Roadie Tuner

Mantikli bir alet. Neden?
Roadie tuner demisler. Turkiye ornegi icin diyorum, rodilerin cogu sadece davul, perkusyon ve klavye kurup kenara cekiliyor. Gitar setup kurmayi bilmiyorlar. Rider okumayi bilmiyorlar, hangi kablonun hangi kanala gidecegini bilmiyorlar ve enstruman calan da az rodi var. Dolayısıyla gitar teknisyeni gibi calisan rodiler icin gereksiz ama isi bilmeyenler icin kolay.

Baska bir sikinti daha var. Uygulama Ingilizce oldugundan Ingilizce bilmeyen rodiler icin hicbir anlami yok. Anlasilan o ki bu urunun Turkiye piyasasinda hic yeri yok.
 
Arkadaslar, roadiler,teknisyenler iyi akort etmeyi bilemiyor bazen. Akort etmeyi bilmeyen teknisyenlere akort ogretmekten daha kolay olacagini dusunuyorum. Lakin hasssas bir konu. sahne oncesi gitarimin tunning ini kontrol etme firsati bulamadigim sahneler oluyor. Teknisyen akort edip sahneye ciktigimizda gitari bize teslim ettiginde sacma bir akort ile karsilasmak cok buyuk kabus. Her zaman da kalifiye eleman bulunamayabiliyor. Bazi gitar teknisyenleri akort edemiyor. guzel alet .
 
Geri
Üst