I.T. (Invisibolt Technology)

B.C. Rich'in yeni sap-gövde bağlantısının adı. Şu an çok yeni olduğu için hakkında fazlaca bilgi toplayamadım. Sanırım bu teknolojiye sahip yeni modeller birkaç hafta içerisinde piyasaya çıkarlar ve o zaman daha fazla bilgi kolaylıkla bulunabilir.
Benim anladığım kadarıyla sap daha uzun üretiliyor ve tam boy bir gövdenin arkasına vidalanıyor. Gitarın arkasında sap olan kısmın tersinde, yani gitarın ön tarafında, gövde ağacı var. Neck-thru gitarlarda aslında tam bir gövde yok ve manyetikler sapın ağacının içerisine yerleştiriliyor diyebiliriz. Set-necklerde sap gövde içerisine I.T. ve neck-thru kadar girmiyor ve yapıştırma durumu var.
I.T.'ni daha fazla sustain ve ince sap konstrüksiyonu sağladığı ifade ediliyor.

I.T. Jr. V Guitar:
SEJRVIT.gif


Kod:
What is I.T.?

Cincinnati OH Corporate Headquarters of B.C. Rich International
PRESS RELEASE
FOR IMMEDIATE RELEASE
What is I.T.? Well, I.T. stands for Invisabolt Technology. B.C. Rich is known for innovation in the guitar industry. So it stands to reason that B.C. Rich is introducing a completely new guitar construction method like I.T. (Invisabolt Technology). I.T. is like nothing else that is available from anyone in the guitar field. The new I.T. system is not a traditional neck through, I.T. is not a traditional bolt on and I.T. is not a traditional fixed heel. I.T. is not only visually striking to the eye it adds sustain and gives a very low profile neck heel.
The initial design was developed by guitarist Pat Murray, and incorporated by B.C. Rich. This patented design has the attitude and style that fits B.C. Rich. You must experience I.T. first hand to understand just how unique I.T. is.
Rock Clouser, B.C. Rich Product Manager adds, "B.C. Rich is excited to introduce such a revolutionary idea in guitar construction. We constantly push the innovation envelope, but we want high level function as well as jaw dropping looks. The new I.T. system has it all."

Pat Murray, President of Invisabolt recalls the first meeting with B.C. Rich," It was surreal, you could see the light bulb turn on over Rock's head and I knew he got it. He lives and breathes this stuff. And now thanks to Rock and B.C. Rich you can get I.T. too!"

Steve Kilgallon, V.P. of Marketing Invisabolt Technology and President of Hard Wear Inc had this to say," We flew up to B. C. Rich HQ to let them see the Invisabolt Technology system. Employees tested one of B.C Richs flagship models against the I.T prototype. When everybody preferred the advantages of the I.T. design, we knew at that point we were on to something big.

B.C. Rich is introducing this new technology on three new SE Special Edition guitar models. The I.T.

system will soon be available on a Warlock, a Beast and a Jr. V.

The standard features on these very unique instruments will be: I.T. neck system - 2 B.C. Rich

humbucker pickups paint to match headstock and neck special B.C. Rich Widow style inlay at the seventh

fret ebony fingerboard Chrome hardware (Warlock) and Black hardware (Beast and Jr. V) String through

the body - 24 jumbo frets 25.5" scale. These Special Edition I.T. guitars will only be available in Shadow

(flat black).


For more information, contact B.C. Rich at 800-999-5558 or visit [url]www.bcrich.com[/url].
 
Bende dah dun gordum B.C. Rich' in sitesinde. Benimde anladigim kadari ile sap neck thru saplar gibi uretiliyor ama daha kisa. Yani normal saptan uzun neck thrudan kisa bir sap var. Daha sonrada sapin etrafinda govde olusturluyor ama govde neck-thru gitarlarda oldugu gibi iki kanat seklinde sapa monte edilmemis. Ilginc bir olay olabilir ben bi gidip sagi solu kontrol edip deneyebilirsem denerim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aslında haklısın da sanırım "kısa neck-thru sap" gibi demektense "uzun bolt-on sap" demek daha doğru ki, zaten de öyle. Neck pocket dedigimiz yer bu sistemde manyetiklerin arkasından köprüye kadar uzanıyor. Böylece daha iyi bir gövde-sap bağlantısı yapılıyor. Rezonans sapa çok daha iyi iletiliyor. Telin salınım yaptığı bölge (yani scale) tamamen sap üzerinde. Neck-thru'ya göre kıyaslarsak sadece köprü sapa değil gövdeye monte edilmiş.
Keşke en kısa zamanda deneyip yorum yapabilsen... Ben çok merak ediyorum bu sistemi. Belki bildiğimiz bolt-on sistemin yerini almayabilir ama en azından ilgi uyandırıp uyandırmayacağını merak ediyorum aslında. Yıllar sonra acaba "başarısız bir girişimdi" şeklinde mi bahsedeceğiz, yada daha da geliştirilerek şimdiki sistemin yerini alacak mı? Bunları net olarak cevaplamak zor ama şimdiki gitarları deneyip sonucun çok iyi, iyi, fark yok, kötü, fiyasko gibi yorumların yapılması çok önemli...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Evet benim anladığım şey tam olarak linktekindendi... Ama bunun patenti alınmış. Ya Ed Roman patent almamış, yada yöntemde ufak da olsa bir fark var ki tekrar patent verilmiş...
stratman, sen denedin mi bu tip bir gitarı?
 
Denemedim...

Bu tip köşeli gitarlar pek ilgimi çekmiyor...21. perdeden ötesi de beni alakadar etmediği için klavyenin taa dibine ulaşma ihtiyacım da yok açıkçası:))..

Ancak bir yerde rastgelirsem denerim:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
:D Sağol, nickten zaten köşeli gitarlar içn sormamıştım, Ed Roman için sormuştum :D 21. perde olayında da haklısın... Onu düşünmemiştim...
 
Bir gitarın neck-thru mu invisabolt mu olduğunu nasıl anlarız? Siyah boya var gitarda, görünmüyor hiçbirşey.
 
invisabolt saplar gövdeye yarım montelidir. neck thru ise gövdenin tamamının içerisine monte edilir.

invisabolt - 1
153411 eklentisini görüntüle

invisabolt - 2
153412 eklentisini görüntüle

Neck thru - 1
153413 eklentisini görüntüle

Neck thru - 2
153414 eklentisini görüntüle

Neck thru - 3
153415 eklentisini görüntüle
Teşekkürler cevabınız için. Neck-thru ve invisibolt'un ne olduğunu biliyorum, siyah boyalı bir gitarın invisibolt mu neck thru mu olduğunu nasıl anlarız diye sormuştum.
 
Geri
Üst