mixer'e girdiğinde en kaliteli ses veren processor

Lexicon MPX-1, Lexicon PCM-81, TC Electronic Fireworx benim kullandığım başarılı prosesörlerden... ama hiçbirini preamfi vb. asıl tonu oluşturan alet olarak önermem.... tona katkı, efektler vb. için hepsi çok iyidir :D
 
_81_ demiş ki:
Boss Gt6,8 vs de de output selection ve preamp mevcut Pod un ayrıcalığı nedir?GT6 kullandığımdan soruyorum.


Output mode systemde 'studio direct' i mixera gireceğiniz zaman kullanın diyo_Ona göre ayarlamış adamlar.Daha önce gt6 veya gt8 kullanmadım podun bi üstünlüğü de olmayabilir bu aletlere.Deneyip bakmak lazım.
 
karşılaştırsak...

Arkadaşlar konu çok uzak gözükmedi gözüme. Bir soru soracağım. Şimdi POD XT ile Vox tonelab i kıyaslarsak, ne diyebiliriz. Ve ayrıca bu processor de ki tube olayı, ne kadar etkilidir. Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
 
evet arkadaşlar podxtlive zoomg7 vox tonelab se ve gt8 deneyen biri olarak şunu söyleyebilirim
pod xt live: tube preamp desteği olmadan en iyi amfi modelleyen ama efektleri gt8 e göre daha basit olan bi alet
gt8: efektler mükemmel ama drive tonu aramayın derim
zoom g7: tube preamp desteği olduğu için driveları çok sağlam ama efektler sönük
vox tonelab se: tek kelimeyle mükkemmel bi alet miksere girseniz bile sanki tube head ile çalıyormuşsunuz hissi veriyor. ve efektleride gt8 kadar başarılı. tabiyki amfi gibi olamaz ama amfiye en yakın sıcak ton vox tonelab se derim.
ama para var diyorsanız bi avt275+gt8 derim
 
pod xt live ile zoom g 7 ve 9 serilerini karşılaştırırsak fiyat performans olarak (türkiyedeki fiyatlar tabiyki ikiside kazıkçı disbirütörler tarafından getiriliyor) ikiside pahalı ama amerikadan getirme şansınız varsa kesinlikle pod xt live çünkü zaten zoom g7ve9 pod xt live özentisi aletler tek farkı tube preamp olması pod un usb bağlantısı ile içindeki herşeyin yerini tonunu vs. gibi bütün ayarlarını yapabiliyorsunuz ayrıca sıfır ses kaybı ile kayıt. kayıt olayı g7ve9 da da var ama özelliklerini değiştirebiliyomusun bunu bilmiyorum pc ile birlikte hiç kullanmadım. ayrıca pod un bir artısı internet üzerinde pod xt live için hazırlanmış ünlü grupların pacth leri ile istediğiniz tona yaklaşmanızı sağlayan birçok özellik var.
 
bende şunu sormak istiyorum şu an anfi,analog pedal,pros. arasında kalmış bi adamım:) korg ax10g pros. wr gayet memnunum iyi tonlar yazdım üzerine herneyse fakat şimdi triac almayı düşünüyorum anfi sorunu yüzünden acaba pros. ile birlikte kullanabilimiym??? yada triac ın tüm drive larını iptal etsem (ki öyle bi olanağım warmı bilmyrm) yinede similatör özelliğini korurmu???
 
hocam eski bir triac kullanıcısı olarak dediğin olayı pek tavsiye etmiyorum çünkü sesler çamur gibi oluyor ama triac + drive pedallarından birini kullanmak istiyorsan bi dibox alırısın triac ı bypass edip drive pedalını kullanabilirsin. dibox olarakta üstünde kabin similasyonu olan behringer ultra-g yi tavsiye edebilirim. ama eğer triac tonları yeter diyorsan triac ı direk mixere girerek mütiş tonlar alabilirsin ama çok fazla sert ton aramanı tavsiye etmem. sert ton istiyorsan gt2 daha faydalı olabilir.
 
zaten tirac ın üzerindeki tonları çok beğeniyorum..yani çok sert bi ton aramıyorum zaten..fakat bunun delayi war ne bilim flanger i war bunlarıda tirac ın üzerindeki kullandığım drive tonun aynısnı pros. e yazarak elde edebilisem belki çamur ses ortadan kalkar..çünkü delay vs için ayrı pedal almak istemiyrm..
 
dediğim gibi analoglar dibox olmadan olmuyor fakat proceser olarak gnx2 ile birlikte kullandım gnx2' nini trubypass özelliği pek iyi değil ses değişiyor bu yüzden truebypass özelliği iyi olan bi proceser lazım sanırım ampli ve cabin similasyonlarını kaldırdığın zaman sadece efeckt kullanarak triac' ın sesini etkilememesi lazım buda bildiğim kadarıyla sadece t.c.electronics g-major' da var.
 
