Elektro Gitar Tel Önerisi Lütfen

Böyle yorumları görünce önce gülüp sonra sizin yap(maya çalış)tığınız gibi gömerdim eskiden ama yeterince uyarı aldım forumdan, 1 tane eksik olsun üyelik yerinde kalsın. Ellerim büyük ihtimalle sizin sırtınızdan fazla terliyordur, bunun için ilaç da kullandım, başka bir mesele için botoks araştırırken ellerime bile düşündüm. Ve aynı sizin gibi sırf ucuz olsun diye D'Adario kullandım, çook uzun süre hem de, ama sadece 1 günde simsiyah oluyorlardı, hadi olsun 3 gün. Bu tanıdığım herkesin ortak sorunu.

Şimdi geliyorsunuz Satriani nin anlaşmasını mı okudun, babasının oğlu musun bilmem ne gibi mantıksız laflarla mı haklı çıkmaya çalışıyorsunuz? O adam belki her gün değiştiriyordur o teli ama siz "ellerim çok terliyor" diyorsunuz bir de üstüne "D'Adario 2 ay gidiyor" diyorsunuz. Sonra gelip tonu iyi diyorsunuz. D'Adario 2 ay sonra size nasıl bir ton veriyor, gözünüzü seveyim. Bir de hayatınızda "hiç" Elixir denememişsiniz ama "hiç". Yani kimle tartıştığımı üstteki mesajınızda çok net gösterdiniz, bundan sonra nasıl bir hakaret göreceğim merak etmekteyim.

Hocam, şimdi tel muhabbetini ya da şunu bunu geçelim, niyetim asla hakaret etmek ya da aşağılamak değil kimseyi. Böyle anlaşılıyorsa da çok özür dilerim, üzülürüm nasıl bir hayvanmışım diye.

Burada kullandığım üslüp yakın arkadaşlarımla kullandığım üslüpten farklı değil, samimi bir ortamda sevdiğimiz konular üzerinde tartışıyoruz diye düşünürüm çünkü. Haddimi aştıysam da affola. Seni kıracağıma gider elixir alır takarım önemli değil :)
 
Hocam, şimdi tel muhabbetini ya da şunu bunu geçelim, niyetim asla hakaret etmek ya da aşağılamak değil kimseyi. Böyle anlaşılıyorsa da çok özür dilerim, üzülürüm nasıl bir hayvanmışım diye.

Burada kullandığım üslüp yakın arkadaşlarımla kullandığım üslüpten farklı değil, samimi bir ortamda sevdiğimiz konular üzerinde tartışıyoruz diye düşünürüm çünkü. Haddimi aştıysam da affola. Seni kıracağıma gider elixir alır takarım önemli değil :)
Eyvallah, seni kıracağıma gider Elixir alır çamaşır asarım ;)
 
Jeff Loomis asgari ücrete çalışıyomuş.

Kaynak: Jeff Loomis'in Ernie Ball kullanması.
Bizler bir teli 1 ay 2 ay kullanıyoruz, (1-2 ay dediğim en insaflı adamlar, bir takım tel için 20 lira verip of çok verdim deyip 6 ay gitarda tutan adamlar var etrafta, dolu.) Jeff Loomis bence ucuz olsun diye kaynatıyordur telleri tekrar kullanıyordur. (Böyle bir muhabbet duymuştum bas telleriyle alakalı :( )
 
Rotosound kimse yorum yapmamış yabancı forumlarda bayağı kullanan var. Elixir tonu güzel fakat tahta gibi tel.
 
Ton ve kararmama özelliği mi yoksa yumuşaklık mı. Önceliklere göre de değişir. Ama ben Daddario ile elixir kullandım. Sertlik açısından azıcık fark vardır. Ama öyle elixiri yabana atmayı gerektirebilecek kadar da yok. Tahta gibi demek abartı olur.
 
Kararmama diyonda aynı hesaba geliyor o :) 3 tane tel fiyatı elixir. Floyd Rose gitar kullanırken elixir takıyordum sürekli değiştirmek yoruyordu :D Şuan elixire ihtiyaç duymuyorum. Ton olarakta abartıldığı kadar fark olduğunu düşünmüyorum. Sadece biraz daha parlak ton veriyor elixir. Fredler içinde iyi olduğunu zannetmiyorum elixirin.
 
Arkadaşlar inat etmenin bir anlamı yok, sizin tercihiniz Daddario olabilir buna kimsenin sözü olamaz. Fakat daddario kalitelidir, fiyat performansı şöyledir böyledir derseniz orada bir durun der herkes size. Bu marka piyasadaki en kailtesiz telleri üretir, bu bir gerçektir. Ha beğenen beğenir o ayrı konu, ama lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim özellikle yeni başlayan arkadaşlarımız yanlış öğrenip yanlış yolda ilerleyebilir.
Konu kişilerin tel tercihleri nedir ise burada herkes tercihini yazar. Fakat konu kalite ise bunu tartışmaya gerek yok, daddario son sırayı bile almaz.
Son olarak; sık sık tel değiştirmek benim için sorun değil diyosanız Dean Markley, çok daha uzun ömür uzun sure ton koruma diyorsanız Elixir.
Benim tercihlerimde bu yönde...
 
Son düzenleme:
Rotosound yellow hiç beğenmedim. Diğer tellere göre daha yumuşak ama parmaklar kaymıyor resmen ve tınısı Dadario'dan daha kötü.
 
Bence ortada bir düşüncesizlik yok. Her tel iyi kötü frete zarar verir, abrazif olarak aşındırır, çünkü 2 sert metal birbirine sürtüyor. Bunun sonu fretler eriyecek diye tel kullanmamaya, çizilecek diye jelatin kaplamaya kadar gider. Bırakın erisin, bir tesviye yine sıfır haline döner, bu bile 3-4 seneyi belki de daha fazlasını bulur. Elixir hoşuna gidiyorsa onu kullanırsın, Roto seviyorsan onu kullanırsın.
 
Geri
Üst