Fx Loop Ve Iki Prosesör Çalıştırma.

Arkadaşlar elimde bi tane drive pedali var ama bugüne kadar hic fxlooptan bisey baglamadim yardim edebilir misiniz nasip bagliyicam?

--
İki tane prosesör ayni anda kullanilirsa bunun bi zarari olur mu? Tona? Veya başka biseye?
 
Drive pedalı FX Loop'tan bağlanmaz. Teknik olarak bağlanabilir ama bir halta benzemez pek.

FX Send, pedalın Input'una, FX Return de pedalın Output'una bağlanır.

İki prosesör demek iki defa AD/DA çevrim demek. Hele bir de GT-10 falansa prosesörler, synth tuşesi gibi tuşen olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Drive pedalı FX Loop'tan bağlanmaz. Teknik olarak bağlanabilir ama bir halta benzemez pek.

FX Send, pedalın Input'una, FX Return de pedalın Output'una bağlanır.

İki prosesör demek iki defa AD/DA çevrim demek. Hele bir de GT-10 falansa prosesörler, synth tuşesi gibi tuşen olur.

Drive direk inputtan o zaman tamam.
Hocam ben ZOOM MS 70cdr sirf içinde chorus delay reverb mod efektleri barindiran bi pedal ile ZOOM ms50g veya g3 tarzi bi prosesor baglayip buradanda cogunlukla drivelar ve bazi farkli pedallar falan kullanmaya düşünüyordum.
Olmazmi?
 
Teknik olarak olur, çıkan ses de o kadar fena olmaz, ama bir hafta sonra da "analog pedalın sıcak ve dolgun tonlarını arıyorum şimdi napayım" diye başlık açarsın bu sefer.
 
farketmez, ilk hepsini inputtan girersin, hoşuna gitmezse modulationlar, o zaman fx looptan girersin. Bazıları modulationları gainden önce sever bazıları gainden sonra, eğer gainden önce seversen hiç uğraşmazsın fx loopla
 
Selam.
Modilation'ları gain'den önce sevenlerler mi? Yoksa modulation efektleri gain öncesi bağlayıp, sonra pişman olup gain sonrasına koyanlar mı?:)
Daha detaylı ve aydınlatıcı çözümlerle gelecek arkadaşlar vardır muhtemelende, artık onlarda aynı veya benzer sorulara cevap vermeye sıkıldıklarından ilgilenmiyorlar.
-Neyse, Amp.fxloop'tan ZOOM MS 70cdr'ı girip, amp.input'tan diğer prozesörü girmek, yapabileceğiniz en sağlıklı bağlantı gibi görülüyor..
-Amfiniz ne bilmiyorum, ama küçük wattlı amfilerde büyük wattlı anfilere nazaran, preamfi çakışması fazla sırıtmıyor gibi. Arkadaşın dediği gibi hepsini zincir halinde input'tan girerseniz, pek iç açıcı sonuç alacağınız söylenemez. Nedeni, amfinizin preamfisi input'tan işlemek için düşük gitar frekansı beklediğinden(cleande olsa), kurduğunuz gitar+pro+pro+xx gibi bir zincirlemede beklenenden yüksek frekans olacağından (pro.preamfisi açık), iki preamfi çakışacağından. Deneyiniz ve görünüz.
-Yani bu durumda amp.inputan gireceğiniz prozesörden en verimli şekilde "pro.preamfisi kapalı" şekilde sadece tuner:),compressor, veya herhangi bir drive pedalı similasyonu açık halde yararlanabilirsiniz gibi gözüküyor.
-Amfiden drive almak olayına, prozesör bağlantıya uygunsa, 4 kablo metoduda kullanılan bağlantı şekillerinden biri. Lakin, iki prozesörle ancak, mevzu geçen drive alınacak prozesörü, gitar ile girdiğiniz amp. inputunun arasına koyarsanız olabilir belki diye düşünüyorum (uygun similasyonlar açık).
Kolay gelsin..
 
Geri
Üst