Marshall Valvestate100 Kafa + Kabin Dip Gürültü Problemi

Selam arkadaşlar. Direk konuya gireyim :) Arkadaşlar ben geçen gece grubumla sahnedeydim.Yanımda klasik setupum vardı.( gibson les paul custom
boss ds2,ibanez ts7,boss dd6 ve boss ns2 noise supressor amfi olarak ise marshall valvestate100+classic 1960a kabin ) sonra bir anda şarkının ortasında acayip yoğun bir dip gürültü geldi. Acayip tiz bir sesti.Bende rezil olmayalım diye noise suppresora bastım. daha da berbatlaştı.zar zor şarkıyı bitirdik.Herkeste bana bön bön baktı :) sonra kabloları,amfi ayarlarını kontrol ettim.ama ses düzelmedi. Pedallarıda kapattım ama ses hiç azalmadı..
Konserin sonunu bizim solistin peavey delta blues'uyla getirdik. Sonra evde bu sorunu etraflıca inceledim ama bir şey bulamadım... Sorun nerde olabilir?? Kime başvurabilirim?? Yardım ederseniz sevinirim..
 
kabloda topraklama iptal olmuş/yanmış olabilir buradan başlayın hatta varsa 3lü priz falan tek tek topraklamayı kontrol edin
 
Yıllarca barda sahne yapmış biri olarak, karşılaştığım sorunlardan yola çıkarak ihtimalleri yazayım belki işinizi görecektir.
-Öncelikle pedallarınızı beslediğiniz adaptörünüz tam regüle , akım korumalımı ? Tüm pedalları besleyebilecek bir kapasitede mi ?
bu durumları sorunsuz kaldırabilecek bir besleme sisteminiz yoksa, pedallarınızın tek tek sağlıklı olup olmadığını deneyiniz, içlerinden birinde problem oluşmuş ollabilir.
-Setup içerisinde, adaptör dışında pil ile çalıştırdığınız bir pedalınız varsa pil durumunu kontrol ediniz.
-Pedal ara jacklarınızın kalitelisi nedir? ayrıca jacklar input-output yuvalarına tam oturuyor mu kontrol ediniz, bazen farkında olmadan gevşemiş bir yuvadan, pedalları açıp kaparken ara jack yuvadan kısmen çıkabilir fark etmeyebilirsiniz , gitarınızdan ses alabilirsiniz ancak bu gürültülü bir ses olabilir.
-Ns2 deki send-retrun giriş çıkışlarını kullanıyorssanız bu bağlantıların doğru olduğunu kontrol ediniz.
-Amfi ve pedal setup bağlantısında nasıl bir yol izlediğinizi bilmiyorum ancak anlaşıldığı kadarıyla driver için amfiyi kullanmıyorsunuz, olası bir durum olarak driver pedallarınız açıkken amfininde driver kanalı açılmış olabilir ama bu net bir ihtimal değil, yazdığınıza göre tüm pedalları kapatmanıza karşın hala durum devam ediyor.

En olası durum, tüm pedallar kapalı olmasına rağmen amfinin açık konumunda hala sistemde bir gürültü varsa devre tamamlanmıyordur, yukarıda yazdıklarıma özetle
- jacklarda bir sorun olabilir (temmassızlık veya bozulma)
-pedallarınız düzgün beslenmiyo olabilir, pilli bitmiş olabilir vs..
-pedallarınızdan biri ya da birkaçı gelen sinyali iletmiyo olabilir...
boss pedallar bildiğim kadarıyla true bypass özelliğine sahip değiller. Bu bazen baş belası bir durum olabiliyor. True bypass bir pedalda pil durumu ya da besleme sorunu olsa dahi devreden çıkarıldığında, kapalı konumda setup içerisinde yer alırken bile gelen sinyali bozmadan aktarabiliyor ancak bu özellik olmayan pedallarda yetersiz bir besleme söz konusu ise pedal kapalı konumda dahi olsa ton bozulabilir, gürültü oluşabilir.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Arkadaşlar öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz üzerine jackları kontrol ettim.Adaptörler de sağlam gibi.Ama birşey farkettim dediğiniz gibi pedallar teker teker açıp çaldım.Ama en çok tubescreamer'da "tırt"ladı.Bende onu kontrol ettim ama birşey bulamadım.Pedalı bir ustaya göndersem mi? Ya da sorun amfide olabilir mi ??
 
Geri
Üst