Marshall Mg100 Muadili Amfi Tavsiyesi

Gitar almaya gittiğimde tonuna hayran kaldım. Tam istediğim tarzda bir amfi. Sıfırına şu anlık bütçem yetmiyor. İkinci el olarak bulmak çok zor. 500-550 TL max bütçem var. 2. el olarak alacağım.
Muse tarzı, brit-rock türüne gidebilecek bir amfi ihtiyacım var. Clean tonlar benim için pek önemli değil. Şahsen clean tonunu hafif kirli şekilde seviyorum. Üzerinde efekt olan bir amfi daha çok işimi görür ama zorunlu değil. Aman oyuncak gibi ve ya yırtık seslere sahip bir amfi olmasın. Ses konusunda pek problemim yok. Alt katta rahatsız olacak kimse yok. 2 oda ötemde bir komşu var. Ona pek ses gitmesin yeterli :D
Parker p-42 HH gitar var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Tonlarına ilerleyen saatlerde bakarım hocam teşekkürler.
Ama bu amfileri kullanan kimseyi görmedim daha önce.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Orange'ların bütçeme göre olan 2. ellerini bulamadım. Bu nasıldır? Bana uygun mu?
Blackstar HT5R Valve Kombo Ampli
 
Blackstar amfiler hakkında detaylı bi bilgim yok.Bu konuda bilir kişiler yardım edeceklerdir.Fakat söz konusu "Brit" ise,ya şahsen ingiliz marshall amfileri ya da orange amfilerin tercih edilmesi kanaatindeyim.
 
Blackstar biraz modern karakterlidir, denemen gerek amadan önce. Orange, Marshall ve Kustom'un hibrit modellerine de bakabilirsin. Arada ikinci elde ekonomik fiyatlara düşen modelleri var.
 
öncelikle selam kardeşim:) anladığım kadarıyla fazla bütçen yok gibi. ama sana şunu söyleyeyim ben kısa bir süre de olsa mg100 kullandım ve bu alet iyi bir drive pedalı olmadan o istediğin tonu veremiyor. Çünkü senin istediğin baba drive ancak lambalı bir amfiden çıkar. tamam mg100 de iyi alettir yolda bırakmaz ama sana tavsiyem başka bir amfi olacak.
bu amfiye galiba sende bakmışsın: blackstar ht5r bu aleti kafa kabin olarak da kombo olarak da alabilirsin. lambalı bir alet. 2 lambası var. Ama 5watt olmasına karşın hatırı sayılacak seviyede ses verir. Ton olarak zaten aşmış bir alet. Yakınında müzik market varsa dene. Yoksa internette videosunu izle.. ben marshall vs100 kafa ve marshall 1960 a kabin kullanıyorum ama ona rağmen blackstarın tonu bana daha hoş geldi :) neyse sen araştır sonra bizimle paylaş :)
 


Şuradaki ton çok iyi geldi kulağıma. Ama Muse tonları alabilir miyim bilmem. Marshall Fx biraz kapsamlı olduğu için daha geniş yelpaze sunuyor.

@Tüpçü Muse parçası çalıp atar mısın hocam. Beğenirsen alayım :D
 
Geri
Üst