Trigon Müzik Club Hakkında Bildikleriniz

Yok Zuhal değil...Daha eskilerden...Aldı cevabını..Kimse dürüstlüğüm hakkında laf bile edemez...Bunlar boş bulunca atıyor tutuyorlar..İşten de anlamıyorlar...USA stratlar da sap gövde ayrı yapılır ve en son bir araya gelir..Headstocktaki hangtag de hem gövedenin barkodu hemde sapın barkodu ayrı yapışıktır ve farklı numaralardır....Bu bakmış bunlar uymuyor bu kesin sahte falan demiş..Aradım dedim ki siz böyle demişsiniz..hatırlamıyorum dedi..Peki dedim şahitte var,ben uğraşacağım bunla..bunun üzerine ben öyle demek istemedim vs. gibi kıvırmalar..Sorgusuz sualsiz aldım gitarı geri ...3 4 gün sonra daha da yüksek fiyata müzisyen birisi kayıt için aldı..Hatta 300 400 tl daha yükseğe...diyeceğim bunlar hem bilgisiz hem de boş konuşuyor...Mütevazi olmayacağım ama Fender Strat konusunda çok detay bilgiye sahibim..Bunların çoğu ne sattığını bilmiyor...Bir de bazı insanlar için moral değerler paradan da kıymetlidir..İnanın forumda bu erdem de kalitede o kadar çok insanla taınştım ki bu benim burada ki en büyük kazancım...Denemek için parasız pedal hatta reissue seri strat yollamayı teklif eden arkadaşım oldu...Bu jeste karşı bende zaten böyle bir kıymetli aleti kargoya verdirecek kadar düşüncesiz de değilim..birçok şey karşılıklı...Güven zor kazanılan ama çok kıymetli bir erdenm..En azından benim için...Hatırlayıp sinirlendiğimden yazdım bu kadar uzun..
Saygılar sevgiler..
 
Manisa da yaşiyorum izmir e gitar almak için gittim.Gece nöbete gideceğim için güvenlik kıyafetlerimle düştüm yola ;)
Birkaç dükkan gitar denetmedi bile,hatta rg2550z sorduğumda "o pahalı daha uygun gio serileri var" diyenler oldu.Neyse trigon'a girdim önce çalışanlarından Serkan beyle denedik muhabbet ettik,ki kendisi çok cana yakın bir arkadaş.Sonra Murat beyle oturduk pazarlığa,internet fiyatlarının altında bir fiyat versede 300 liram çıkışmadı,Murat bey 'işinde gücünde bir arkaşa benziyorsun gitarı al git paran olunca ödersin' diyip gitari verdi bende aynı gün hesabına parayı geçtim ve 2 yıldır sıfır aldığım ürünleri devamlı oradan alırım.Gitarı vermesi değildi olay,beni müsterisi yapan karşılıklı güven ve samimiyet.
 
sakın bişey almayın hatta kapısından bile girmeyin hatta önünden bile gecmeyin. bide erçin kırkar diye bi kurt var karsı pasajda sakın onada ugramayın. hatta erçin kırkarın hemen karsısında muharrem nalbant diye bi lüthier zannedip oysa marangoz olan biride var ondanda kaçın koşarak. gidin zuhale do-re ye insan gibi insanlarla tanısın bişey almanızada gerek yok
 
