Made In Bitlis Electric Guitar

Haber ilginç ve guzel ama vasat bir muhabirlik calismasi olmus.

Hani nerede o 8 ulkeye yolladigi, habere soz konusu olan ustanin elinden cikma, kullanima hazir bitmis durumda bir gitarin detayli fotograflari? Konu ile ilgili bazi detaylar muallak... Haberin zayif icerigi de bu ayrintilara yanit vermiyor. Mesela, Turkiye Cumhuriyeti'nde bunca lutiye varken bu vatandas hangi nedenden oturu ta Norvec'teki bir lutiye'ye danismaya gerek duymus?

Istanbul'daki lutiyelere e-posta veya telefon ile ulasmaya calisti da, yeterli derecede yanit mi alamadi acaba?

Yolu acik olsun, elde edecegi nice basarilardan bir Turk ve muziksever olarak gurur duyariz.
 
Yalnız haberi yazan ZIRCAHİL:)
"...Daha sonra atölyesinde işlediği ceviz ağaçlarıyla gitar yapımına başlayan Yılmaz, rock yıldızlarının tercih ettiği gibson modeli elektro gitarlar üreterek internet üzerinden pazara sundu"
Off ya... Neresinden uydurmuş bunu ?? Etmiş adamın emeğinin içine...
Gitar bildiğin Strat kasa bu arada...
Ceviz sopa ısmarlayacağım ben de, o haberi yazan muhabiri falakaya yatırmak için....
 
'sen deli misin, başaramazsın' dediler
Gene aynı zihniyet çıktı ortaya.
Yerleşmiş kafalara bu hipotez çıkmıyor kim sokmuşsa kafamıza.
 
İyi güzel hoş, uğraşmış ama, arkadaşın söylediği gibi bu bildiğimiz strat, işte anca bu kadar haber olur, gibson...ve bunu yapmak için internetten video izlemeye gerek yok, adam strat kasayı almış birebir kopyalıyo işte. Yeni bişey yok ortada yani.
Hani şu anahtar yapma makinasını bilenler varsa, aslını alta koyarsınız, yapacağınızı da üste koyar, orjinalinin tüm boşluklarında gezdirirsiniz aletin ucunu. Anahtar yapmaktan bi farkı yok bence. Kendi tasarımın olur, onun kalıbını alır, çoğaltırsın o başka...
 
Son düzenleme:
Bir yerden başlamak lazım sonuçta. Strat kopyası yaptığı için yadırgamak yanlış bence. Kendi tasarımını yapana kadar bir sürü gitar yapması gerekecek. Enstrüman yapımı çok başka bir dünya.
 
Bu konu strat kopyasından ESP muhabbetine varmasın da gerisi olur. :) Çoğunluğun dediği gibi ele alıp bir denemek lazım diyorum. Neden yabancı sermayeye paramı kaptırayım o da gitar bu da gitar diyebiliyorsam.
 
ceviz enstrüman yapımında değerli bir ağaçtır lakin arkadaşımızın meyve vermeyenlerinden seçiyor olması ağaçların yeni kesiliyor olduğu anlamına gelir ki yeni kesilen ağaçtan değil gitar tahta kaşık bile olmaz.

Gibson modeli ne demektir o da ayrı konudur.

Bunca ülkeye ihraç ediyor ve satıyor ise elinde bir tane bitmiş iş olmalıdır dedirtiyor. Ki bunca ülkeye gönderiyor ise biz neden bilmiyoruzdur.

Boya ve cila enstrüman yapımının son aşamasıdır. Adı üstünde "finishing". Ancak arkadaşımız boyası atılıp polyesterlenmiş gitar üzerine freze ile matkap ile girişiyor.

Bunlar hep faiz lobisi işte...
 
Geri
Üst