Takamine G serisi akustik gitar

R

rebel181

takemine G serisinden eloktıro acustik gitarım var.. , doğrusu sesini duyarak aldım ama bi fikrim yok, ayrıntıları hakkında.... düşüncelerinizi bekliyorum.. :?:
 
muhtemelen sendekide çin üretimidir. yinede sesi ve kalitesi fena değil. ama ağacı konusunda çok kaliteli değil. sapıda biraz kalın. elini dolduran cinsten. zaten fiyat olarakta 300 küsür dolar civarlarında olması gerek. özellikle söylüyorum fiyatına göre iyi bi alet olduğu kesin. preampını deneme fırsatım olmadı ama bu sitede bi yerde g serisinin ses örneği bulunuyodu, oda fena değildi, hoş bi sesi vardı.

uzun süre idare edecek bi gitar. güle güle kullan
 
bildiğim kadarıyla g serisi kore yapımı :)

bu gitarlar diğer yan sanayi gitarlardan farklı olarak "air drying" yani doğal yollardan kurutulmuş ağaçtan yapılıyo..

fazla bi ayrıntıya gerek yok,Lay Lay Lom satmasa tabi daha çok severdik Takamineleri ama Laylo bile içimizde Takamineye karşı olan sempatiye set çekemez..

güle güle kullan gitarını ;)
 
Ben bir ara barlarda çok çıkmıştım benimki de G serisiydi perdeler hafif yüksek gibi o ayarlanmalı diye düşünüyorum ilk başta.Takamine'yi Bülnet Ortaçgil'de kullanıyor fakat tabi Kore'mi Japon'mu onu bilemiyorum.

Takamine ile bildiğim kadarıyla birde bu gitarların tabi hepsinde olmayabilir ama benim aldığımda Takamine'nin kendi ağaçlık alanın kesilen kendisinin yetiştirdiği özel ağaçlardan kesilerek yapılmıştı ve üzerinde ki EQ o seride her gitarın ağacının ses karakteristiğine bakılarak o gitara göre EQ konuluyordu.

Güzel bir gitardı fakat canlı performansta daha tok bir ses almayı umut ediyordum sanırım yanına bir akustik gitarlar için yapılmış efektörler iyi gider.
 
bülent ortaçgilin gitarı 2000 küsür dolar yav :)

o çok ayrı,takamineyi yurt içinde ve dünya çapında kullanan çok gitarist var zaten akustik gitarda piyasanın ibanezi diyebiliriz takamine için..

bi de gereksiz bi bilgi veriyim;Takamine japoncada "yüksek dağ" demekmiş..japon bi eleman söylemişti :D
 
takamine akustik gitarda kendini fazlasıyla kanıtlamış ve akustik gitar denildiği zaman sanatçıların elinden düşürmediği bi marka. bazı ucuz modelleri insanları yanlışa itebilir. ama Vine_Inlay arkadaşın dediği gibi takamine piyasanın fenderidir :D ;)

son zamanlardamı bu kadar ucuz modeller çıkardı bilmiyorum ama bi takamine diyince biz ooo gücümüz yetmez ona derdik. (son zamanlar dediğim 6 sene önce ucuz modeli 600 dolar civarındaydı)

şimdi 350,400 ytl ye takamine var.

ayrıca düş sokağından peltek olanında bi zeytin dalı işlemeli takaminesi vardı. baya bi pahalıydı. barış simgesi için üretilmiş bi seriydi. yoksa denizciler içinmiydi be kafam karıştı :roll:
 
Takamine de diğer çoğu akustik gitar üreticisi belirli aralıklarla limited seriler üretiyo geçen üzerinde "sazlık" desenleri olan bi modelini gördüm,sora bi ayı ve ejderha olanı vardı..vra oğlu var..

ama o ayı ve ejderhalı olanı gördüğünüzde dikkatli bakmanızı öneririm bu bi efsanenin karakterleriymiş,perdelerdeki kakmalar da yıldız desenliydi...çok karizma gitardı cidden :)
 
Takamine`nin China uretimleri var...Sanirim G serileri China uretimi...Ben iki gun once G serisi EG440C arti hard case aldim 499 dolara...gitarin usa fiyati 399 dolar...Maun agactan yapilma ve klavye gul agaci...
Bircok gitar denedim ve buna karar verdim...
Denedigim gitarlar arasinda;

Ibanez Talman TCY10
Ibanez Talman TCM50
Ibanez Talman TCY20
Ibanez EW20ZWE
Ibanez EW20SMENT
Epiphone PR5-E

Bu gitarin verdigi ses hepsinden kat kat daha iyi...Amfidede denedim sesi gercekten harika bu fiyatta bir akustik gitara gore...Ama klavyesi cok sert yada bana oyle geldi...telleri degistirsem bu sorun biraz ortadan kalkarmi diye dusunuyorum ama bence cok fazla bir etkisi olmaz sanirim...Yarin gorutup geri verecem :(
 
dostum bende eg522c elektroklasik var çok memnunum...akustik modeliylede üzerindeki EQ aynıydı..sahnede çok ii bi alet valla ben çok seviorum param olsa bide akustiğini alıcam....
 
arkadaşlar elektro akustik almayı düşünüyorum fakat en azından kore yapımı olsun diyorum, bunun için takamine kore yapımları nasıldır? özellikle EG523SC modeli nasıldır, jumbo kasa tonu nasıldır? ben biraz tiz bir ses istiyorum. bide karşılaştırmada cortun kore yapımları nasıldır? biraz iyi bi şey olsun diyorum. bütçemde yaklaşık 800-1000 TL civarında. ama daha ucuza performansı iyi olacak bi gitar önerebilirmisiniz

teşekkürler..
 
ben eg321 aldım. klasik dışında hiç bir gitar kullanmadığımdan dolayı zerre kadar bilgim yok. kutudan, askılık çıktı. sanırım ayaktaykende çalabilmem için. ancak onu bile nereye takacağımı bulamadım :(
ayrıca gitarın yanında bir bölüm var. bas middle treble gain için düğmeler falan var. pilde var. bunların ne işe yaradığı konusunda falan bilgilendirebilecek biri varsa çok minnettar kalacağım :(
 
Geri
Üst