Turkrock Forumu Müzisyenleri Ortak Bir Proje Yapabilir Mi ?

Kendim Türkiye'deki rock müzisyenlerinin seviyesinden bir hayli şikayetçi olmakla birlikte, bu sitede inanılmaz yetenekli insanlar olduğunu fark ediyorum. Ancak bunların önemli bir kısmı sanırım müzikten para kazanmıyor. Bu çok şaşırtıcı değil belki, site seçici bir ortam biraz da, ayrıca piyasada cıvık cıvık şeyler çalıp para basan arkadaşlar zaten buraya pek takılmıyor sanırım:)

Vaktiyle faal olduğu dönemde guitarwar.com isimli siteye üyeyken, dünyanın dört bir yanından üyeler, bir üyenin elektronik ortamdaki miks-edit sorumluluğunu üzerine aldığı bir projeyi tamamlamayı başarmıştı. Bir kaç üyenin besteleri vardı, katılmak isteyenlere de solo boşlukları tanındı filan... Bir tür konsept albüm gibiydi, tümü enstrümantaldi albümün, zaten hepimiz gitaristtik:) Böylece elektronik ortamdan inanılmaz bir işbirliği ile enteresan bir proje çıkmıştı ortaya. Ben de Amerikalı bir elemanın bestesinde bir solo çaldım. (Sansamp GT2'yi direk Creative Live Value ses kartına girmiştim... hey gidi günler... CD halen duruyor, sene 2001-2002 filan...)
Tabii görev adamı ruhundaki insanlar burada çok iş yapmıştı, bir eleman bütün basları çalmıştı neredeyse... ama davulların hiç biri canlı değildi sanırım. Tabii artık CD basmak bile şart değil, her şey dijital bu devirde...

Turkrock forumu müzisyenleri bu tip bir şey yapabilir mi sizce? Tümü orjinal parçalar olmalı elbette... Bir de, öyle takılmaca "jam" filan gibi değil de, daha eli yüzü düzgün bir şeyler düşünülmeli mümkün olabilirse.
 
Yapabiliriz tabi. Ancak buna benzer bir başlık vardı diye hatırlıyorum. Şöyle yaparız böyle yaparız diye biraz muhabbet döndükten sonra hava heves sönmüş unutulmuştu :LOL:
 
Öncelikle cover yapmak daha kolay olur sanki. Oylama ile parça seçilir... Kim çalacak kim çalmak ister onu kararlaştırmak lazım tabi... Belki de collab. yapan yabancı arkadaşlarla youtube üzerinden iletişime geçip onlardan nasıl bir yol izlediklerini öğrensek iyi olur :)
 
Tolga abinin kafasındaki şey "Tümü orjinal parçalar olmalı elbette... Bir de, öyle takılmaca "jam" filan gibi değil de, daha eli yüzü düzgün bir şeyler düşünülmeli mümkün olabilirse." olduğu için;

-Katılacak kişilerin kayıt imkanı olması ve/veya kayıt imkanı olan diğer üyelere erişim imkanı olması gerekiyor. ( Yani :D )

-Katılacak kişilerin beste yazımı ve enstrüman hakimiyetinde de biraz tecrübeli olmaları gerekiyor.

-Cover, belki sistem yürüyor mu denenir, ama istenen sonuç bir nevi misal: "Roadrunner United" tarzı özgün bir "turkrock albümü" olduğundan, çok önem haiz etmemekte.

-Sitede katılacak bir sürü gitarist çıkacaktır, fakat diğer enstrümanlardan ne kadar katılımcı çıkar, bir görmek lazım. Bir de yeteri sayıda olmazsa tüm bestelerin yükünü almaları gerekebilir, buna da hazır olmak gerekiyor. :)

-Bir de iyi bir sonuç alınması bekleniyorsa ille de mix işinden iyi anlayan bir katılımcı lazım, ses mühendisi olur, alaylı olur. :)

Benim kafamda oluşanlar bunlar şimdilik.

Dövebilirsiniz. :)
 
Şöyle bir yol izlenilebilir.
---> Ortak bir ton belirlenir, kayıt imkanı olan herkes kendince, kendi duygularıyla birşeyler çıkartır.

---> Bu çıkan kayıtlar oylamaya sunulur.

---> Oylamayı kazanan üzerinde son rütuşlar yapılır ve ana yapı hazırlanmış olur.
 
Geri
Üst