Cubase 5 Kulaklıktan Sadece Soldan Ses

Selamlar,

Elimde roland quad capture ses kartı var. Cubase 5 kullanıyorum.Çok fazlada aram yoktur kayıtla.
Ses kartının phone girişine kulaklığı takıyorum sadece soldan ses geliyor.
Cubasede de giriş sol çıkış stereo yazıyor.Bunu da kontrol ettim.

Yardımcı olursanız sevinirim.Dediğim gibi kayıt teknolojilerine biraz uzağım.


.
 
Merhabalar, ses sadece kulaklıktan mı mono geliyor yoksa genel bir probem mi yaşıyorsunuz? Eğer genel bir problem yaşıyorsanız sırasıyla;
-Devices
-VST Connections
-Outputs' a gelerek çıkış için bus ayarlarınızı yeniden yapılandırmanız veya tanımlanmayan device port kısmını tanımlamanız gerekmektedir.

Saygılar...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sadece kulaklikta problem var.Sanirim kulaklikta sikunti olabilir.
Bunun disinda acaba en son audio mixdowna metronomuda eklemek istiyorum fakat metronom acik iken cevirirken metronom sesi gelmiyor.:confused:
 
vst connectıons kısmını bul. (google) ordan stereo out var ise onu 1 ve 2 olarak ses kartını seç
problem çözülecektir.

bi ihtimal device menager a girmen gerekebilir, ses kartını bağla bilgisayarı aç cubase device menager dan ses kartının seçili olduğundan emin ol.

son olarak kaydettiğin veya kayıt yaptığın kanal sadece mono out dan gonderiliyor olabilir,


vst connections kısmına girdiğinizde stereo out oldugundan emin olun. yok ise add bus yapın.

orada click seçeneğini de goreceksin. stereo outun yanındaki click button una basarak stereo out dan click duymayı başarabilirsin.
 
Win 7 64 bit kullanıyorum. Cubase 5te 5.1de 7de açılmadı anasını satayım! Bunların hepsi 64 bit uyumlu. 32 bit 5 kurdum oda çalışmadı. Çalışmıyor arkadaş.
 
Sadece kulaklıkta problem varsa problem vst connectionsta olmasa gerek. Komik bi soru sorayım, kulaklığın çalışıp çalışmadığını başka bir yerde denedin mi? İkinci alternatif olarak bilgisayara başka bir kulaklık bağlamayı dene. Eğer ikinci kulaklıkta sorun yaşamazsan sorun kesin kulaklıkta. Ama kulaklık normalse o zaman başka bir alternatif düşünürüz.

@Wasp ben win 8 64 bit kullanıyorum, cubase rahat çalışıyor, win7 de de çalışması lazım diye düşünüyorum. Herhangi bi hata alıyor musun yoksa bilgisayar hiç tepki göstermiyor mu?
 
Muhtemelen programı edindiğiniz kaynakta bazı sorunlar var, başka bir kaynaktan yeniden edinmeye çalışın, cubase 5 ve win7 çok uyumlu bir ikilidir, saat gibi tıkır tıkır çalışması lazım...
 
Geri
Üst