Tünel'deki Müzik Marketler Kaça Kadar Açık?

Aslında 1-2 sorum olacak.

Gitarımın sap ayarını vs. yaptıracağım. Bugün 10 gibi orada olsam açık dükkan bulur muyum?
Hemen halledilecek bir şey mi? Yoksa ertesi gün falan mı gitmem gerekir?
Gitar şu; tahmini ne kadara mâl olur?
DV020_Jpg_Jumbo_423365.415_tortoise_shell.jpg
 
Ayrıca oraya vereceğine Kadıköyde çok iyi 2 luthiye var, İsmail Dalgın ve Feridun Tanrıkut, onlara ver derim, işlerinden iyi anlıyorlar öyle entonasyon sap tel mel maksimum 100 dür diye tahmin ediyorum, bir bilgim yok.
 
O ayarlar 20-30 TL'e hallolur, 100 TL yüksek bir miktar, anca kazıklamak isteyen o fiyatı verir. Tünelde Fatih Usta'a götürebilirsin veya Kadıköy'de Feridun Usta olabilir. Gitmeden önce telefonla arayıp dükkanda olup olmadıklarını öğrenebilirsin.

En güzeli kendin yapmayı öğrenmen olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
O ayarlar 20-30 TL'e hallolur, 100 TL yüksek bir miktar, anca kazıklamak isteyen o fiyatı verir. Tünelde Fatih Usta'a götürebilirsin veya Kadıköy'de Feridun Usta olabilir. Gitmeden önce telefonla arayıp dükkanda olup olmadıklarını öğrenebilirsin.

En güzeli kendin yapmayı öğrenmen olur.

Hocam yapmayı denedim ama kendi başıma yapamadım.
İnternetteki videolara baktığımda alyanlı oluyor fakat benim gitarımda alyanlık durum yok. Bu yüzden nasıl yapılacağını tam kestiremedim.
Nasıl yapıldığına dair benim gitarımla aynı özellikte olan bir video var mı bildiğiniz?
 
Sizin sap ayarı için alyan ayar kısmı sap manyetiğinin üstünde olsa gerek. Yani sap-gövde birleşim yerine bakın, manyetiği indirip incleyebilirsiniz ya da çıkartmanız gerekebilir.
 
Öncelikle tel yükseklikleriyle oyna derim. Normal yükseklikte hala cızırdamalar varsa, o zaman sap ayarı gerekebilir. Sap ayarı için gereken yeri elbet bulursunuz. Ya CoolDog'un dediği gibi sap manyetiğinin ordadır yada kafa kısmındaki küçük kapağın altındadır. Şunu da unutmayın sakın, bazı luthierler sap ayarı yaparlar fakat yine de cızırdama olabilir ve bunu "o cızırdama her gitarda olur" diyebilir. Hiç cızırdama olmasın dediğinizde de sadece köprüyü yükseltirler. Bunlara da hazırlıklı ol :) Her gitaristin sap ayarından az çok anlaması lazım bence.
 
Gitar Do-Re'den alınmışsa, rica edin gitar bölümündeki arkadaşlara. Muhtemelen ücretsiz sap ayarı yapabilirler. Ama gerçekten sap atmış ise yaparlar. Yoksa sap ayarı için luthiyeler ortalama 30-40 TL para alıyorlar.
 
Bende öyle biliyorum da @CoolDoG tellerle sap entonasyon 40 lira demiş, bende yarın sap entonasyon + tel değişimine götürücem gitarı, neredeyse orası bende götüreyim, ben bi elixir 10 luk teli 40 tl ye alıyorum.
 
Sen de öyle dememişsin? mego1 zaten benim dediğim hesapla yapmış, o ayarlara 30-40 tL alınır, 15-20 TL tele verirsin, yapan kişi bunu yuvarlar 40-50 TL'e dükkandan çıkarsın. Benim birçok arkadaşım bu şekilde yaptırıyor. Kenan Yılmaz'a gidersen yakın bir hesapla yaptırırsın.

Senin hesabına göre 100 TL veriyoruz. Elixir gibi pahalı bir telden bahsediyorsun bir de. 40 tL tele bile versen 60 TL ayarlara vermiş olursun, arada basit bir hesapla 2 kat fark mevcut. Açıkçası basit sap ayarına tel dahil 100 TL alan luthiye gözümde 5 para etmez bunu da ekleyeyim, kazıkçıdır.

Yalnız özel durumlar mevcut gitarın sorunludur, dandik bir floyd rose'u vardır, deformasyon vardır ya da truss rod sıkışmıştır, tamir gerekir, o durumda fiyat artabilir ama normal çalışan bir floyd roselu veya tremololu sistemlerde fiyat standardı budur.
 
Geri
Üst