V For Vendetta

Alan Moore adlı dahinin elinden çıkma bu muhteşem çizgi roman başyapıtının 31 Martta filmi geliyor.Başrollerde Natalie Portman ve Hugo Weaving (sadece sesiyle) oynuyor.Alternatif bir zamanda nükleer savaştan çıkmış ve faşist bir yönetim tarafından ele geçirilmiş İngilterenin,bu baskıcı yönetimi yıkmak için "V" adlı bir adam tarafından ayaklanma başlatılmasını konu alıyor.Bu arada olay tek bir hikayeden oluşmaktadır,seri değildir.Ayrıca senaristliği ve yapımcılığını Wachowski kardeşler yapmıştır.Şu an ki notları 10/8 gibi gayet başarılı gözüküyor.
 
Çizgi romanı okumuş biri olarak 5 aydır beklediğim filmdir kendisi. RottenTomatoes.com 'da da gayet iyi gidiyor. Aynı zamanda oldukça politik bir söylemi olan bir film, özellikle de Bush'un terörizme karşı açtığı 'sözde' savaş hakkında güzel göndermeleri var. Tabi çizgi roman 30 yıl önceki o dönemin Teatcheryan politikasını eleştiriyordu ama bazı şeyler hiç değişmez...
 
Mükemmel bir film yapmışlar. Konu olsun, oyuncular olsun süper. Politik göndermeler zaten olağanüstü.

Anarşist militan Emma Goldman, ekim devriminden sonra sovyetlere gidip hayal kırıklığına uğramıştı. Hayal kırıklığını açıklayan çok ünlü bir cümlesi vardır: "dans edemediğin devrim devrim değildir" şeklinde. Ne alaka derseniz, filmi izleyin, nerelerden söylemler aldığını anlarsınız derim :)

Çizgi romanın yaratıcısı bu filmi beğenmemiş, hatta çekilmesinide istememiş. Kendi kurgusunda tam faşist bir yönetim olduğunu buradakinin daha hafif kaldığını, cumhuriyetçilere yönelik göndermelere kurban edildiğini söylemiş. Ben bu önyargı ile gitmiştim ama açıkçası bu göndermelerin ötesinde farklı mesajlar vermeyide başarmış bence film.

Kısacası gidin :)
 
Wachowski kardeşler olması biel izlebnmesi için yeterli bir sebeb benim için ki romanı okumasamda adının zamanında çok met edilmesi ve neo karamsar çizgi romanları arasında çok güzel biğr yere sahip olan bir eserdir kesinlikel izleyeceğim bu filmi en yakın zamanda
 
Filmi izledim. Beklentimin üstünde olan yerler vardı, altında kalan şeyler vardı. Ama sonuç olarak çizgi romanın edebi, politik ve teatral havasını vermeyi başarmışlar, karanlık, anarşist havasını ise verememişler. Yalnız çizgi romana yaptıkları bir kaç değişiklik bence çok doğru olmuş, zamanı günümüze taşımak, "TV şovu", avian flu, ve "son", çizgi romandan sapan ama bence çok doğru ve yerinde eklentilerdi ama o gereksiz 'aşk'ı yine sokmuşlar, Watcho'lar aşk işini başklarına bıraksınlar. Sonuç olarak yine de eli yüzü düzgün hatta çok düzgün bir film.
 
wachowski kardeşlerin senaryo üzerinde çeşitli değişikliklere gittiğini duydum çizgi romanı daha iyiymiş alan moore bi 10 sene uğraşmış sanırım bu hikaye için.
 
Hugo_Weaving_as-V-image.jpg
 
Aralarda arka planda çalan müthiş bir şarkı olan "Cry Me a River" ile beni benden almış zevkten dört köşe olmama neden olmuş filmdir.
Güzeldir, beğenilmiştir.
 
Şimdi izlemeden yorum yapma diyeceksiniz ama allahaşkına, Matrix'in aynısı bi film gibi durmuyor mu ? Yine milleti uyandırmaya çalışan bi tip ve onun uyuyan insanlardan seçtiği bi "seçilmiş" falan filan. Hem de Wachowski kardeşler işte. E biz bu film daha önce görmedik mi kardeşim ? Hem de sizden. Açıkçası beş para da etmeyen filmlerdi benim gözümde. Filmlerin yarısında bilgisayar animasyonu izledik. Animasyon izlemek istesem, gider çizgi film izlerim.
 
matrix'i ve devamlarını sevmeyen, Wacho'ların hayranı da olmayan, ama V'yi seven biri olarak elbette izlemeden yorum yapma diyeceğim ;) Filmi gene sevmeyebilirsin ama bu Matrix'lere benzediği için olmayacaktır. Aksiyon fazla yok zaten. Ve daha bir dengeli bir film.
 
