Ibanez Grg170dx Mi Alayım? Esp Ltd M-10 Mu?

Arkadaşlar ibanez grg170dx mi yoksa esp ltd m10 mu alayım?
Metal çalıyorum stüdyolarda falan. Kendime ait elektro gitarım yok. Almayı düşünüyorum. Megadeth ve mettalica tarzinda çalıyorum. Birde 200-300 tl lik amfi önerir misiniz?
 
stüdyolarda caldıgına gore az cok bılgın vardır dıye dusunuyorum ve 300 lıralık amfinin kescegını dusunmuyorum 300 e 150 daha ekleyıp 2. el bi blackstar ht1r al derım
 
LTD M-10'u bilmem. Ama ibanez grg170 gerçekten kötü bir gitar. Biraz daha bütçe yapıp RG370 yada RG350 falan bakmanızı tavsiye ederim. Ha Cort'da kullanırım diyorsan EVL serisi işini fazlasıyla görecektir.
 
2 sini de alma ve önce bütçeni yaz.. ikinci elde forumu takip et, çok cazip gitarlar düşüyor.. en azından kore ibanez rg350 veya eski model olursa japon rg250-rg270 ve üstü seri japon rg'ler.. ayrıca burada daha önce de bazı arkadaşlar benzer sorular sormuştu, 1-2 ay kadar önce, onların başlıklarına da bakabilirsin.. evde kullanacaksan hiç öyle alengir amfilerle kasma, transistörlü olarak marshall mg15cdr, çok eski olmasa da 2-3 yıl önce üretimi durmuş bir amfidir ama işini çokca görür.. 150-200 tl civarı bulursun.. crate 30-40 watt'lık amfi bulursan ve temizse kaçırma, harikadır crate'ler.. alacağın amfi en kötü reverblü olsun, en azından amfini extra reverb pedalı almadan da zevkle kullanabilirsin..

http://turkrock.com/konu/46191/
 
Son düzenleme:
GRG170 yeni başlayan birisi için olduça uygun bir gitardır. Malzemesi ve işçiliği fiyatına göre hiç fena değildir. (En azından döviz fırlamadan önce öyleydi :)) Şayet bulabilirseniz 2. el temiz bir Ibanez GRG170 edinip işin ehli bir luthiere emanet etmenizi öneririm.

200-300 lira aralığında da yine bulabilirseniz 2. el Marshall MG15DFX (eski serilerden) tavsiye ederim.

Bu ikisi pratik-egzersiz ve elektro gitarı öğrenme amacıyla kullanıldığında fazlasıyla işinizi görecektir.

Zamanla ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra (tremolo/sabit köprü, manyetik dizilimleri, sap-klavye-perde ölçüleri gibi...) daha isabetli ve yerinde alışverişler yapacaksınız zaten. Başlangıç için saydıklarım iyidir.
 
Amfi olarak bütçene göre şimdilik Ibanez TBX15 seni keser büyük ihtmalle. Ama gitar konusu biraz ayrı. Zevk, renk, anatomi ve alışkanlıklar meseleleri var işin içinde. Sıfır almayı düşünüyorsan, tavsiye toplarken beri yanda dükkanları da gezip bu iki gitar öncelikli bütçen dahilindekileri bir dene. Hangisi rahat, konforlu ve ton olarak sana hitap ederse onu al. İkinci el alacak olman mühim değil, deneme beleş nasılsa ;)
 
Son düzenleme:
şu ara dediğin ibanez gitar 350 400 Tl sıfır gibi bahanesi ile. malum dolarda yükseldi. arkadaşın dediği gibi 300 lü seriler ile arasında 100 tl oynuyor pazarlık hariç. amfiyi küçük al gitar yüklen derim. nasılsa stüdyo fln diyorsun. evde de çok ses açmak sorun. tek derdi floyd rose sabır ister.
 
Deneyerek almak her zaman en iyisi senin bütçenin yettiği ekipmanları müzik marketlerde rahatça bulabilirsin git dene derim , öyle karar ver :)
 
Kastamonuda müzik bayisi yok maalesef :) 2.el düşünmüyorum. Başka gitarda düşünmüyorum. Size bu iki gitardan birini sordum hangisi iyidir? :)
İkiside kötü, ikisinede para verme. İkisininde birbirinden farkı yok yani. Şu ana kadar nasıl idare ettiysen öyle devam et, ve bütçenin artması için çaba sarfet, para biriktir. Hiç olmadı alacağın ürünleri, yarın öbürgün satmak istersen satabilesin.
 
Maalesef bütçemi arttiramam öğrenciyi m. Sürekli gelen bi param yok. Bana bu iki gitardan birisini önerin diye konu actim, ancak siz yok alma yok ikiside kötü bilmem ne diyorsunuz
 
Kötü bilmemne diyoruz çünkü kötüler. 2sinden biri değil, 2si de birbirinden kötü gitarlar. Forumdaki birçok bilgili arkadaş sizi baştan uyarıyor ve gayet güzel öneriler gelmiş. Onların sıfırını alana kadar gidin 2. elden güzel bir gitar edinin. Sıfır alsanız satarken yarı fiyatı etmeyecek, ona bile müşteri bulamayacaksınız. Şu an elinizdeki miktarı nasıl biriktirdiseniz, biraz daha biriktirin, daha eli yüzü düzgün bir gitar edinin, bunun için bütçe arttırmanıza gerek yok.
 
2. el olmayacaksa çok fazla seçeneğiniz yok, bu tip dandik gitarlarlara kalırsınız. Çünkü ortada tavsiye edilecek çok gitar yok. Bir de gidip 2. elden gerçekten değeri 750 TL olan gitar alsanız(güzel PRS ve Schecterlar dolaşıyor) yine aynı fiyata elden çıkar ama grg170 gibi rezalet ötesi bir gitar, 200-300 TL'e bile zor alıcı bulur. Çünkü aklı yerinde gitara yeni başlayan ya da gitar edinmek isteyen, 2. elde gitar arayan biri gidip grg170 almaz.
 
Link vermek pek olmaz, sizin biraz araştırmanız lazım. Benim size önerim Schecter marka gitarlar üzerinde durmanız (2. eli 750 TL lik olanlardan bahsediyorum). Sıfırdan farksız tertemiz bir gitar bulmanız çokta zor olmaz. Bunun için sahibinden.com, gitarpedal yada forum sitelerini araştırmanız lazım.
Bu fiyata maun gövdeli canavar gibi bir alet alabilirsiniz, aynı fiyat aralığında sıfır derseniz alacağınız gitar muhtemelen ıhlamur ağacı yada daha dandik bir ağaçtan olacaktır. Hatta bazı modellerde sıkıştırılmış ağaç talaşından bile gitar yapıyorlar. Bu şekilde, gitar görünümlü bir portakal sandığı almayın sakın.
Mutlaka 2. el bakın (iyi bir gitara sahip olmak istiyorsanız)
 
Geri
Üst