Proje Önerisi

Merhaba ,
Konu şu ki ;
Elimde bir tane cort x11 birde squier strat var gitarlar şöyle
Strat gayet temiz 0durumda bildiğimiz strat :)
Cort x11 ise ölü durumda teller yok arka kapak yok potans yok swicth sorunlu felan baya sorunlu bir gitar
Sizce squieri satıp cort x11i adamm mı edeyim yoksa,Cort x11 in emg manyetiklerini , burgularını eşiklerini stratamı taksam
Not: Cort daha mantıklı gibi görünebilir fakat cok fazla heavy'e girmeyeceğimden dolayı ağır bir gitar olduguından sıcak bakmıyorum. Tarzım duman pink floyd linkin park metalica.
Düşünceleriniz için teşekürler
 
"Tarzım duman pink floyd linkin park metalica." Boyle tarz olmaz yahu, genis bir ton yelpazesi falan ariyorum de bari. Bence Squier'i sat biraz para biriktir ve daha duzgun bir gitar al. Proje yerine satin alma oneriyorum lakin senin durumunda mantiklisi bu bence.
 
squier standart veya classic vibe gibi birşey değilse, direkt sat. yani squier affinity, bullet filan yatırım yapılabilecek gitarlar değil, hele ki cort x11 ile kıyas kabul etmez. x11 baya işe yarar, herşeye gidebilecek bir gitar, üstelik entonasyon, sap ayarları tam yapıldı mı rahatlık ve entonasyonda sorunsuz bir gitar olur. squier bunları sağlayamaz.

Bu arada düşüncelerinde tezat var, yani cort x11 sert diyorsun, sonra da acaba onun manyetiklerini squire'a mı taksam diyorsun? O vakit squier da sert bir gitar olur.

Potanstı ,switchdi problem şeyler değil, ucuzlar, yani 20-30 tL'e halledersin, eskisinden de güzel olur. Belki değiştirmene bile gerek kalmaz, basit bir oksitlenme veya lehim problemi olabilir.

Bence x11 manyetikleri yeterli, şu an herşeyi az çok yaparsın ama en kötü ihtimal, vintage tonlar arıyorum dersen, x11'e düşük çıkışlı güzel paf tarzı 2 manyetik taktın mı tamamdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Satın alma düşünmüyorum @OsmanBurak çünkü bir veya bir bucuk ay sonra fender strat alacagım abimden zaten yeni bir gitar almıyacak olsam kesinlikle bir gitarın Orjinaliğini bozmam teşekür ederim düşüncen için @gruparıyoz teşekür ederim ilgimi çeken bi gitar olsa düşünürdüm @CoolDoG Manyetikleri yeterli ama bana klavyesi odun gibi geliyor çalması pek rahat değil ve sadece bendemi oluyor bilmiyorum ama sıkma ve gevsetmesı cok agır tellerı çok yıpratıyor ayrıca sapın arkasında bir kırık var tel olmayınca headstock sallanıyor şimdi ben diyorumki çok sert çalmama rağmen hani bi canım çeker harda girerim diye corttan bi tane emgyi takayım squiere hani dursun çünkü squierin cleanı bence çok daha hatrı sayılır bir gitar gitarı bi luthiere goturdum 100 tl masraf çıkardı gerek yok diye düşündüm zaten dediğim gibi klavye faktoru olmasa ve sert sevsem bu konuyu acmaz yapısırdım corta teşekür ederim düşüncen için
Başka düşünceleride bekliyorum
 
squier çok daha ucuz ve konserve kutusu gibi parçaları ancak x11 yine fiyatlarındaki en iyilerden detaylı bir mesaj atarım uygun zamanda harcayacağın paraya göre ortalama hesabı çıkarıp
 
Bence Strat'ı alana kadar sabredip neya ihtiyacınız olduğunu o halinizle tekrar düşünün. X11'in sapında kırık varsa pek de ucuza çıkacak gibi değil.
Bana öyle geliyor ki yeni Strat gelince Squier'i satma ihtiyacınız doğacak, buna göre de başka gitar ihtiyacınızı yeniden düşünürsünüz. X11'inde üzerindekileri (mesela manyetikleri) parça parça satmayı da düşünebilirsiniz. Ama şu anda plan yapmayın derim.
 
Geri
Üst