Referans Kulaklık Önerir Misiniz ?

Merhaba ben kayıt, mix işlemleri için referans kulaklık almak istiyorum aklımda AKG K 271 MK II var, nasıl bilirsiniz ? Alternatif önerilerinizi de bekliyorum.
Selam, ben AKG 240 MKII kullanıyorum, yurtdışından 100 dolar seviyesinde bir arkadaşıma getirtmiştim. Çok memnunum ama buralarda 500 lira gibi satıyorlardı imkanın var ise yurtdışından al derim. 4 yıldır kullanıyorum çok sağlam ve dengeli bir kulaklık. Ref monitör alacak param olmadığı için bunlara yönelmiştim, söylediğin model muhtemelen bendekinin üst modelidir. Özetle tavsiye ederim.

Şimdi şuradan baktım da 1000 küsür lira diyorlar oha diyorum. Mydukkan 900 civarı fiyat çekmiş. Yurtdışından direk sipariş verip gümrük vergisini de ödesen bu kadar tutmaz.
 
Son düzenleme:
AKG K702 kullanıyorum, oldukça memnunum. Mixaj için kulaklık alıyorsanız dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri arkası kapalı değil de AÇIK modellerin tercih edilmesidir. Arkasının açık olması hem bass tepkimesindeki rahatlığa hem de içeride kapalı bir bir yapının içinde oluşacak rezonansın önlenmesine sebep olur... Peki neden bütün kulaklıklar açık yapılmaz ozaman ? Örnek verdiğim akg k702 ile vokal kaydı alamıyorum mesela çünkü arkadan resmen od içine müzik yayını yapıyor arkadaş :) klikten tutun da altyapıya herşey vokal mikrofonuna kaçıyor ;)
Üstad oda akustik sorunları nedeniyle monitör mixinde alt frekansları çok kontrolümde hissettiğimi söyleyemem. Bu sebeple iyi bir referans kulaklık arayışındayım, daha önce akg'nin k271'ni kullandım ama çok beğendiğimi söyleyemem, oldukça cansız bi kulaklıktı ve kafayı çok sıkıyor ağrıtıyordu.
Beyerdynamic dt770 250ohm ve akg k701'e bakınıyorum, önerileriniz nedir.
 
K702 Kullanıyorum, Beyerdynamics sadece 1 günlüğüne kullandım ikisi de alıştığında alt frekans olarak çok başarılı kulaklıklar diyebilirim. Net bir yargıda bulunabilmem için Beyer i de uzun süre kullanmam gerekir sanırım.
 
Selamlar, kafama takılan bir soru ile konuyu hortlatayım. Referans kulaklıklar hakkında araştırma yaparken aynı model numarasına sahip kulaklıkların farklı ohm değerlerinde olanları ile karşılaştım. Bu ohm değerleri ne anlama geliyor, bilenler aydınlatırsa sevinirim millet.
 
Beyerdynamic DT 770 Pro 250 ohm almayı düşünüyorum. Ses kartım ise Presonus Audiobox 22VSL. Kulaklığın ohm seviyesi seskartının kapasitesine göre uygun değil galiba. Presonus 60 ohm destekliyormuş.
Bu durumda sıkıntı yaşar mıyım bilgisi olan var mı?
 
Beyerdynamic DT 770 Pro 250 ohm almayı düşünüyorum. Ses kartım ise Presonus Audiobox 22VSL. Kulaklığın ohm seviyesi seskartının kapasitesine göre uygun değil galiba. Presonus 60 ohm destekliyormuş.
Bu durumda sıkıntı yaşar mıyım bilgisi olan var mı?

Yeterince beslemeyebilir, seviye olarak düşük kalır ve tatimn etmezse araya kulaklık amfisi girmeniz gerekebilir, bence direk 80 ohm olanı alın.
 
2023'ten yazıyorum. Ev stüdyom için referans kulaklık öneriniz var mıdır ? 2000 liraya kadar ikinci el. Monitörlerim Samson ama pek yeterli değiller. Teşekkürler şimdiden.
 
Geri
Üst