Elektro Gitar Tel Önerisi Lütfen

Hocam yanlış anlaşılmasın, sarf harcanan, değiştirilebilir demek. Sarf malzeme asla önemsiz değildir, hatta konu ne olursa olsun hayatidir. Sarf derken niteliği azaldığı için sıkça değişeni kastediyorum.

Elixir bir ürün pazarlıyor, size göre mantıklıdır satın alırsınız, bana göre değildir almam. Durup dururken tel değiştirmiyorum ama konser yada kayıt gibi şeylerden önce değiştiriyorum, mesela albüm kaydederken her gün değiştirmeye dikkat ediyorum sound tutarlılığı için. D'Addario'nun fiyat performans açısından en iyisi olduğunu düşünüyorum. Fikrim budur, saygılar :)
Tabiki herkesin tercihleri farklı olabilir, zaten buda işin güzel tarafı. Böylece değişik renkler değişik tonlar duyuyoruz.
Sarf malzemesi olması konusunda da açıklama yapmışsınız zaten, ben yanlış anlamışım sanırım sizi, kusuruma bakmayın. Sevgiler, saygılar.
 
d'Addario; yeni balansli tansiyon (BT) serisinde her telin sapa yaptigi baskinin (kg) esit oldugunu iddia ediyor. Bu bir anlamda, sert tellerde bile rahatca bend yapabilmek demek..
 
d'Addario; yeni balansli tansiyon (BT) serisinde her telin sapa yaptigi baskinin (kg) esit oldugunu iddia ediyor. Bu bir anlamda, sert tellerde bile rahatca bend yapabilmek demek..
dadarrio okadar vasat tellerin ardından altın tel yapsa gene yalan. beş para etmez sittiribottan bi markadır. hiçbişekilde kimseciklere tavsiye etmiyorum. klavyenize bıraktığı toza pasaküfe yazık... gitarınıza yazık... gitsin bağlamaya tel yapsın dadarrio ancak onubecerebilir. tenekeylen.
 
Ben de Roto kullanıyorum, gayet yumuşak, çalımı kolay bir teldir. Bir de ekstra mi teli olayı çok iyi gerçekten. Bu arada yurt dışında çok ucuz bir tel değil Roto, bizim ülkede ucuza satılıyor.
 
Satriani nin o resmin fotoğrafının orada bulunması karşılığı aldığı para karşılığı o telleri diş teli olarak da kullanabilirim sıkıntı değil. Sen hiçbir şey yapma, D'adario çıkart Elixir tak, farkı göreceksin.
 
Bana Elixir'i sorsalar, tek bir şey söylerim: "Hem de ne!" Terleyen eller ve parlak tonlar için Elixir'i tek geçerim. Eğer eller fazla terlemiyorsa Dean Markley Blue Steel modelini kesinlikle öneririm. Ernie Ball Slinky'den birazcık daha uzun ömürlüdür hem. Roto yellow da güzel, onu da denemiştim ama blue steel hakikaten güzel ve yumuşak bi tel. Elixir biraz sert kalır diğerlerine göre.
 
Ernie Ball Slinky çok sölendi bir tanede ondan alayım 0.10 :)
slinky cidden güzel tel ancakçok çabuk ton kaybı oluyor. gerçi şu an slinky takılı bi yerden geçti elime kullanayım dedim ama tonu gitmedi enteresan şekilde. Önceden 9 luk kullanırdım şu an 10 luk kullanıyorum belki de 9 ve 10 arasında fark oluyordur işin matematiğini bilmiyorum ancak şu an güzel gidiyor. normalde 1 haftada perte çıkardı ernie ball.
 
arkadaşın biiri Blue steel demiş evet çok güzel bi tel o da denenmeli. Özellikle Distortion da güüzel sonuçlar veriyor cleanı biraz boğuk gelebilir ama en önemli dezavantajı (bence) sarmal tellerin kaygan olmaması adeta tırtıklı ve o hissayatı sevmiyorsan tam bir işkence olabiliyor slidelarda.
 
