Lambalı Amfi Alacağım Yardım Edebilir Misiniz? :)

Lambalı amfi öneriniz


  • Toplam oy veren
    62
Bu aralar artık bi lambalı amfi alma zamanımın geldiğini düşünmeye başladım ama baya bi kararsız kaldım. Şahsen ibanez tsa5 düşünüyorum zuhal müzikte biraz kurcalama fırsatı buldum ve clean kanalına hayran kaldım ama sıfır almakta istemiyorum piyasada ikinci elinin bulunamaması sıfıra sürüklüyor insanı.Diğer ihtimal ise 350-400 tl aralığındaki blackstar ht-1r yada sitede gördüğüm fender greta var. tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Bütçe 600 tl civarı
ekipmanlarım
fender telecaster--behringer dc9-mxr boost/od--ms shakti mod--MXR eq--boss ch1----müstakbel lambalı amfi
bu şekilde bir şema şimdilik buradan hoş tatlı vintage tonlar istiyorum aslında :D
 
Son düzenleme:
selamlar,

sıradan gideyim;

bence;

ibanez hakkında iyi şeyler duymuştum. vintage ton konusunda çok tatmin etmese de hoş sonuçlar verebilir denmişti bana gayet bilen birisi tarafından.

fender'in incelemelerini izlemiştim. vintage, sıcak ton bu adamların işi ama bu amfi volume, hacim, pedal ile uymluluk bakımından ne kadar verimli olur bilemedim. bu hususları bir araştır derim.

vintage tonlar elde etmek istediğin için blackstar sana pek yaramaz. bu amfiyi kullanmıştım. tonları modern tonlar diyebilirim ki ben öyle severim.

lambasız bir amfi seçeneği elbette değerlendirilebilir. fender'in ve vox'un bu tarz amfilerini araştırabilirsin belirttiğin bütçe aralığında. özellikle vox'un hybrid amfilerini denemeni, araştırmanı tavsiye ederim (vox vt 20 tarzı, üzerinde bir ton efekt mevcut ayrıca.) tonun gerçekçiliği ve sıcaklığı konusunda çalacağın işe göre ufak bir tatmin olmama durumu yaşayabilirsin ama.

ben vox seviyorum. vox'un ufak lambalı amfileri var. o amfileri de ikinci el olarak bulabilirsen bence sana hoş gelecek bir sound elde edebilirsin ama onların da pedal ile uyumlu olma durumlarına bakmak lazım.

bunlar benim şahsi tecrübelerim sonucu sana sunabileceğim fikirler. daha iyi bilenlerimiz var elbet forumda. onlar da açıklamaya çalışacaklardır. haydi hayırlısı öyleyse :)
 
Mevcut bütçe dahilinde, Vox AC4TV Mini'yi öneririm. En azından benim o düzeyde bir bütçem olsa ve vintage tonlar istesem ilk seçeneğim olurdu.
 
Sahne ihtimalin varsa TSA15'i de listeye katıp ikinci elde ara derim. Onunla barda sahneye çıkanlar var. Üzerinde 5 watt seçeneği de mevcut. Evde çalacaksan buraya kadar yazdıklarımı göz ardı edebilirsin :)

Elindeki setup bence TSA5 için gayet uygun. Greta amfi olarak ta kullanılabiliyor, pedal olarak ta. İlginç bir yapısı var. Ama sesi açıldıkça kolay kırılıyor. Bir de üzerindeki hoparlör çok küçük. Ona en azından 1x12 bir kabin gerekir hacimli ses almak için. Lambalı amfi deyince zaten 10 inç çaptan düşük hoparlör kullanılmaz pek. 12 inç standarttır. TSA'larda genelde clean headroom fazladır. Bu yüzden pedallarını daha verimli kullanabilirsin. Blackstar bence de modern kaçar.

Vox denemedim, işitmedim hiç. Minikleri olduğu gibi Night Train serisi de var. İkinci elleri arada buraya, sahibindene ara ara düşer. Dene bir gör, NT serisi hakkında farklı yorumlar var.
 
Vox ac15 alırsan her türlü sahneye çıkarır seni ancak 1000tl yi gözden cıkarman gerekir .
Fiyat aralığında Vox Ac4tv Veya Mini ler olabilir Vintage ton da çok başarılıdır kendileri . Ben ise yaklaşık 4 aydır laney cub12r kullanıyorum üstündeki 1 watt girişi bile 2-3 seviye anca açılıyor ev için 15 watt gereksiz . Cub 10 ve ya 8 deniyebilirsin ama sana şiddetle tavsiyem Voxac4Tv serileri.
 
Daha önce çok lambalı amfi kullandım, hala da kullanıyorum. Marshall kullandım ama bütçeye uymaz. Ibanez Valbee kullandım ve kesinlikle çok çok memnun kaldığım bir amfidir. Şu anda Blackstar HT1-RH (kafa) ve Vox 1X10 kabin kullanıyorum. Bundan da çok memnunum. Benim tavsiyem ilk olarak Valbee sonra da HT1.


