Ulytau - Toccata And Fugue Gitar Tonu

Merhaba

Bu videodaki gitarcı arkadaşın tonunu çok beğendim. Gitarda, amplide ve arada ekipman olarak ne kullanıyor olabilir? Ya da biz neyi kullanırsak bu benzer bir ton bulabiliriz :)


 
Solo tonunu kasttetiğinizi varsayıyorum ?
Solo çaldığı kısımlarda koyu ve sustaini yüksek bir ton var. Sap manyetiği ile çalıyor olabilir o kısımları; elindeki gitarda PRS gibi duruyor. Ben buna yakın bir tonu Wampler Slostortion pedalı ile alıyorum, özellikle de önüne Tube Screamer tarzı bir overdrive koyup boost yaptığım zaman. Slostortion gibi pedaller kolay bulunmaz, ama midleri kuvvetli, gain düzeyi yüksek, ve metal işi OLMAYAN iyi bir distortion pedalını boost etmeyi deneyebilirsiniz. Kendinden boost seçeneği olan kimi distortion pedalları da bu amaçla kullanılabilir. T-Rex Mudhoney, Bogner Ectasy Red gibi... ama yine de bu pedallarıın önünde ekstra bir boost tavsiye ederim.
Ritm tonu için bir şey demiyorum, pek öyle özellikli bir ton değil zaten.
 
bana da ritim öyle çok özel bir şeymiş gibi gelmedi, mid ağırlıklı bir distortion gibi duruyor :D belki british sounduna yakın marshall tarzı bir amfi kullanıyor olabilir. tamamen yanılıyor da olabilirim :D
 
Geri
Üst