Hughes & Kettner Tubemeister 18 18w Hakkında ?

Kullanmadım, ama kulağına güvendiğim bir arkadaş amfinin karakterini beğenmediğini söyledi. Ancak bu siteden bir başka arkadaş da tonunu çok beğendiğini söyledi. Fakat kendisi de tercihini ENGL'den yana (Gigmaster 15 watt) kullanmış. Bütçeniz varsa bu da iyi bir alternatif olabilir.
Tabii bu amfinin Çin malı olması can sıkıyor. Grandmeister modeli özellikleri itibariyle çok hoşuma gitmişti benim de ama...

Blackstar HT serisi ile bence biraz yanlış anlaşıldı. Blackstar HT'den ibaret değil, HT'den çok memnun olanlar da var gerçi... Ama Blackstar'ın amiral gemisi gerçekte SeriesOne modelleri bence. Bu seri Kore malı bildiğim kadarıyla ve full lambalı amfiler. Midi kontrollü, 1watta kadar iniyor vs...Ama bütçe olarak Tubemeister'ın çok üzerinde.
 
Tünel'deki Kıvılcım Müzik'te H&K 18w denedim. Pasif seymour duncan setli bir charvel ds-2 ile. Power soak olayı çok güzel, düşük volümde güzel drive veriyor. Kendi gain boostu gayet yeterli ama biraz fizy bir drive karakteri var, bana tiz geldi. Yırtık, testere gibi ton verme kapasitesi çok yüksek. Ayrıca "efsanevi" H&K red di-box entegre olması kullananlar için büyük bir artı. Mavi ledler ve ampüller ile güzel görünüyor ama malzeme kalitesi fotoğraftakilerden çok uzak. Ben kalitesini çok beğenmedim açıkçası. İçime sinseydi oradan değil, Öner müzik'ten alacaktım zira fiyatı çok daha uygun.
Öner Müzik linki: Peşinde daha da ineceklerini söylediler.
http://www.1927customshop.com/tubemeister-18-18w-kafa-elektro-gitar-amfisi.html#.UvfqyPaefUB

Bu ampliden sonra Do-Re Müzik'e ENGL Gigmaster 15 head denemeye gittim, Gigmaster 30 kombo alıp çıktım. H&K'ya göre daha tok ve masif bir drive karakteri var. 15'te power soak var, 30'da yok ama ek olarak gain boost ve reverb var. Kafa kabin 15 ile kombo 30 arasında çok fiyat farkı yoktu, ben de 30'u tercih ettim. Üretim kalitesi olarak H&K'dan 3 adım ilerde, tank gibi bir ampli. Alan Geere atteunator ile kullanıyorum, evde bir sıkıntım yok ses konusunda. Gain boost yerine modlu SD-1 kullanıyorum daha lezzetli oluyor.

Bunlara alternatif olarak Laney Irt15 bakayım dedim ama kafa modeli tek kanal ve onun da üretim sorunları hakkında yazılar okudum. Yine denenmesi gereken bir ampli olduğunu düşünüyorum ama IRT15 studio modeli daha ilgi çekici. 4 kanal ve rack formunda, power soak bunda da var diye hatırlıyorum, emin değilim.

Gigmaster 30'un stoğunu beklerken HT-20 de denedim (daha önce evde HT-5 kullandım ve gayet memnundum). HT-20 full lambalı bir ampli, bir booster ve sonic stomp ile çok güzel sonuçlar alınabilir. Forumda 1000 lira civarında 2. elleri bulunabiliyor. HT-5 yerine tercih edilecek bir ampli olarak düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
@diabolique ayrıntılı acıklama için sagol, öner yavuzun fiyat iyice karıştırdı kafamı. Nakit alımla çok hesaplı geliyor ama gigmaster larada bir bakayım o zaman
 
Merhaba, konuyu hortlatmış olacağım ama, Gigmaster 15 çok sert bir amfi midir Tubemeister'a kıyasla?
Ben metal çalmayacağım ve HSS stratım var, hangisi daha doğru olur?
 
Geri
Üst