Murat çok sevdiğim ,güvendiğim bir dostumdur...Bir kuruş para vermeden milyarlarca liralık aletleri verdiği,denemem izin verdiği de olmuştur...
Trigon Müziğin 2.el ürün alması bence en büyük artısı..Onun açısından bakınca dükkan kirası ,çalışanların parası , yatırılan kapital vs.düşünülce sonuçta onunda haklı olduğu noktalar var ,böyle bir işletme kolay yürümüyor......Enstrüman çeşitliliği açısından da oldukça sağlamdır.....2.el çok uygun aletler denk geliyor da.. Bayisi olduğu ürünleri nakitte çok uygun alabiliyorsunuz....Kısacası; şahsi fikrim( ki beni bağlar); güvenerek gittiğim ve alışveriş yaptığım bir mağazadır..Mesela onun birkaç dükkan ilerisinde herkesçe övülen bir mağaza sahibi ,usa den alıp bana getiren arkadaşımdan aldığım gitarı sattığım kişiye bu çin malı vs. demiş,ben telefon açıp sizi mahkemeye vereceğim ,şahsıma iftira atıyorsunuz dediğimde yan çizmiştir(belden aşağı vurmak ama sert kayaya çarpmak)...Yani bunların kişiye göre değiştiğini düşünüyor diğer arkadaşaların fikirlerine de saygı duyuyorum..Sevgili Harun bahsettiğinden yazmak istedim.:)
Hakan..
abi ozaman yurutemıyosa kapatsın alla alla insanlar onun aybaşılarınımı cekecek hemde parayla
 
Manisa da yaşiyorum izmir e gitar almak için gittim.Gece nöbete gideceğim için güvenlik kıyafetlerimle düştüm yola ;)
Birkaç dükkan gitar denetmedi bile,hatta rg2550z sorduğumda "o pahalı daha uygun gio serileri var" diyenler oldu.Neyse trigon'a girdim önce çalışanlarından Serkan beyle denedik muhabbet ettik,ki kendisi çok cana yakın bir arkadaş.Sonra Murat beyle oturduk pazarlığa,internet fiyatlarının altında bir fiyat versede 300 liram çıkışmadı,Murat bey 'işinde gücünde bir arkaşa benziyorsun gitarı al git paran olunca ödersin' diyip gitari verdi bende aynı gün hesabına parayı geçtim ve 2 yıldır sıfır aldığım ürünleri devamlı oradan alırım.Gitarı vermesi değildi olay,beni müsterisi yapan karşılıklı güven ve samimiyet.
mutlaka gitarda bi problem vardır dostum problem 300 den fazladır kesin
 
Gitarda en ufak bir problem yok @sowhat12.
Problem ön yargılı bakış açında ve görüp denemediğin bir gitar hakkında bile yorum yapabilme hakkını kendinde görmende.Saygı duyarım sen alma trigondan fakat alana da çamur atma.
 
Ben belirttim kendi fikrim,beni bağlar diye...Dilediğin yerden alışveriş yaparsın..Adam ister kapatır ister kapatmaz bize ne...Gidip gitmeme seçimi bizim..Sıkıntısı olan da doğal olarak anlatır derdini...Sana göre doğru bu ise bana göre olmayabilir..Kadirin dediği gibi görmediğin başkasının gitarı hakkında konuşman önyargı ötesi birşeye geçemez...Gerekçesini deneyimlerini bilemem ama Kadir aldığı gitarın problemini anlayacak düzeyde bilgi sahibi... :)
 
İstanbul firmalarının İzmir'e gelişiyle rekabet oldukça arttı. Zuhal vs. gibi firmaların rekabet gücü çok yüksek olduğundan bir ara Senfoni Yusuf, Trigon Murat ve oradaki diğer dükkan sahipleri toplanıp "Birleşsek mi acaba?" diye de düşündüler. Ben Murat abiyi yakınen tanırım. Daha doğrusu oradaki bir çok esnafı tanırım. Kötü bir insan olmadığını biliyorum. İşletilmesi gereken kocaman bir dükkanın ve maaşları ödenen personelin varlığı konusunda @dthakankoca ile hem fikirim. Bence cebinde parası olan adam gitsin ürünleri görsün, fiyatında pazarlık etsin, memnun kalırsa alsın kalmazsa almasın demeliyiz. Çünkü ne cins insanlar biliyorum esnafı çileden çıkaran. Herkesin lafına itimat etmek doğru değil. Maalesef serbest piyasa acımasız.
 
