Seymour Duncan Ve Fender Manyetiği Bir Arada Kullanmak

elimde stk t3b köprü manyetiği var ve şemasında şöyle bir not var.


If two pickups thin and wimpy when used together, chances are, they're out of phase with each other.If you're combining your Seymour Duncan pickup withf Fender pickup in the same guitar, you'll need to reverse the black and green wires on the Seymour Duncan.

pdf'de de gösteriyor zaten.siyah kablonun yerine yeşili, yeşilin yerine de siyahı lehilmemem mi gerekiyor.doğru anladığımdan emin olmak istiyorum.
http://www.seymourduncan.com/images/products/electric/telecaster/501015-115_RevD_web.pdf
 
Evet. Bunun sebebi de 2. pozisyonda out of phase olması, yani 2 manyetiğin birbirini sönümlemesi. Yani denersiniz, problem çıkarsa, 2 kablonun yerini değiştirirsiniz sorun çözülür.
 
Birşey değil. :)

Yalnız kafa karıştırmak gibi olmasın birşey ekleyeyim, eğer humbuckerı split etmeden bir single coil ile kullanırsanız, 2. pozisyonda zaman zaman out of phase olduğu, güçlü humbucker sebebiyle belli olmayabiliyor, yani deneyimsizseniz farketmeyebilirsiniz. Bu sebeple humbuckerı split yaparak 2. pozisyonu kullanın aksi halde zaten 2. pozisyondaki hum-cancelling özelliği de iptal oluyor, yani gürültülü oluyor. Bunun da şemaları nette mevcut. auto-split humcuker 2nd position vs gibi aratırsanız çıkar. Aslında aynı mantık, tek fark 00lar arasındaki lehimi iptal edip, 2 farklı lehim yapıyorsunuz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
durumu daha iyi özetleyeyim.belki başkalarının da fikirleri vardır.

gitarımın sap manyetiği single stock fender manyetik, köprüsü de öyle.

ben vintage stack for tele isimli humcancelling manyetiği takacağım.single görünümlü humbucker yani.

cooldog un bahsettiği durumda neyi nereye bağlamam gerek tam olarak idrak edemedim.internetten de benim durumum için geçerli olan bağlantı şemasını bulamadım.

tek bildiğim yeşil kablo ve siyah kablo ters bağlanacak standart bağlantıya göre.
 
Geri
Üst