Elixer tellere bi türlü ısınamadım. İlk denememde çok çabuk (3-4) karardı ve tonunu kaybetti. evet ellerim çok terler çabuk oksitler telleri ama bu da çok az bi süre elixir için. Bi süre sonra tekrar deneyim dedim belki iyi bakamadım tellere benden kaynaklı bişey vardır diye hani elixirin olayı uzun ömürlü olması, yok yine max 1 ay gitti. Roto benim için en uzun ömürlü tel. En önemli olay da kararmadan ziyade Ton kaybı çok az olması. İlk takıldığında ernie ball kadar parlak ses alamayabilirsin ancak uzun vadede o ton çok zor gider. Enteresandır Roto Elixir'den daha uzun gidiyor bana.
 
Aga amma yerin dibine soktunuz D'Addario'yu. Kalitesiz bir tel değildir. Kullananlar listesine bakın; http://www.daddario.com/DADArtists.Page?ActiveID=3475&tid=3454#alm
Gözüme çarpan:
Joe Satriani
Marty Friedman
Mark Tremonti
Scott Ian
Al Di Meola
Andy Sneap
Taçsız Kral Metin Oktay
Pele
Nadya Komenaçi

Tamam sona doğru saçmalamış olabilirim, kabul ediyorum, ama bu kadar da değil gözünüzü sevem!
sanatcının kullanmsı önemli değil onu. ona bakarsan diğer tellerin sitelerine gir. geri kalan bütü isimlerdeoradadır. parayı verdimi nolacak... oyüzden bunlar hikaye. ben kalitesine rahatlığına dayanıkllığna vb etkenlerebakarım. gerisi hikaye. vasat 5 para etmez yeni başlayan adamı bile gitardan soğutacakbir tel markasıdır kendisi.
 
D'addario'yla ilgili acımasız eleştirilere katılmıyorum açıkçası ben de. Ernie Ball da, Blue steel de, Dunlop da çaldım uzun aralıklarla. Elixir'i ise arkadaşımın gitarında denemiştim.
Öncelikle ellerim aşırı terliyor, çabuk oksitlenme/ton kaybı/deforme vs. durumlarını sıkça yaşıyorum.

Elixir bana çok farklı gelmişti elime aldığımda o gitarı, tabi zamanla alışmak mümkün olabilir ama yine de ama 10 numara kullanan biri olarak teller 9 numara olmasına rağmen sert gelmişti elime. Her çalımdan sonra tellerimi ve gitarımı silen biri olarak 2-3 hafta gidiyor D'addario'lar bana. Elimde yüklüce D'addario stoğu var bitene kadar devam :)

Ernie Ball için görüşüm, çalım ve ton açısından güzel ancak bana ömür olarak pek farklı gelmedi.
Blue Steel benim için bir numara. Bu telde bend yapmak bambaşka geliyor bana, ömür olarak da diğerlerinden daha uzun ancak paket içeriğinden deforme olmuş tellere denk geldiğim olmuştu. Sanırım stoğum bitince Blue Steel'e döneceğim.
Dunlop'la ilgili yorum yapmıyorum.

Son olarak diyeceğim tansiyon açısından D'addario'yu gayet yumuşak buluyorum. Tonal manada da memnunum.
 
Gitara ilk başladığım dönemlerde dadario kullanmıştım bi süre, kime sorsam dadario diyordu. Ben de dedim ki vardır bi bildikleri... Sonra biraz da yenilik meraklısı biri olarak farklı telleri deneyim dedim, hangi teli denediysem dadariodan iyi geldi :) Bizim milletteki dadario sevdasını bi anlamadım gitti seven ciddien seviyo ama hani bilmediğinden falan değil hatta başka tel kullanmam diyen arkadaşlara rastladım sebebini sorduğumda net bi cevap alamasam da kararlarında ısrarcılar netice itibari ile.
 
Geri
Üst