Ben beri yanda, bir geçmişe, bir bunun gibi başlıklara, bir de "Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız" başlığındaki olumlu yorumlara bakınca "İnternet ve forumlar büyük nimet" diyorum. Elhamdülillah, bugüne dek ekipman namına kullandığım hemen herşeyimi kendim çalışıp, para biriktirip almak zorunda kaldım zira. Bir de lambalı amfi (tatlı) belasına bulaştık, üç amfi, toplamda on beş lamba, piyasanın insafına kalsak ne olur kim bilir? :)

Bundan mütevellit, forumun da kıymetini bilelim, keyfini yaşayalım ve yaşatalım. Tek yapmamız gereken birbirimize biraz sıcakkanlı, peşin hükümsüz, saygı ve sevgi sınırlarında ve yardıma hazır yaklaşabilmek.
 
Sevgili Hakan ve Edipjohn dediklerinize tamamen katılıyorum...Ben de ekipman alacakken doğal olarak araştırıyor,işime gelirse alıyorum..Forumdan alıp sattığım ekipmanın sayısını bile hatırlamıyorum...Ama bir dostumun bana yaptığı iyilikler varken, bunu adım geçtikten sonra zikretmem kadar doğal ne olabilir...Tabi ki benim tam aksimi düşünenler vardır...O da onların tasarrufu ,bana laf düşmez..Dediğim gibi kişisel fikrimi belirttim...:) Forumda da sayısız iyilik gördüğüm ,birşeyler öğrendiğim alışverişle başlayıp dost olduğum çok fazla kıymetli insan var...Kıymetini bilmek lazım...Saygı sevgi çerçevesinde tabi ki görüş öneri yazacağız ki forumun da amacı da bu...
 
Bu konuda şöyle bir tespitim var. Bazı sektörler zamanla oturdu ve oturmaya devam ediyor. Bilgisayar ve müzik aletleri sektörü de bu konuda öncülerin içinde yer alıyor. Zamanında internet , mağaza zincirleri v.s. bu kadar çok yaygın olmadığı için bölgesel ticaret çok önemliydi. Mağazalar çoğunlukla kendinden alış veriş yapılacağını biliyordu. İnsanların fazla alternatifi yoktu. Ayrıca sıkıntılarını dile getirecekleri bir ortam da yoktu. Örneğin biz burada yazıp çiziyoruz . Forumlarda sözlüklerde sıkıntılar dile getiriliyor. Eskiden satıcıyla anlaşmanız gerekiyordu çünkü seçeneğiniz yoktu. Satıcı da bunu bildiği için keyfiyetle davranıyordu. Zaten müzik ,bilgisayar , oyun piyasası çoğunlukla yüksek GAS'a sahip gençlerden oluşuyor. Özetle satıcı rahattı. 10 liraya sattığı gitarı takas için geri alırken rahat rahat 2 lira teklif edebiliyordu. Servis anlayışı yoktu. Aldığınız alet tamamen şansınıza bozulursa amerikaya gidecek hali yok ya. Bunu bilip alırdınız.

İşte bu piyasada gelişti trigon , bor , metronom ve senfoni müzik. Ama devir değişti . Zuhal ve Bor bu konuda çok daha kurumsal. Yani özetle ikinci el bir eşya takas için bir alet v.s. için gittiğinizde almıyorsa sadece almıyoruz diyor. Bunun piyasası bitik , satılmaz , şurası tutulmuyor bunu 100 lira sayarım diye müşteriyi üzmüyor. Ayrıca vade farkı olayı da eskisi gibi değil. Kredi kartına peşin fiyatına taksit yapıyorlar. Zamanında bu dükkanlar senet v.s. ayağına 10 liralık şeyi 20 liraya sattılar. Tabi bu tarz ticaret şikayetçi bir müşteri kesimi oluşturdu. Yani özetle müzisyen adam pek esnaf ağzını sevmez ya çok kurumsal olacak senelerdir resimlerini görüp iç geçirdiğimiz yurt dışındaki dükkanlar gibi ya da gerisi hiç olmayacak. Bu konuda sadece trigonu suçlamıyorum izmir piyasası böyle.

