Combo Amfiyi Kafa Kabine Bölmek Mümkünmüdür ?

Benim amfim yani laney cub 12r yi aldıgım sürede kombo modeli vardı birtek ve bulamadım headını kendim güzel bir kafa kutusu hazırlasam tasarımını yapsam bu amfinin amfi katını o kutuya tasıyıp kendisinide kabin olarak kullanma imkanım varmıdır ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İlgin için saolasın dostum ama sorularımız biraz farklı :) sen direk lambalı bir amfiyi komboya baglamak istersen ben kombonun katlarını ayırmak istiyorum yinede çok saol .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Aslında yapması cok zor olmasa gerek amfi kısımını sökmeyi biliyorum ama laney cub da amfi kabin baglantısı jak şeklinde değilse nasıl yapabilirim
 
Kafa kısmından hoparlöre giden kabloya uzatma yapabilirsin. Olmadı daha pratik davranmak için kabinin arka kısmına (orjinalini korumak için) yeni bir tahta panel keser, ona bir dişi jak girişi yapıp onu hoparlöre bağlar, kafadan gelen kabloya da erkek jak ekleyerek kafa kabin şekline dönüştürtebilirsin.
 
Bu şekilde evet. Bağlayacağın kabinin (direnç mi deniyordu? Unutuyorum terimleri artık :) )ohm değeri kafanın ohm değerinden küçük olmadıkça sorun yok.
 
Kendin yapabilirsin aslında çok kolay.Hafif plywood malzemeden ölçülere uygun kes biç ,yapıştır :) Sonuçta titreşimi önemli değil .Resimdeki gibi köşe birleşimini yapmana gerek yok.Döşemeciyede tolex kaplatırsın :)
7128d1234286802-dovetails-guitar-amp-cabinet-mh07.jpg
 
Soruna doğru cevap verebilmek için, sorunu iyi anlamak gerektiğini düşünüyorum...

Sorun, "ampli bu haliyle ağır, o yüzden taşımak istemiyorsun" mu? Eğer öyleyse, bu kadar uğraştığına amplini riske atacağına, orjinalliğini bozup, geri dönülmez bir iş yapacağına, bu iş için para ve efor harcayacağına değmeyeceğini düşünüyor ve amplini satıp, head+kabin bir kombinasyona eğilmeni öneriyorum...Elindeki amplinin popüler ve elden çıkartılmasının kolay olduğunu düşündüğüm ampli, satana kadar taşırsın sadece...

Sorun, "Speaker kalitesini beğenmemek" ise, speaker i değiştirebilirsin...

Sorun, "Farklı spekaer ile çalışma arzusu" ise, yine, amplini satıp head+kabin öneriyorum...

Sevgilier ve saygılar...
 
Son düzenleme:
Geri
Üst