Ses Parcalanması

Selam arkadaslar
Notayi basip bend icin yukari kaldirdigim zaman ses giderek parcalanip susuyor. Bildigim kadariyla yanlissam duzeltin lutfen sap ayri bozuksa ya da teller klavyeye degerse bu problem oluyor. Fakat bakimdan dun aldim gitari telleri sokmeden nasil halledebilirim bu problemi?
 
Büyük ihtimal sap ayarındandır. 17.perdeden sonrası ise köprüyü hafif yüseltebilirsin. Benden sana tavsiye gitarının bakımını sap ayarını vs herşeyi kendin yap başkasına verme.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Yorumlar icin tesekkurler. Yazilarinizda faydali oldu fakat daha once sap ayari hic yapmadigim icin napsam bilemedim elimde kalmasin gitar bide :D
 
Birşey değil. başlangıçta 1/8'den fazla asla çevirmeyin, adım adım gidin, yeterli gelmezse aynı işlemi tekrardan yaparsınız. Yazımı dikkatlice bir kere okuyun ona göre sap ayarınızın düzgün olup olmadığını tespit edebilirsiniz.
 
image.jpg
Normale gore daha dusuktu bu sefer farkettigim ilk sey bu..
 
Floyd rose'unuz çok fazla geriye yatmış. Köprünün gövdeye paralel olması gerekiyor, bunu arkadaki yaylardan doğru halledebilirsiniz. Ama bu işlemden sonra akord yapma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu arada demeden geçmiyim, güzel gitar. :)
 
Onun aşağıda olmasının sebebi arkadaki vidalar. Bunun harici en sağda ve en solda gördüğün 2 vidayı alyan anahtarı ile sola çevirirsen hafiften teller yükselir ama kalın E teli zaten 2,3mm'den yüksekse, ince E teli de 1,9-2mm'den yüksekse tellerin zaten yüksek demektir, problem saptadır. Yani örneğin ince E teline baktın, abartılı şekilde 2,4mm gördün, sorun kesin olarak saptadır. (Bu ölçülere 17.fret-tel arası uzaklıktan bakman gerekiyor.)
 
Henüz bakımdan geçmiş bir gitarın durumu buysa bence doğrudan bu ayarları kendin öğrenip uygulamayı deneyebilirsin, hatta denemelisin. Sap yapısı ve truss rod mekaniği düşündüğünden de sağlamdır bu kadar çekinmene gerek yok. Bu "bakımlı" hali için bir ücret ödediysen, ve bu ücret 40 TL veya üzerindeyse (muhtemelen öyleydi) bir daha asla aynı kişiye/kuruma gitarını emanet etmemeni öneririm. Kendi başına bu ayarları öğrenmek adına yapacağın hamlelerin toplamı sana bu bu gitarı bu şekilde "al bak bakımını yaptık" diye veren birininkinden fazla olmayacaktır.
 
Yorumlar icin tesekkurler. Yazilarinizda faydali oldu fakat daha once sap ayari hic yapmadigim icin napsam bilemedim elimde kalmasin gitar bide :D
Hiç birşey olmaz merak etme. Sap ayarı çok fazla büyütülen bir konu halbuki herkes rahatlıkla yapabilir. Tek dikkat etmen gereken ayarı yaparken büyük hareketlerden kaçın, yani alyan anahtarını küçük küçük çevirerek sapını kontrol et. Olmadı yine küçük hareketlerle yap. Doğru ayar tutuncaya dek.
 
Geri
Üst