Kanal kayıt

Eğer şu hususlarda biraz daha bilgi verirsen sana daha detaylı yardımcı olabiliriz:


1) Hangi şehirdesin ve kayıtları hangi şehirde yapmayı düşünüyorsun? (Ben TC'de yaşamadığım için bu konuda yardımcı olamayacağım ama eğer diğer arkadaşlar bunu bilirlerse ona göre tavsiyede bulunabilirler).


Kendi kayıt sistemini kurman durumunda:

2) Grubun kaç kişi?

3) Tür?

4) Kullanılan enstrumanlar: adet ve detaylar, örneğin davul kaç parça, amplifikatör durumunuz var mı yoksa amp simulatörünüz var mı? Elinizde Kayıt sistemi içinde işe yarayabilecek size ekstra para harcatmayacak hazır herhangi bir cihaz var mı?

5) Kayıt konusunda daha önce bir tecrübeniz var mı? (Öneriler ona göre geliştirilebilir, zaten bildiğiniz şeyleri bir daha tavsiye etmemiş oluruz).

6) Bu işe ayırabileceğiniz bütçe ne kadar?

Sevgiler.
 
Selam.
Ben Ankara`da kayit studyosu sahibiyim. Ankara`da isen sana yardimci olabilirim ama MAhcem`in sordugu sorulara cevap nitelikte yazarsan ve asagidaki geocities linkine tiklarsan yardimci olurum ve bilgi alabilirsin.
Kolay gelsin.
 
Atalay sende de süper ekipman varmış, o sağdaki mixing desk ne hocam? Kabinler Alesis A1'dı yanlış hatırlamıyorsam, doğru mu? Bizde de senin Pearl Export'un gümüş renkli olanı var burada, sevdim, ne güzel ses aldık ondan şu son iki gündür :)

Dur şimdi resmini çekip asacağım buraya :)
 
Mahcem, onlar Alesıs Monıtor2 modelı ve cam gıbı ses verırler gerçekten. Mıkserım Behringer 24 kanallı ama onu sadece kayıt odasından gelen sesi geçirmek için kullanıyorum. Bir de konserlerde Fostex dijital kanal kayıt cihazım var onunla birlikte davul setını stereo ya indirgemek için kulllanıyorum.
Zowhat ben Ankaradayım gelirseniz beklerim.
 
ZoWhat,

İstanbul'da 18 , OnAir www.stuyoonair.com 0(212)2494357 , LayLayLom 0(212) 2927743 vs. vs....
En iyisi Stüdyo 18 ama pahalıdır OnAir fena değil sahibi çok kafa bir çocuk tavsiye ederim.Fiyatları aşağı yukarı saati 25 milyondan başlar(genelde dolarla çalışıyorlar).Ama işin sonunda pazarlıkla yarı yarıya değiştirebildiğimi hatırlıyorum.Enstrüman içinse bence sadece bateri belirleyici etmendir.Çünkü İstanbul şartlarında büyük bateristler dışında hiçbir grup veya baterist kendi baterisini taşımaz , diğerlerini saymamın nedeni ise bas-elektrik gitarları, anfileri, efekt cihazları vs.si müzisyenin şahsına münhasır aletlerdir ama stüdyolarda muhtelif kabin-head-anfi modelleri bulunmakta.Telefonla kendilerine sorarsan daha detaylı bilgi alabilirsin.
Kolay gelsin.
 
bence ilk aşamada cakewalk , q base gibi programlarla yapmaya çalışın,çünki hem programlar hakkında bilginiz oluyor,2. kanal kayıt hakkında bilginiz oluyor.eğer de altınızda v-amp gibi bi ekipman var sa daha neye gerek...
ama zoom kullanırsanız bass gitara gerek kalmaz ,çünki tonları ağırlaştırıyor ve bass gitar tammen kayboluyor.

Mesajın son kısmı forum kurallarına aykırı olduğu için silinmiştir.

Yöneticiden Uyarı:

Forum kurallarına aykırı tekliflerde bulunmayın.
 
ha bide davulun kaydı gerçekten çok zor,onu ya drum mac.le yada stuyoya giderek halledersiniz.yada guitar pro da yazip wingroow ile halledein.hade kolay gelsin
 
Geri
Üst