bu başlığı zamanında amfi hamallığı yapmamak için açmıştım o GT6 mın üzerinden kimler geldi kimler geçti...şimdi analog setup kurdum....her neyse vox tone lab se gerçekten çok iyi deneme şansım oldu sonunda şaşırtıcı sıcak tonları var özellikle uzun süre kullandıktan ve lambaları ısındıktan sonra, bu zamana kadar kadar ne kullandıysam hepsini ezip geçer ama bu pros da amfi hamallığı aratmayacak düzeyde ağır çift expression pedalı bu ağırlığın en büyük sebebi...yine de amfi taşımak yerine tercih edilesi bir alet..
 
arkdaşlar artık bi karar wermek istiyorum :( şimdi durum şöyle ya analog olarak ts9+wah alma imkanım war tabi sonradan delay vs olucak yada triac+di box alabilirm bunu 4-5 gün içinde halletmem lazım...bi karara warmam lazım artık :) pros. de mevcut (hani triac falan olursa yanında kullanabilirm diye)
 
Yüksek maaliyetli bir çözüm ama kesinlikle POD XT Pro rack. Birbirinden bağımsız irili ufaklı (Barlardan Yeni Meleğe kadar) bir çok yerde direk sisteme girdim. Olağan üstü bir ses veriyor kendisi. Pod XT ve Pod XT Live'a bile bin basan bir alettir, özellikle sık sık yazılan firmwareleri ve expensionlarıyla gelen ampliler olağan üstü. Tavsiye ederim, bir buçuk kiloluk bir yükle 152 den fazla ampli taşıyabiliyorsunuz.
 
birkan_AS demiş ki:
arkdaşlar artık bi karar wermek istiyorum :( şimdi durum şöyle ya analog olarak ts9+wah alma imkanım war tabi sonradan delay vs olucak yada triac+di box alabilirm bunu 4-5 gün içinde halletmem lazım...bi karara warmam lazım artık :) pros. de mevcut (hani triac falan olursa yanında kullanabilirm diye)

dostum sana kucuk bı malıyetle guzel bı sıstem onerebılırım..forumda hakan abımız var shakti (nıck)olarakta bılınır..

kendısının yaptıgı true bypass loop cıhazı var..fıyatı 90ytl

bunu alırsan processoru buna baglayıp sonrasındada analogları dızebılırsın bu sayede ıstedıgın zaman analog sısteme gecebılırsın ıstedıgındede analogları kapatıp processoru sankı dırek baglamıssın gıbı kullanabılırsın..

bu arada analogların bazılarıda true bypass ozellıgıne sahıp degıl bu yuzden bu bahsettıgım 4lu looper'a onlarıda baglarsan buyuk bı alana yayılmıs olursun ama tonunda farkedılır bı gelısme olur.. ben sırf analoglarda true by pass sart dedıgım ıcın rat deucetone gıbı yada yıne hakan abının yaptıgı ts9 muadılı lamba cıglıgı gıbı kendısınde true bypass ozellıgı olan pedallar kullanıyorum..bu sayede herhangı bı pedalı kapalı konuma getırdıgımde sınyal yıne oncekı gıbı guclu olmaya devam edıyor..

umarım bıraz olsun yardımcı olabılmısımdır.. kolay gelsın ıyı gunler..
 
Arkadaşlar ben sisteme doğrudan vox tonelab se giriyorum ama henüz istediğim sonucu alabilmiş değilim. Sesler oldukça donuk (hangi amfi simülsayonu olursa olsun). Ve rahatsız edici derecede kötü açıkçası bu durum. Hiçbir tonmaister (bir bardaki bir kişi hariç) düzgün bir ayar veremedi. O programda aletin değerini anlamıştım. Bilmiyorum bu belki de tonmaister'dan ziyade oranın ses sisteminin kalitesi ile alakalıdır. Sonuç olarak bu işkenceye çözüm olması adına siz ne önerebilirsiniz. Ben bir marshall kombo ödünç alıp vox'u onun clean kanalına bağlamayı, onu da mikrofonlamayı düşünüyorum. Marshall komboların kendi ürettiği tonlar pek hoşuma gitmediği için, ayrıca efektlerde yine vox'a ihtiyacım olacağı için böyle bir çözüm düşündüm. Aklıma gelen diğer bir çözüm ise vox+equalizer birleşimini sisteme bağlamak olmuştu. O zaman tonmaister arkadaşı devreden çıkarıp eq ayarlarını benim eq üzerinden yapmam ne derecede çözüm sağlar bilmiyorum. Çaldığım mekanlar çoğunuzun bildiği ortalama büyüklükte rock barlar. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
 
Arkadaşlar benim bir transpose aletine ihtiyacım var.
Piyasada transposeyi sesi bozmadan yapabilen bir alet var mı?
KORG PANDORA PX3, YADA PX4 LER bu iş için yeterli olur mu sizce?
 
Geçenlerde Boss GT Pro Rack denedik stüdyoda. Yamaha O2R mixerlerle çok güzel uyum sağladı. Herhangi bir amfi olmdan, basit kayıtlar için güzel ve yeterlidir. Aslında GT8'in aynısı. :) GT8'i rack'e uyarlamışlar. GT6 da kullanmış biri olarak bu aletin mixere girildiğinde daha iyi sonuç verdiğini söyleyebilirim. ;)

Saygılar...
 
Geri
Üst