matrixle benziyor ise bu matrix in sorunu yaklaşık 20 yıl önce çizilen bir çizgi romanın uyarlaması başak filmlerle benzerlikleri olacaktır tabiki

bide zevk meselesidir sen beyenmessin normaldir yani :D
 
Filmlerin benzerlikleri kötü olmalarıyla doğru orantılı değildir.Benzeyen filmler ayrı ayrı güzel olabilirler.V acaip zeki bir karakter buda yaratıcısının zekasını gösterir.İzlerken görüyoruz ki faşizm insanın beyin kıvrımlarından birinde saklanmış duruyor.Boyun eğmek faşizmi doruğa çıkarıyor.Filmin politik tarafının yanında inanılmaz güzel bir insan pskolojisi tasviri gördüm ben.Dönem ne olursa olsun gelişmiş kafa sayısı ne kadar artarsa artsın değişimin çapsızlığı inanılmaz..
Mekan seçimleri,film müzikleri(cry me a river)özellikle görüntü yönetmeni çok başarılıydı.Ayrıca Natalie Portman saçsız da çokk güzel.
Her zaman yapılabilecek birşeyler vardır diyen anarşist ruhlara çok fena gaz vercek bu film bence. :) Kesinlikle izlenmeli :alkıs
Freedom forever :!:
 
öncelikle film beni hiç şaşırtmadı.hatta yeni birşey bulduğumu da söyleyemem.film bittikten sonra aklımda üç film canlandı.birincisi doğal olarak matrix.V nin tarzı, kıyafetleri,renkler vs vs hep Matrixvari.sanki seçilmiş biri gibi duruyor.ikinci olarak Leon geldi aklıma.natalie nin etkisi büyük hele V de ona hem kızı hemde bir aşık gibi yaklaşması cuk oturmuş.son olarak filmin son sahnesindeki parlemento binasının havaya uçurulmasıyla Fight club canlandı bir an.
filmin belkide en önemli özalliklerinden birisi ,bir süper kahramanın o anda başı dertte olan birini kurtarmak yerine genel bir sorun üzerine karşı savaşmasıdır.herkesi ilgilendiren yavaş yavaş sürüleşmiş toplumların altından kalkması için gereken son domino taşı konumunda olan bir kahraman.
ben ilk izleyişimden bir zevk alamadım.belki bir daha seyretmeliyim.ama bir filmi seyrettikten sonraki o ''vay be ne filmmiş'' cümlesi hiç aklıma gelmedi.
 
içinde ne ararsan vardı,politika,aşk,intikam,dumur,entirika :)ben gerçekten çok beğendim..çizgi romanının daha güzel olduğu söylendiğine göre en kısa zamanda alıp okumak lazım..
 
Senaryonun Wachowski'ler, yönetmenin de Matrix'in yardımcı yönetmeni James McTeigue olduğunu gözönüne alırsak Matrix'e benzemesi doğal geliyor aslında.

Çok başarılı bir filmdi bence. Dramatik atmosferle birlikte fantastik ve aksiyon sahneler de resmen gözümüzü gönlümüzü doyurdu yani.

Natalie Portman o ürkek tavırlarıyla rolüne cuk diye oturmuş bence. Hugo Weaving'in sadece sesi ile izleyiciyi filme bağlama başarısı ise tamamen takdire şayan. İzleyenler V'nin maskesi çıksa da yüzünü görsek demiş olabilirler ama bence iyiki de çıkmadı o maske. Abimiz film boyunca gizemini karizmasını yaptı, maske çıkınca bir anda yerle bir edebilirdi havasını.

Film aslında koskoca bir eleştiri filmiydi. Filmi izleyen herkes devrimci oldu çıktı, gaza gelindi yumruklar havaya kalktı falan ;) 2 saatlik film 20 dakika gibi sürüyor. Mutlaka izleyin, son zamanların en iyi çizgi roman uyarlaması bence.
 
futurist demiş ki:
Mutlaka izleyin, son zamanların en iyi çizgi roman uyarlaması bence.

Transformers geliyomuş çizgi roman deyince aklıma çizgi filmi geldi. Çok merak ediyorum nasıl olucak. Bu arada V For Vendetta bilgisayarımda duruyodu, şimdi izlemeye başlıyorum, dönerim ben sonra buraya...

Saygılar...
 
düşünce çok güzel bence film harika detaylar hoş amosfer güzel çok cizgiroman kokmuyo ama aksiyon sahnelerini çoooook begendim ben kendi adıma
replik:
V-dua edinki siz ateşetmeyi kestiginizde ben ölmüş olıyım. Yoksa sarjorlerinizi tekrar doldurmadan hepiniz ölmüş olucaksınız.(tam hatırlamıyo olabilirim beni düzeltin)
 
_ERHAN_ demiş ki:
futurist demiş ki:
Mutlaka izleyin, son zamanların en iyi çizgi roman uyarlaması bence.

Transformers geliyomuş çizgi roman deyince aklıma çizgi filmi geldi. Çok merak ediyorum nasıl olucak. Bu arada V For Vendetta bilgisayarımda duruyodu, şimdi izlemeye başlıyorum, dönerim ben sonra buraya...

Saygılar...


Evet izledim ve harikaydı, süper, herkese tavsiye ederim..
 
Geri
Üst