wah pedallarında hışırtı sorunu

crybaby gcb95 wah pedalıma basarken en son noktaya yaklaşınca basmayla beraber bir hışırtı oluşuyor. potansına -dıştan- cfs dedikleri tarz kontakt spreylerden falan sıktım ama nafile. ne yapabilirim?
 
Sabit pozisyonda mı hışırtı var yoksa pot dönerken mi hışırtı oluyor?
Sabit pozisyonda bir miktar hışırtı pedalın doğasında var. (Yani W-A-H sesinin içinde)
Eğer hareket ederken hışırtı geliyorsa kontak spreyi işe yarayabilir ama potun içine sıkmalısın. Yoksa işe yaramaz. Pedalı söküp potun dönen mili ile dıştaki kutu arasındaki boşluğa sıkıp çevireceksin. Böylece sprey her yeri teizleyecek ve iletkenlik sağlayacak.
Kontak spreyi işe yaramazsa potu değiştirebilirsin. Hot Potz satılıyor. Sanırım 30$ civarında fiyatı var.
Pot dışında bir sorun olacağını sanmıyorum...
 
Potansı çıkarıp, arkasındaki metal silindir şekilinde olan bölümü en azından biraz açıp öyle sıkman lazım o spreyi. Sıkacaksın ve aynı anda da potasın dönmesini sağlayacaksın. Başka türlü de olmaz! ;)

B
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
potansın kapağını çıkarıp wah pedalını aça kapaya sıktım içine spreyi ama bana mısın demedi. değiştiricez heralde ne yapalım..
 
Eğer potansı kontak temizleyici spreyle temizledikten sonrada hışırtı sorunu devam ediyorsa bu potansın içindeki karbon yuzeyin kullanım süreci içersinde aşındığı anlamına gelir ki bununda adamakılı bi onarım ihtimali bulunmamaktadır tek çözüm potansın değiştirilmesidir. kolay gelsin..
 
Geri
Üst