı yapmış birisi olarak (fender sss strat ve bb 2 almıştım) bunu söyleyebilirim. Antbalciya katılıyorum, ht5 alıp drive pedalı ihtiyacınızı ortadan kaldırabilirsiniz acele etmek yerine. İlerde ds 1 i satıp üstüne ekleyip amfi alacağınıza bir kac ay bekleyip ht 5 almak daha mantıklı olur
 
Sorunun kaynagi strat single mantetiklerinin sinyal seviyesinin düşük olmasi... Gitardan hemen sonra bir booster sorununu çözecektir... Strat'im varken Seymour Duncan sd-01 cok isime yariyordu... uzerinde humbucker secenegi de vardi... birebir olmada sa single pickup'i humbucker vari bir hale sokuyordu...Eger bir equalizer pedalin varsa veya almayi dusunuyorsan, bir equalizer pedalı koyup, overall gain'ini arttırip hem equalizer, hem booster olarak kullanmak da çözüm olacaktır... Selamlar...
 
Fikrini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum :)
Mxr'ın 6 band ekolayzırı hakkında bi düşüncesi olan var mı peki ?
 
Geri
Üst