Stay (2005)

Marc Forster yönetmenliğindeki filmde başrollerde Ewan McGregor, Ryan Gosling, Naomi Watts var.

Film, değişik konusunun yanısıra kendine hayran bırakan çekim teknikleriyle dolu. Konunun tam olarak ne olduğunu anlamanız için son dakikasına kadar seyretmeniz şart. Ancak filmin sonuna kadar da müthiş görüntülerle resmen görsel şölen yaşıyorsunuz. İlginç sahneler, şaşırtıcı kamera oyunları ve gizemli bir öykü var karşımızda. İzlerken "kesin olay budur, kesin şöyle bitecek" diye ister istemez yorum yapıyorsunuz ama boşuna ;) tahmin edilemez bir son ile filmi bağlamış yönetmen. Filmin ismi "Stay" izlemeden önce pek bir anlam ifade etmezken filmin sonunda neden bu ismin konulduğunu çok net anlayacaksınız. ;)

Filmin başından itibaren bunalımlı atmosferin hakim olmasına karşı çok heyecanlı ve sürükleyici bir yapısı var. Ewan McGregor'u çok sevmesem de oyunculuğu çok iyiydi. Ayrıca daha önce küçük büyük bir çok filmden bildiğimiz Ryan Gosling'in en iyi performansı da bu film olsa gerek.

Türkiye sinemalarında gösterime girip girmediğini bilmiyorum bu yüzden detaylı yorumlara girip izlemeyenlerin keyfini kaçırmak istemem ama iyi bir film izlemem gerek diyorsanız ne yapın edin bu filmi bulun ve izleyin.
 
her zaman bütün filmler gelemeyebiliyor.bu işin en sıkıcı tarafı bu.bir sürü sıradan aile draması,sıradan polisiye filmler gelir ama izlemek istediğiniz filmler bir türlü gelmez sinemaya.zamanında almost famous'u ve robert altman'ın gosford park filmini hatta wim wenders filmlerini beklemişliğimiz çoktur.ama gelmeyince bir şekilde eş dosttan bulup izliyoruz.veya bir yerde DVD'sini bulup seviniyoruz.

marc forster'ı finding neverland'den hatırlıyorum.bu filmden aslında bir ara haberdardım ama maalesef unutmuş gitmişim.ewan mcgregor'u black hawk down'da izledikten sonra antipati oluştu:) naomi watts ise çok iyi oyunculardan biridir.david lynch yani:) bu filmi kesinlikle bulacağım.hatırlattığın için teşekkürler:)
 
filmi dün sinemada izledim izlemesine ama hala boşlukta hissediyorum film konusunda,iyi bi olay akışı, üzerinde özenle düşünülmüş harika geçişler, iyi oyunculuk, fakat gel gör ki film bittiğinde boşukta aslı kalıyosunuz(tüm salon birbirinin yüzüne bakıyordu eblek eblek filmin sonunda), aslında filmi nasıl yorumladığımı da yazmak isterdim ama bu tür filmlerin büyüsünü bozacağı için ve film hala gösterimde olduğu için yazmıyorum, ama dumur edici filmlerden hoşlanıyosanız izleyin...
 
süper bir film.ellerin dert görmesin futurist bu film başlığını actığın için.ben yapcaktım ama benden önce davranmıssın.kıskanmadım diil hani!!filmin senoryosu ve kurgusu cok sağlam.ayrıca görüntü yönetmeni de cok iyi.zaten filmi anlayabilmek için sonuna kadar izlemek gerekiyo ve izlediğiniz zaman da kesinlikle pişman olmuyosunuz cünkü müthiş bir finali var.filmi izlerken bi ara Sam(Ewan McGregor)'in sizofren olduğunu düşünüp tek düze bir film olduğu yanılgısına düsebilirsiniz ama kesinlikle filmin anlattığı bu diil.bence sonuna kadar sabredin ve ağlamayı göze alın.cünkü cok trajik bir final sizi bekliyo...
 
duyduğuma göre filme yaklaşık 50milyon dolar harcanmış ama hasılatı bu rakamın çok altında kalmış ne yazikki. boş bi film olmadığı her halinden belli. en kısa zamanda izlicem.
 
Revenga_crw demiş ki:
duyduğuma göre filme yaklaşık 50milyon dolar harcanmış ama hasılatı bu rakamın çok altında kalmış ne yazikki. boş bi film olmadığı her halinden belli. en kısa zamanda izlicem.
haklı olabilirsin cünkü filmin reklamı nerdeyse hiç yapılmadı en azından türkiyede.ben bile divx aldığım yerde bi 10 kere falan filmi es gectikten sonra izleyecek film kalmayınca aldım filmi.bi de söyle bir tuhaflık var.aynı adla 2006 ABD yapımı bir film daha var.mesela benim aldığım divxin üstünde diğer filmin oyuncuları yazıyodu.Naomi Watts ve Ewan McGregor yazsaydı sanırım bu kadar kolay es gecmezdim filmi.benim gibi ilk anda yanılgıya düsüp filmi görmezden gelenler de olabilir.en cok üzüldüğüm noktalardan biri de ben filmi izledikten 2 gün sonra gösterime girmesi.keske bir uyaran fikir veren olsaydı da filmi sinemada izleyebilseydim.böyle kaliteli filmlerin az hasılat yapması beni üzüyo....
 
asmashingpumpkin demiş ki:
phoebus demiş ki:
hıı bu arada filmin müzikleri de çok iyi....

massive attack'in angel'i çok yakışmış filme


aa bu şarkıda varsa eğer geçektende çok iyi bir film olmalı..fragmanını izledigimde zaten ilginç bir film oldugunu anlamıstım burdada karşıma çıkınca artık izlemezsek olmaz..ayrıca sanırım geçen hafta türkiyede sinemalara girdi yada bu haftada oalbilir..
 
filmin yönetmeni marc forster "izleyenler için şunun açık ve seçik belli olmasını istedim..
ilk dakikadan son dakikaya kadar bu hikaye aslında gerçek değil.." demiş,
gerçekten de yapmak istediğini başarmış yönetmen,
hangisi düş hangisi gerçek anlayamıyosunuz ve
herşey birbirine karışıyo..

ben çok beğendimm..
 
Fena film değil, hatta dikkatli izlerseniz bi sürü küçük ayrıntıyı yakalayabiliyorsunuz. Mesela bi sürü ikiz var filmde, hatta üçüz. Acaba neden, bi düşünün bakalım :) Ayrıca insanların söyledikleri sözlere de dikkat edin, mesela küçük çocuk adamı her görüşünde aynı lafı ediyor filan.

Ama şunu da söylemeliyim, malesef bu filmin üzerine kurulan tema, hatta direk söyleyeyim, filmin başlangıcı ve sonu, çok önce çekilmiş bir ingiliz filminden çalıntı. Evet aynen öyle. Referans alınmışmı diye imdb'de araştırdım ama hiç bişey yazmıyor. Keşke o filmin adını da hatırlasaydım, TRT 2'de izlemiştim, çok ucuz bi filmdi. Ama en azından fikrin bu filmden alındığı belirtilmeliydi. Açıkça bir hırsızlık söz konusu.
 
filmde ryan gosling ve naomi watts'a dikkat derim..filmi sinemada izlemiştim ama tekrar izlediğimde özelikle ryan'dan çok etkilendim. İleride daha iyi bir oyunculuklar sergileyeceğine dair sinyaller vermekte.
Konusu eğer çalıntıysa üzülürüm.bana çok orijinal gelmişti...
 
Geri
Üst