Erkin Koray Gitar Tonu

arkadaşlar Erkin Koray ın gitar tonlarını elde etmek istiyorum.en yakın tonu hangi marka bi pedalda bulabilirim?yada nasıl o tonları elde edebilirim.
iyi çaışmalar
 
Son düzenleme:
eski parçalarını sorarsan herhangi bi overdrive veya distortion pedalı ile alabilirsin. (analog). ve fender gitar olacak. ve en önemlisi manyetik orta pozisyonda olacak.

aslında o tonun en önemli özelliği lambalı amfide distortion pedal ile kullanmaktır. fender gitarda da manyetiği middle yani orta manyetikte kullanıcan. genelde birçok parçada bu böyle (hepsinde demiyorum)
 
heheh ibo show a çıkmıştı bir amfi(sanırım 15 watt tı:))) )prosesörü de tam göremedim ama digitech in eski rp serilerinden de olabilir ve tabiki ibanez gitarıyla:p
 
soralım :
13veben hiç denedin mi bu tonu almayı? hani denedim çaresiz kaldım diyorsan tamam da, hazırcılık yapmaya çalışıyorsan zaten yanlış yapıyorsun.
erkin babanın tonları o kadar kompleks değil netice itibariyle, yalnız benzer tat almak için iyi gitarlar lazım. sonrası kolay.
 
pedalı direkt miksere giriyorsun al sana erkin koray tonu.. :) o dönemki müzisyenlerin vaktiyle imkansızlık diyebileceğimiz sebeplerden ton konusunda çok özenli olamamalarının daha sonradan nerdeyse bir ekol oluşturması durumu.. :p
tabi bunda kendilerinin büyük payı var çünkü yıllar geçsede kurtulamadılar o saçma tonlardan, biraz odun kafalılık yani.. şu dönemde de piyasaya çıkan ve rock yaptığını idda eden pekçok ne çeşit bi yaratık olduğunu anlayamadığım arkadaşlarda bunu özel ve güzel birşey zannedip senenin 2006 olmasını müzik teknolojisinin ve imkanların çok ilerlemesini görmezden gelircesine (yada gerçekten görememesine) yıllar evvelki hatayı bugünde yineliyorlar..

en basiti geçenlerde ismini bile zikretmek istemediğim bir programda murat göğebakanın bir cem karaca şarkısının ırzına geçtiğine şahit oldum, arkada çalan arkadaşın elinde jem vardı ama o tonu çıkarmak için en son ihtiyaç duyulabilecek aletlerden biri jemdir heralde, zaten burda problem gitaristtede değildir muhtemelen, bu ton isteği & gereksinimi iki adım önde duran şarkıcı olduğunu idda eden arkadaştan geliyordur.. neden?? çünkü abileri o tonla çalmış oda öyle çalmalı, bir adım ileri giderse günaha girer maazallah..
 
bu konuda aynen katılıyorum sana. sen kendi tonunla yapmalısınki senin yapına iyi veya kötü eleştiri yapalım. aynısını yapmış demiyelim. zaten o yapılmış. cem karaca kendi gibi, x şahsı kendi gibi yapmalı..

13veBen e gelince; herkesin hoşlandığı bi ton vardır. bu bi zevk meselesidir. ona zorla başka tonlar yapması gerektiğini söylesekte o ton onun içinde kalacaktır. başka birinde duyduğu zaman hayranlıkla bakacaktır. çünkü onu anlatacak ton istediği tondur. (yaw buda küçük emrah ın filmleri gibi oldu hehe :D )

ama zor bi ton değil. mesela ben sadece "akrebin gözleri" şarkısının tonunu severim. oda kaliteli bi lambalı amfi ve overdrive ile çalınmış. ve o tonu gerçekten severim.

yoksa gerçekten hoş bi ton değil çoğu tonu. mesela dinleme fırsatınız olursa "inat" enstrumantel şarkısını dinleyin. tiksinebilirsiniz......

sen heralde daha hiç pedal kullanmadın, diyeceğimiz şeye göre alıcan?????? eğer öyleyse bi processor al rahatlıkla alırsın tonu.
 
Herkes Erkin Koray'ın tonlarını basit olarak nitelendirmiş ama kendisi son konserinde çok iyi tonlarla, ses üzerinde Satriani vari şovlar yaptı. Devir değişti tabi :) Belki arkadaş bunlardan bahsetmiştir?
 
olabilir tabi..

ama eski tonları için "Herkes Erkin Koray'ın tonlarını basit olarak nitelendirmiş " demek yanlış olur zaten öyle. bilmiyorum ama bi jimmi handrix onlardan daha da eski. am a bi little wing i dinleyin. bi voodoo chile ı dinleyin (ki bunlarıda dinlemeyen yoktur) tonlar nekadar da güzel.

e erkin koray bu adamdan çok sonra çıktı.e ozamanlar heryer lambalı amfi kaynıyodu.hatta entegre amfiler çıkınca bunlar daha yeni teknoloji diye adamları kandırıyolarmış. (entegre çip teknolojisi diye).. peki bu adamın tonları neden bu kadar basit anlamıyorum?????????

gerçekten adam sanki pedalı mixere bağlamış(ki öylede görünüyor) . ama bi lambalı amfiyi boost etse bile o derinlikle bile çok güzel soundlar elde edebilirdi bence. anlamak zor. erkin koray diye herşeyi çok iyi bilirdi diye bişey yok.

ama son zamanlarda processor kullandığını bende gördüm. ama ben zoom tarzı bişeyler gördüğümü sandım. bunun en büyük sebeplerinden biride pedallara basarak daha önce çaldığı bi ritmi açtı(sample) üzerine solo atmaya çalıştı. buda bildiğim kadarıyla zoom gfx 5 ve 8 de var. ama başka bişeyde olabilir.
 
Erkin Koray Henrdix den once cikti,
ilk plagi 1962,
ilk konser 1957,
kendi tarihimizi bilelim,
Erkin Koray kayitlarini kotu studiolarda yapti.
Hendrix ve gibileri dunya da zamaninda en onde
olan studiolarda yapti muziklerini,
bunu goz onune alirsak Erkin Korayin yaptiklari
mucize olarak gorebiliriz!
 
anti-social demiş ki:
filminde hendrixin watchtower solosunu sabaha kadar stüdyoda sabahlayarak kaydettiği gösteriliyor,erkin korayın o kadar imkanı olduğunu sanmıyorum

cidden o soloyu dinleyincede insan eh be kardeşim diyor hani... yazık oldü öldü gitti oda... ama erkin korayıd hafife almak hiç doğru değil sonuçta oda bir şeyleri başlamaya çalışan bir çok şeyi getiren biri... aradan 30 yıl geçti tabi teknoloji değişti tonlar değişti
...
steve vai.in bir röportajını okunuştum soruyolar vai.e gitar artık öenmini yitirdi mi sizce diye? günümüzde elektronik müziğe ve diğer tarzlara ilgi yoğun diye....

vai.de şöyle cevap veriyo:(farklı kelimeler kullanmış olabilirim ama aynı şeyi anlatmaya çalışıyodu :roll: :roll: )

"gitar merkezli müzik asla sona ermez ama artık eskiden olduğu gibi değil kayıt teknolojisi çok ilerledi ve artık kayıt çok daha önem kazandı"
 
Geri
Üst