Kedi Katili Can Aksoy

Detaya girmek istemiyorum (sonuçta pek tatsız konu) ama aynen dediğiniz gibi hızlı gerçekleşiyor, yani bıçağı kullanan kişi hamleyi en hızlı gerçekleştirecek şekilde kullanıyor. Daha insanimidir bilmiyorum ama Amerika'da hava kompresörlü bir alet kullanılıyor ineklerde, silindir biçimli bir aletten bir metal çıkıyor ama mermiden daha hızlı yine manuel kullanılıyor. Tabanca ile başına ateş etmek gibi düşünülebilir...

Bu arada evimde bir köpek ve 6 kedi var, tepki yazısı yazmayıp bunları yazıyorum yanlış anlaşılmasın tuttum kendimi çünkü hep küfrettim daha anca biraz duygudan çıkabiliyorum.
 
yani şöyle bir sonuç çıkarabilir miyiz?
İslami usul olması için kasabın illa bıçakla manuel olarak mı boğazlaması gerekir hayvanı? mezbahanelerde de o zaman kurban'da nasıl kesiliyorsa öyle kesiliyor. ben açıkçası seri üretim yerlerinde manuel kesim yoktur diye tahmin ediyordum, hala daha emin değiliz gerçi. en son hayvanı bayıltmak İslami usule aykırı değildir diyen din adamları da olmuştu.
gerçi dicen bir dinadamının dediğini diğeri kabul etmiyor.
dini yönü beni bireysel olarak ilgilendirmez, sosyal yanı çok daha ağır basıyor bu olayın. hayvan en az nasıl acı duyacaksa öyle kesilmeli, madem doğanın en vahşi yaratığıyız ve bu eti yemek istiyoruz, hiç olmazsa hayvanlara eziyet son bulsun, bayıltmaksa bayıltmak, narkozsa narkoz, giyotinle tek hamlede kesmekse ona da okey.
dostum tek hamle işide pek iyi değil neden dersen bütün kanın akması için önce ana damarlar kesilir bütün kanın akması gerekir ardına kafa vucuttan kopartılır yoksa kan içerde kalır
 
Geri
Üst