Ses Kayıt Cihazı Tavsiye

Eğer tonu amfiden alacaksanız Condenser mikrofonlardan kullanabilirsiniz. USB girişi olan bir processor de alabilirsiniz, ZOOM G3 öneririm. Ses kayıt cihazları ne kadar verimli olur bilemiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Öncelikle cevabın için tesekkürler

ama bu tarz değil de

mesela 2 gitar anfilerle takılıyrosun , ortaya bir cihaz ile kayıt yapmak istiyorsun o işe yarayacak bir cihaz ne olur , olur mu ?
 
Bütçeniz nedir?
Bir de amaç sadece kaydetmekse cep telefonuyla da kaydedersiniz ama youtube gibi ortamlarda yayınlayacaksanız söylediğiniz ortamda en iyi verimi ses kartıyla alırsınız (amfiniz iyiyse).
 
Son düzenleme:
400 lirayı gözden çıkarmanız gerek, M-Audio M-Track tarzı bir cihaz işinizi görür. Müzik aleti satan site ve dükkandanlardan bakabilirsiniz
 
Ses kartıyla olmaz hocam o iş. Zoom H2n veya H4n işini görür. Portatif kayıt cihazıdır, pil ile çalışır, sdcarta kayıt yapar. H2n üstünde çevresel ses alabilen 2 mikrofonu mevcuttur, kayıt kalitesi oldukça yüksektir, bu işler için tasarlanmıştır. H4n'in üstünde 2 tane mikrofon ve ayrıca 2 tanede xlr mikrofon girişi vardır, bu girişlere her mikrofon takılabilir, ses kartı gibi çalışır, aynı zamanda ses kartı gibi de kullanılabilir. Sorunsuz şekilde pil ile birşeye gerek kalmadan 4 kanal kayıt yapabilir. Bu cihazla demo kayıt etmişliğimiz var.

Daha ekonomik 2. elde 100-150 TL civarına Zoom h1'de bulabilirsiniz. Yine kaliteli cihazdır dediklerinizi yapabilecek seviyededir. Buna eş bir de Tascam dr-05 mevcut, ona da yönelebilirsiniz.
 
İki gitarla ses kartından Amlitube VST ile kayıtlarını yapmışlar, ama ucuza mal etmek isterseniz istediğinizi kullanabilirsiniz tabiki
 
Zoom H1 alma düşüncem var. Fakat takılan bir soru var. Kullanan arkadaşlar varsa aydınlatırsanız sevinirim. Kamerada olan İnput Mic girişine Zoom H1 i taksam, kameraya harici mikrifon takılmış gibi kullanma şansım var mı? İkisiyle kayıt almayı düşünüyorum. Video ve sesi üst üste bindirmekle uğraşmamak adına soruyorum. Eğer olmuyorsa kamera mikrofonu almak daha mantıklı olacak gibi.
 
Geri
Üst