Erkin Koray Gitar Tonu

Mesafeler de de Atilla Ertem çalıyor.Mesele zaten konser değil,
önceden çalınmış bir soloyu Erkin Koray elbette çalabilir ama iş doğaçlamaya geldimi çoğu kayıdında solo gitarı Erkin Koray çalmıyor,Erkin Koray'ın sözü bu konuda pek güvenilir değil,Moody Blues'un Tuesday Afternoon parçasını da benim diye yutturmaya kalkmıştır.Ya da Devils Anvil grubunun albümünden aldığı parçalara söz ve müzik Erkin Koray yazmıştır.
 
açıkçası şu konuyu ben de çok merak ediyorum

devil's anvil'in albümünü dinledim. zaten artık internet var. herşeyi öğrenebiliyorsun.68 yılında falan çıkmış olan bir albüm. yai Erkin Koray'ın üç şarkısı var. ama sanrım o plak şirketine kamış bir iştir. yani şimdi sorsan illaki'nin, deli kadının, boşunanın müziği size mi ait diye herade söyler ona ait olmadığını.

Moody Blues'un Tuesday Afternoon bu şarkının Türkçesi hangisi?

Bir de Mezarlık Güllerindeki bir melodi Electric Funeral (Black Sabbath) şarkısından esinlenilmiş.
 
arkadaslar muhabbetim cok dönmüş burda ben sevmiyorum sevmek zorundada değilim görüşümü belirttim sadece kimseye niye dinliyorsunuz demedim sadece sevmediğimi belirttim dinleyenlere alenen bişey yazmadım benim yorumuma cevab vermek saçma çünkü burda herkes aynı görüşte olması imkansız herkes sadece başlık üzerine yorum yapabilir karşı yorum yazamaz burda çünkü bu alır başını gider problemlerimizi gelin özelden halledelim sabaha kadar tartısırız ;)
 
Klasik? tırsmı? Türk!!! genci? tribi? hangi dilde konuşuyorsun sen.Neyden tırsacağım anlamadım,karşımda benim yazdıklarıma cevap olabilecek bir şey yazamadın ki,Batuhan Mutlugil'i idol olarak gören sabiler uydruk barlarda bir şişe bira karşılığı iki şarkı çalınca bir tarafları kalkıyor.
 
..

"duman fender"
snein videonu izlemek sorun değil,önemli olan bir gruba girince hiç provasız çöalabilmektir,doğaçlama çalmaktır...ha birde saykodelik rock adına ne biliyosun merak ettim,öylee tappinkle falan olacak iş değil bunlar,düşünce ister,bilek yetmez.
birde bir nazillili olarak gerçekten ekrin babanın 1974 sağolsun nihat örelelin kaydetmesiytle elimize kadar geldi..şahane bir kayıt.
psychedelic rock ruhunu mesafeler 2 parçası tüyler ürpertiyor.

yavuz çetinle ilgilide ben sadece o adam virtüöz değildir dedim.
yavuz çetini çok dinler ve biçok videosunu izlerim.
gitarın asi çocukları adlı kitapla tanıdım ben yavuz çetini.
burdanda Akın ok'a saygıalr selamlar...o kitap sayesinde biçok kalite sanatçı denilecek adamları tanıdım.
sayg...
 
ne kadar saygısız insanlar var ya.Türkiye'ye rock ı tanıtan Erkin Baba hakkında saçma sapan konuşuyorlar.Yok onun tonunu almaya ne gerek varmış,yok gitarı amfiye tak al sana o ton..bilmemne..Beğenmeyen yazmasın buraya.Bir arkadaş soru sormuş.sorunun cevabından başka hertürlü cevap var bu insanlardan...

Kusura bakmayın,sadece 2.sayfaya kadar okudum.cok eski olabilir msjlar.cinlerim tepeme cıktı,adeta delirdim.k.bakmayın.suan muhabbet ne seviyede bilmiyorum.damdan düşme oldu biraz tekrar k.bkmayın. Muhakkak Erkin Koray'ın değerini bilen arkadaşlarımız gerekenleri söylemişlerdir.
Selamlar.
 
Ben de bişler yazım,öncelikle ilahi moruk ve allah aşkına yı dinlemişseniz elinizde hangi alet olursa olsun o şuan servet değerinde olan gibson'ı olmadan o tonları almak mümkün değil bence.Çünkü gerçekten gitarının süper bir tonu var gitarının.ayrıca erkin koray parçaların oturmuş olması ve kalsik olmalarından dolayı dolayı tonlara devm eder aslında hiçte geri kalmamaştır bizim bilmediğimiz çoğu şeyi bildiğine eminim.Yaklaşık 10 tane hepsi modifiyeli yada zaten gerek olmayan gitarı vardır,alında elinde çok kaliteli aletler vardır hatta küçük bir servet diyebiliriz jacklar bile altın kaplama mesala.Ama evet tonu çoğu kişiye göre eski işte.yalnız yaşına göre hala ilginç bir stille gayet hızlıdır benim sevmeiğim yanı özellikle düetlerde birden ortaya çkıp şarkıyla ritimle hiçbir ilgisi olamayan seler çıkarması ama baba işte ne napıcan.
 
Geri
Üst