HT1 ile Boss ME70 kullanarak Epiphone Les Paul'ü toparladıktan sonra kabin önüne mp3 çalar koyup yaptığım bir deneme:
 
Devastator tartışma yaratmak gibi olamsında Ht1r Bir Lambalı amfi değil bir çok kez içindeki opamp lar yüzünden alltube olmadığı açıklandı .
İkinciside Valbee kendi üstünde yazdığı gibi bir Hi-gain amfidir arkadaşımızın aradagı ton için iyi değil. Clean leride pek hoş değil
 
Ibanez Valbee başarılı ama modern yapıda bir amfi bence. Arkadaşın setuptan doğru anladıysam tam vintage bir sound peşinde. Valbee'nin drive tarafı tam modern, clean tarafı da modern vintage diyebiliriz en fazla. ŞifasınınValbee olacağını bilsem elimde modlanıp üç kanala çıkarılmışı var, teklifi yapıştırırım.

Bu arada @wolkN peşinde olduğun tondan da bahset sahi. Ben vintage blues rock arası bir ton peşindesin diye anladım ama doğru mudur? Versatillik önemli mi? Hani Clapton Uriah Heep arası giderken bir anda Exodus'e sapasın gelir mi falan. Bundan da bahsedersen daha detaylı yardım alabilirsin.
 
Devastator tartışma yaratmak gibi olamsında Ht1r Bir Lambalı amfi değil bir çok kez içindeki opamp lar yüzünden alltube olmadığı açıklandı .
İkinciside Valbee kendi üstünde yazdığı gibi bir Hi-gain amfidir arkadaşımızın aradagı ton için iyi değil. Clean leride pek hoş değil
Seçeneklerde HT1 de var hatta lambasız amfi de var. Konu burada lambalı amfi bilgisi döktürmek değil.

Valbee'ye gelince açıkçası ben drivelarını hiç kullanmadım ve sevmedim de. Clean olarak gayet de güzel bir amfidir ve 6,5 inch hoparlörden çıkan ses de ev ortamında fazlasıyla yeterli. Zaten amfi önünde bir MXR GT Overdrive olacak göründüğü kadarıyla.
 
Birazda taşımakta zorluk çekmeyeceğim bir amfi arıyorum yani tarzım pek belli olmuyo still got blues çalarken bi anda çevirip yerli rock yada Jazz tarzı şeyler yapabiliyorum aslında çok yönlü bi amfi daha çok işime yarar. Amfilerin drive kanallarını pek kullanmıyorum yani bi fikrim yok ht1 de cazip geliyo valbee de güzel ama nette uygun fiyata görmedim pek
 
Şuan tatildeyim 10 U gibi Ankara'da olacağın o zaman alacağım şuan araştırma yapıp son karara varmaya çalışıyorum :)
 
Devastator tartışma yaratmak gibi olamsında Ht1r Bir Lambalı amfi değil bir çok kez içindeki opamp lar yüzünden alltube olmadığı açıklandı .
İkinciside Valbee kendi üstünde yazdığı gibi bir Hi-gain amfidir arkadaşımızın aradagı ton için iyi değil. Clean leride pek hoş değil

bana daha çok güzel patlak cleanler alabileceğim amfilerden lazım :) yani aralarında en çok ibanez tsa5 aklıma yattı.sizin öneriniz nedir ?
 
bana daha çok güzel patlak cleanler alabileceğim amfilerden lazım :) yani aralarında en çok ibanez tsa5 aklıma yattı.sizin öneriniz nedir ?

TSA'nın clean headroomu yüksek ve sana hitap etti anladığım kadarı ile. Acele etme, deneyerek almaya bak. Mesela ikinci ele 750 850 arasına TAS15 te kombo veya kafa kabin olarak düşüyor ki 5 watt seçeneği de var üstünde.
 
Blackstar ht1r kullanıcısıyım ev içinde oldukça tatmin edici bir tonu var. Memnunum gayet modern müziklere de uyum sağlıyor daha geleneksellere de. Gain konusunda da oldukça hoş bence. Tavsiye ederim.
 
Şu Ola melanetinin demolarını koymayın yahu. MG15'ten bile cehennemi ton alıyor dayaklık herif :D

Bir de bu Orangelarda clean headroom olmuyor pek. Yumuşak müziklerden çok sert müziklerin amfisi gibi bu terörist seri.
 
vox lil night train. 2 watt lık bir kafa amfi. 10" lik kendi kabini de var. blues için harika bir amfi. ayrıca sert rock tonlarını da çok rahat alabilirsin. youtubeda demolarını bir izle derim. yazdan beri kullanıyorum. brigt ve thick seçeneği gerçekten çok etkili. pedallarla uyumu harika. 2 watt olmasından dolayı ev içinde rahatlıkla kullanabilirsin. son ses de tabiki olmaz ama...
Şu aralar kafamda preamp alma düşüncesi var. Eğer ilgilenirsen satmayı da düşünebilirim.
 
Geri
Üst