Floyd Rose Ayar Sorunu Yardım!!

önde derken yukarıda mı aşağıda mı ?
Edit : Ayrıca bendeki köprü kıpırdamıyor, aşağıda hep ne yaptıysam olmadı.
 
yani diyorsun ki vidaları gövdeden dışarı çıkacak şekilde çevirip yay mesafesini kısaltıp akort yapıyor musun ? Evet hepsini denedim olmuyor.
 
cam00288.jpg
cam00289.jpg
cam00291.jpg
cam00292.jpg
 
telleri takarken nasıl takıyorsun dostum onu öğrenmek istiyorum. saptaki burgudan teli geçirirken 2 burgu sonra teli keserek mi akortluyorsun, tel mesafesi akort yapmada baya etkili çünkü.
 
@ishfar Üstadım mesele akortlama değil, floyd rose resimde görüldüğü pozisyonun ötesine geçmiyor. Öncelikli problemim floyd rose u normal seviyesine getirmek. @EMM fotoğrafları koydum önerilerini bekliyorum dostum :)
 
ama telleri sonuçta sıkarak akort yaptığına göre bence telin mesafesini kısaltarak sıkarsan Floyd rose yukarı kalkar gibi geliyor bana
 
ama telleri sonuçta sıkarak akort yaptığına göre bence telin mesafesini kısaltarak sıkarsan Floyd rose yukarı kalkar gibi geliyor bana
Tel mesafesi değişmez hocam yani mi telini akortladığınızda mi notasını vermesi için belirli bir gerginlikte olması gerekir fazlası veya eksiği başka notayı verir. O gerginliği sağlayana kadar geri kalan tüm teli burguya sarar. @tugberkozdemir dostum teller 0.9 Akort ise E A D G B E
 
morukum belki anlatamamış olabilirim , hatta hiç denemedim bu yöntemi ama satın aldığınız teli kutudan çıkarıp belli bir miktarını keserek burgudan geçirerek sıkmaya başladığınızda telin orijinal uzunluğuna göre akort yapmaya çalıştığınıza göre daha çabuk telin sıkılaştığını göreceksiniz. bu da FR havaya kalkması demek ha akort tutar mı tartışılır, ama bu arkadaşımızın gitarı ya standart akortta değil ya da telleri burgudan geçirirken akort yapma stili farklı ya da FR sisteminde bi abukluk var.
 
@ishfar abi akort yapma stilim yıllardır aynı. Floyd da bir sorun var anlamadığım bir sorun. Fotoğraf falan koydum incelerseniz derdimi daha iyi anlarsınız. Akorttan yana bir sorun yok akordu yapıyorum yayları takıyorum çıkarıyorum vidayı gevşetiyorum sıkıyorum banamısın demiyor.
 
tamam dostum. İş başa düştü anlaşılan kimseden ses yok. Alalım bakalım neler yapabileceğim. Bi gelişme olursa yazarım
 
Açıkçası ben böyle bir durumla ilk defa karşılaştım o yüzden bir fikrim yok ama piyasaya göre uygun fiyatlar verir genelde, bu arada işçiliği mükemmel derecesindedir gözü kapalı verebilirsin gitarı.
 
Geri
Üst