Bilgisayar piyasası da böyle. Zamanında ne yediler milleti üç kuruşluk tamir ya da kablo parası için dünyanın servis paralarını yazarak.
 
Örnek vermek gerekirse forumdan çok sevdiğim Turgut Abiye (aslında Muratın Amerikadan getirip benim ilk denememi ve almamı istediği ama o an ekonomik olarak müsait olmadığım için alamadığım) Fender Custom Shop Relic Gilmour strat için aracı oldum...Turgut abi Muratla olarak 62 strat +nakit olarak anlaşmış...Turgut Abi sorgusuz sualsiz aradaki büyük farkı yarım saat içinde direk Murat'a aktardı ve 62 yi yollayacağını söyledi.Muratta direk Turgut Abi daha kargoya vermeden yollamıştı...Sonuçta her iki tarafın güven duygusuyla oluyor..Ben turgut Abiye yada Murat güvenmesem en ufak çıkarım olmadan bu işe niye aracılık edeyim..Daha sonra Murat beni aradı ,abi bu 62 çok başarılı ilk sen gör dedi..Beğendim ve satacağı rakamın 500 600 tl altına bana verdi ki hazır müşterisi de vardı..Tabi ki bu bana özel bir durum..Ama dediğim gibi çok sevdiğim insanlar için bunu yapıyorum ve bence müzik,enstrüman sevgisi ortak payda...Turgut Abi geçen açtığım bir alınık ilanı (straplock) üzerine aradı Hakan elimde varfazladan ,ver kargo bilgilerini dedi..Bir kuruş para almadan yolladı...Bunlar çok keyifli ve mutluluk verici işler..İstanbul da yüzyüze tanışmadığım ama bir ricamla gitar deneyip alacak 10 larca isim yazarım buraya..Bende aynı şekilde sevdiklerim için işi gücü bırakıp gider denerim...Bu açıdan forumu hepimiz için nimet.. :) Saygılar sevgiler Hakan..
Not..Başlığı gereksiz yere kirlettiysem affola..Yazdıklarım silinebilir de..
 
Senin mevzunu biliyorum abi hatta beraber konuşmuştuk. Zaten benim de piyasa fiyatının altına alışverişlerim olmuştur murattan. Ama memnun kalmadığım da çok alışverişim olmuştur. Sonuçta izmir firması . Başarılı olup yeterince kurumsallaştıktan sonra biz de seviniriz. Bir kere bu firmaların ayakta kalabilmesi için web olayında çok ilerleme kaydetmesi lazım. İzmirde böyle pek bir firma yok. Hatta şöyle SRV müzik gibi bir yer açılsa ikinci el piyasasına hükmetse çok güzel olur. Yukarıda bahsi geçen luthier olayına hiç girmiyorum izmirde bu konuda büyük sıkıntı var. Müzikle uğraşan adam tutkulu adamdır enstrümanına duygusal olarak bağlanır. Tüccarların bunu bilip buna göre ticaret yapması lazım.
 
Bugün hiç beklemediğim anda Trigon Music beni aradı. Ürününüz gelmiştir diye bana haber verdiler. Hemen yola koyuldum ve Çankaya'ya gittim. Mağazaya girdiğim de Murat Bey'le karşılaştık halimi hatırımı sordu , konuştuk biraz daha sonra gitarı getirdi . Gitarlarla ilgilenen bir eleman vardı gitarımın kutusunu siz açın dedi ben dedim fark etmez olur mu öyle şey bu şeref size ait dedi. Gitarın kutusunu açtım gitarı amfiye takıp denedim sağını solun kontrol ettim. Daha sonra geri kalan parayı verdim sonra yine konuştuk ve ben Trigon Music'ten çıktım. Yani anlayacağınız bir sorun yaşamadım gayet iyi karşıladı iyi de fiyat yaptı hepsi bu. Yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.
 
Geri
Üst