Fl Studio Midi Davul

davul tonlarını ezdrummer aracılığı ile modifiye etmeyi amaçlıyorum.davulu usb midi kablosu aracılığı ile bilgisayara bağladım fakat midi sinyali alamıyorum programda.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse memnun olurum günlerdir uğraşıyorum fakat sonuç alamadım.bir çok yerde inputu enable yaptığında olduğuna ilişkin videolar var fakat input olarak görmesine enable yapmama rağmen hiç bir hareket yok.
cubase te sinyal alabiliyorum fakat orada da ses çıkışı alamıyorum.midilerde cubase ses çıkışı vermiyormuş araştırmalarıma göre.cubase üzerinden de bir tavsiyeniz olursa onuda deneyebilirim.
 
Elektronik davul kullanmamakla beraber midi ile ilgili aklıma gelen şunlar: Elektronik davulların veya vst enstrümanların belirli daw programlarına göre davul haritaları oluyor bildiğim kadarıyla, yani fiziksel olarak davulda vurduğunuz her şeyin hangi sese karşılık gelen midi kanalını tetiklediğini gösteren haritalar. Tüm davullar veya vsti enstrümanlar "general midi" denilen standardı kullanmıyorlar. Belki de şu an davulunuz daw içerisinde karşılığı boş yerlere midi sinyali gönderiyordur, ya da mesela davulda snare'e vurunca crash sesi alıyorsunuzdur. :)
En basiti kaydettiğiniz midiyi midi roll editörü içerisinden transpoze ettiğinizde muhtemelen hatalı da olsa ses alırsınız.

Sıfırdan uğraşmak yerine forumlarda kullandığınzı marka modele ait hazır bir drum map bulmayı deneyin bence.
Ya da toontrack'ın kendi sitesinde cubase 'de kullanılmak üzere hazır bir programı vardır muhtemelen.
Mesela cubase içerisinden bir drum map örneği:
cubase_03.jpg
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
şimdi drum map işlemini pek çok yerde okudum araştırırken fakat sorunun bunla ilgili olduğunu sanmıyorum hadi diyelim öyle,sinyal bile alamazken drum map nasıl yapacağım? sinyal başka bir şekilde gidiyor olsa dahi ses çıkmasa da bir hareket olması gerekmez mi ibrelerde?
 
Doğru söylüyorsunuz, cubase'i bilmiyorum ama Reaper'da track kayıt için "armed" vaziyette ise track'te vsti olmasa bile herhangi bir şekilde midi veya ses sinyali geliyorsa onu gösteriyor.
Ses giriş çıkış ayarlarında bir problem var gibi görünüyor. Ses kartının kendine ait bir mixer arabirimi varsa belki oradan çözülebilir. Cubase bilen beri gelsin :LOL:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
vallah şu an bilgisayarımda reaper ableton fl studio yüklü hangisinde çözüm önerirseniz ondada deneyebilirim.

edit: track i kayıt için armed vaziyete nasıl getiriyoruz mesela? :D
 
Reaper'da track üzerindeki volume faderinin solunda "R" butonu var oradan yapılıyor. Onu tıkladıktan sonra da ses şiddetini gösteren "track meter" kısmı üzerinden ses kaynağını seçebilirsiniz.
 
Geri
Üst