Dip gürültüsü nasıl kesilir?

1-anfinin iyi topraklandığından emin ol.
2-etraftaki elektronik cihazların yerlerini değiştirmeyi dene.
3- odadaki lamba kapalıyken de dene. eger azalıyorsa başka türden bir aydınlatmaya git.
4- noise gate satın al.
 
Bazı gitar manyetikleri yapıları gereği dip sesi yapmaktadırlar.. Ya da gitar üzerine yanlış takılmışlardır (Örneğin orta manyetik reverse bağlanmamıştır)..
 
slm

olaya başka bir açıdan bakacak olursak dip gürültüsünün bi çok çeşidi olabiliyor 50 hz şebeke geriliminden kaynaklanan vınlama sesi yada vıs şekinde bir ses yada elektronik aletlerin özellikle rezonans mantığıyla çalışan floresan lamba TV ve monitörlerden kaynaklanan garip çatırtılı sesler öncelikle bunların hangisinden kaynaklandığını çözersen ona göre bi reçete yazılabilir. şebeke gerilimi kesmek için topraklama,yuğrucu bobin tatbik edilebiliyor bu sesi önlemek için.vıss tarzındaki ses ise genelde kullandığın ekipmanlarda setup ta power amp tan sesi çok açıp preamptan sesi kısık kullanmaktan kaynaklanır.TV vs gibi aletlerden kaynaklanan dip sesleri ise aletleri kapayarak yada onlardan uzaklaşarak kesilebilir daha uç pro çözüm ise faraday kafesi yaptırmak kulanmak olabilir. kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir..
 
1 - Amfini topraklı prize bagla (su koca koca girisli prizler)
2 - Kullandıgın efekt aletlerini (pedallar veya processor) toprakla.
3 - Gitarının manyetiklerini degistir.
4 - Gitarının elektrik aksamını kontrol ettir. (veya yapabiliyosan kendin et)
5 - Kullandıgın sebeke yapıyo olabilir. (ona bi cozumum yok.)
6 - Jacklarını kontrol ettir. (et)

sustain i yok etmeden dip gürültüsünün yolunu almayı bilen varmı??
Sustainiac tarzı esas amacı sonsuz sustain olan manyetikler ve gitarı amfinin gozunun icine icine sokmak isini gorecektir. :D

Saygılar...
 
Ben de bişeyler eklemek istiyorum.
*Eskimiş sinyal kablolarını değiştirin.Proel ,klotz falan Kullanın...
*Metal kutulu cihazların üstündeki Metal Jacklar şaseye temas ettiğinden dolayı (birden fazla noktadan şaseleme sonucu döngü olur ve ) vınıltı oluşur.Üretici lerin metal cihaz üzerinde plastik jack kullanması gerekir.
*İçinden düşük seviyeli sinyallerin geçtiği
(Preamp,Mixer,Pedal ,Prosesör ,vb) Profesyonel cihazların hepsinin adaptörü dışardadır,içine konmaz.
*Mümkünse herzaman Balanced Tarz Bağlantıyı tercih edin.
*Bazen bulunduğunuz mekandaki Topraklama yetersiz olur ve topraklı priz üzerindeki başka cihaza ait parazit senin sistemine geçebilir öyle durumlar da topraklamayı bütün fişlerin in ucundan iptal etmek bazen sorunu çözer(Böyle durumlarda Ben grup priz kullandığım zamanlar prizin için deki bütün topraklama düzeneğini söküyorum veya fişlerin toprak kısmı temas etmeyecek şekide kalınca bantlıyorum,Özellikle Dizüstü bilgisayar kullanıcıları buna dikkat etsinler bazen ilaç gibi geliyor.)
*Ses cihazlarını bağladığınız Faz a motor lu (Buzdolabı gibi)veya elektriği kıyarak çalışan hiçbir cihaz bağlanmasın(Dimmer gibi).
*kullandığınız adaptörler tam regüleli ve yeterli akım ve voltajı sağlayacak özellikte olsun hatta biraz pay bile bırakın.
 
faraday kafesi

faraday kafesi:Ortamda bulunan cihazların oluşturduğu elektromanyetik dalgala, kablolar etrafında fizikten bildiğimiz 'sağ el kuralı' dahilinde parazit akımlar oluşturur.Bu parazit akımlar da manyetiklerin ürettiği akımlarla karışır dip ses oluşur.olayı önlemek adına faraday kafesi kullanılır.Fraday kafesinin temeli;elektromanyetik dalgaların girmesi istenmeyen yer iletken kafes ile çevrelenir.Çünkü iletken malzemelerden elektro manyetik dalgalar içeri giremez.Gitarınıza yapacağınız en güzel faraday kafesi mikron mertebesinde satılan bakır folyolarla olur kanımca.tabiyki diğer iletkenlerlede olr örnegğin alüminyum folyo:)Umarım birazcık yardımcı olabilmişimdir.saygılar,sevgiler..
 
Bayağı açıklama yapılmış.

Eklemek istediğim bir nokta var,o da faz dağılımı.

Kullandığın prizdeki fazı ölçmen gerek.Prizden gerçekten 220 V mu alıyorsun?
 
Geri
Üst