Blind Test - Tubeamp Vs Preamp

Can sıkıntısı ve iş yorgunluğu birleşince böyle bir şey yapayım dedim. Çalım için falan kusura bakmayın. Bu düşünce aklıma birden geldi ve ilk denemede kaydettim bütün kayıtları.

İki kayıt var. Biri clean ton diğeri overdrive tonda. Bir tanesini lambalı amfinin clean tonunda ve bir overdrive pedalı kullanarak, diğerini ise transistörlü bir amfiye inputtan preamp pedalı girip clean ve overdrive tonu için de aynı od pedalını kullanarak kayıt aldım. Ekipmanları ise bahisler ortaya çıkmaya başladıkça yazıcağım.

Kayıtta da prodipe tt1 dinamik mikrofon ve reaper programı kullandım.

Belki de çok belli oluyordur hangisinin ne olduğu. Ama merak edenlere referans olması açısından yararlı olabilir.



 
Clean tonda 1. çaldığınız lambalı gibi geldi bana. Kristal berraklığında bi ton geldi kulağıma :) Bu tarz testler çok güzel oluyor. İnsanların ön yargılarını yıkmak için özellikle.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Belki biraz daha yardımcı olur. Kulandığım ekipmanları yazıyorum.
Preamp ms shakti mod tweed clean kanalı.
Preampın girdi amfi marshall mg10 :)
Lambalı tonu vox lil night train head 10" vox kabin.
Overdrive pedalu joyo vintage overdrive kullanılarak alındı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
İki kayıtda da lambalı amfi 2. ses arkadaşlar. Belki daha kaliteli ve özenli bir kayıt yapılabilirdi. Yine de fikir vermesi açısından yararlı olmuştur umarım.
 
Abi olacak iş mi tam yazacaktım "Her ikisinde de ilkinde sanki iki kat pre varmış gibi, gain-gain üstüne bir sound duyar gibiyim, bu nedenle ilk kısımların transistörlü amfi olduğunu düşünüyorum. " diye. Hayal kırıklığı oldu mesajını okuyunca, bare hayallerimin kırıldığını bilin istedim :D
 
Geri
Üst