Fender Kullanıyorum Ama..

10 band kullanıyorum tavsiye ederim, fakat olay tonu sertleştirmek icinse istediğiniz herşeyi deneyebilirsiniz, belli bir seviyeden sonra ötme yapacaktır :) manyetik almak uzun vadede eq dan daha cok iş görür. Clean tonunda farklı bir ton arıyorsunuzdur, driveda herhangi bir aralık hoşunuza gitmiyordur, eq cok başarılı olur. Ama gitar strat ise eliniz kolunuz bağlanıyor biraz (kendimden biliyorum)
 
Veya Trademark Tech21 de olabilir ikinci eli arada sirada duser. Siyah-Beyaz'da bar programlarinda FM 212 nin de cok iyi sonuc verdigini gordum, oyle ahim sahim degil ama pedallar ile iyi anlasiyor. Simdi manyetik degistirsen bile elindeki amfi butun nuanslari oldurdugu icin iyi mi yaptin kotu mu onu bile anlamazsin. Yani ben de derim ki amfini iyilestir ustune DS-1 dusunebilirsin ama sonra bir de onu Alen Geere veya ADD ye gonderip modlatirsin cok tutmaz ama ufak modlarla dramatik sekilde duzeliyor.
 
Bu olayı sadece ev için değerlendirmeyelim arkadaşlar tamam evde de insan haz almak istiyor ama gitarı yalnızca evde çalmıyorum stüdyoya da gidiyorum sık sık o yüzden açıkçası bi setup da düzmek istiyorum ufak ufak. Amfi işini geçmem gerek bu yüzden :)
 
Siyah-Beyaz'da bar programlarinda FM 212 nin de cok iyi sonuc verdigini gordum, oyle ahim sahim degil ama pedallar ile iyi anlasiyor.

Dikkatiniz için sizi tebrik ederim, aynı durumu ben de gözlemlemiştim, ancak daha sonra Gürbüz'ün elinde ne olsa güzel sonuç çıkacağını anladım ve olayın FM212 den daha çok pedal, tuşe ve ton potları olduğuna kanaat ettim...

Sevgili @STRATosfer,

Sana önerim, öncelikle herkesin önerdiği gibi güzel bir ampliye sahip olman olacak, bu ampliye sahip olana kadar gitarının ton potları ve manyetik swicthini kullanmanı öneriyorum...Örn. Eric Clapton Cream zamanı için tonu kısarak (yaklaşık 3) 3üncü pozisyonu ve bir miktar drive, şimdiki Clapton için 4üncü pozisyon berrak bir ton ve hafif drive, SRV için hafif bir drive (tercihen tubescreamer tarzı bir pedal) ile 5inci pozisyon (neck) ton 8-10 arası, Billy Gibbons için genelde (bu adam genelde farklı manyetik pozisyonlarında çalıyor) 5inci pozisyon koyu bir ton ve yoğun drive (ama bu driveın modern drive olmaması gerekiyor), hendrix için genelde 2inci ve 4üncü pozisyon ve genelde koyu bir ton (little wing için değil koyu ton elbette), funk için 2in pozisyon berrak bir ton, keskin rock soloları için 1nci pozisyon berrak bir ton ve drive...

Bu liste uzar gider, özetle, ton arayışının olması güzel ve bu arayışın bitmesi pek beklenmez, hep farklı bir arayış içinde oluyor insan, ancak bir çok gitarist gitarının ton potlarını yetirince kullanmaz, 10a getirir bırakır, bu nedenle ton potlarını daha fazla kullanmanı öneriyorum, bir çok zaman aradığın cevap orada yatıyor...

Nacizane görüşümdür...

Sevgiler ve saygılar...
 
Son düzenleme:
artık bende eminim ki bir gitarın etkisi neyse bir amfinin etkiside o kadar fazla
gitar ve amfi ikilisi birbirinden ayrılmayacak asla
olay budur :)
fende stratocaster usa ya da jackson usa soloist de olsa yanında iyi bir ekipman yoksa (en önemli ekipman amfi yani amfiden bahsediyorum burada)
her zaman kısıtlı bişeyler olacak yani
ne o fender; usa fender olacak
ne de jackson: usa jackson olacak :)
 
Ben Boss Turbo Distortion kullanmıştım bir ara, arkadaşımındı, derli toplu ve güçlü tonları hoşuma gitmişti. O fiyata alabilirsin rahatça. Tabi H-S-S deluxe Fender var bende onun da ufak bir etkisi vardır belki :) Ama SD-1 de güçsüzdür, DS-1 de...Ben overdrive ile distortion pedallarını ayrı kullanıyorum, üstüne bir de booster kullanıyorum. O yolda gitmek işine yarar ama overdrive olarak SD-1 değil de biraz daha kuvvetli birşey alabilirsin. Hiç olmazsa Ms Pozitron'un pedallarına falan bak, başarılı cihazlar yapıyor uygun fiyata.
 
Beyler kısa bi zaman önce hayalim olan fendere kavuştum, bi tanecik pedalım var o da boss sd-1, drive karakterleri bi nebze hoşuma gidiyor ancak sololarda biraz güçsüz kalıyorum bunun için sololarda kullanacağım [Fender American Special Stratocaster (SSS)] ile anlaşabilecek bir pedal arayışındayım. Boss ds-1 düşünüyorum bilgisi olan varsa artısı ve eksisi nedir aydınlatırsa mutlu olurum. Pedal önermek isteyen arkadaşım olursa bütce 150 lira civarıdır.
Gitar: Fender American Special Stratocaster (SSS)
Amfi: Boston GA30R
Pedallar: Boss sd-1 , [....boşluğu ne doldursa güzel olur?....]
Teşekkür ederim

Paranı çar çur etme derim. Ton işleri için amfi çok ama çok önemli bi etken.Ben yerinde olsm blackstar ht5 alırdım.
 
Diger arkadaslarin dedigi gibi iyi bir amfi sart. Butceyi biraz zorlayip Vox VT20+ almani oneririm, hem fiyat hemde ozellikleri acisindan tatmin edici bir amfi, pisman olmazsin.

 
Geri
Üst