sahte ibanezler

slm bende ibanez rg 370 var siyah yaklaşık üç ay once aldım ama sahte olabileceğinmden şüpeleniyorum sap kafasındaki rg series yazısında R nin içi dolu diğer gitarlara baktım R nin ortası dolu olanlarda var boş olanlarda ayrıca floyd roseda en üst vidanın boyası silindi biraz... diğerlerindede silinmeler başladı sapla gövdeyi bağlayan arkadaki 4 vidadan ikisininde çevresindeki ağacın boyası çıktı, vidanın bağlandığı yuvaya baktığım zaman vernik gözüküyor yine bu iki vidanında renginde atma var tam olarak anlatabildimmi bilmiyorum ama yardımcı olursanınz sevinirim teşekkürler......
 
sahte olabileceğini düşünemiyorum bile.. bizim arkadaşın aldığı jacksonda klavyede pürüzler oluştu... ama tahminimce binde bir böyle sorunlu aletler çıkıyordur.. aldığın yere gidip bi konuş istersen.. belki bi yardımları olur...
 
Bence de sahte değildir. Boya atması metal parçalarda mutlaka olur. Hatta bir süre sonra pas lekeleri de görebilirsin...
Gitardaki boya atmaları da işçiliğe göre oluşabilir.
R'nin ortasının dolu olması tamamen işçilikle alakalı birşey. Bildiğim kadarıyla o gitarların yazıları baskı tekniği ile yazılıyor, kullanılan boyar madde yeterince kıvamlı değilse R'nin ortası dolu çıkmış olabilir. Çok fazla problem şeyler değil bunlar, gitarını çalmaya devam et fakat bakımlarını ihmal etme. Eğer ellerin çok terliyorsa metal parçaları (ilk olarak teller) her kullanımdan sonra bir kumaş parçası ile kurula, temizle.
 
benim rg 350 gitarım var kore, direk 2-3 ayda köprü vidalarının boyaları, 6. ay itibariyle kilit vidalarının boyaları gitti. 1. yılın sonunda perdeler belirgin şekilde erimeye başladı. anlayacağın çok sağlam gitarlar değiller bakıma ve dikkatli kullanılmaya ihtiyaçları var.
 
Bunlar farklı yönlerden ama kişiyle alakalı şeyler... Belki perde demirlerinin alaşımları ciddi ölçüde tartışılabilir ama hepsi tüm gitarlarda olur ve her gitar dikkatli kullanılmalıdır... :?
 
ben bugüne kadar bir amerikan fender köprüsünün paslandığını görmedim. gördüğüm tüm 90 öncesi fenderlerin metal kısımları -bir tesadüf olduğunu sanmıyorum- pırıl pırıldı. ya da 1 yılda perdeleri eriyen bir amerikan fender de görmedim. keza eski japon bir ibanez de aynı şekilde sağlam bir "hardware"(türkçesi yok mu bunun, belki metal aksam olabilir) sahibidir.
yani bu anlamda konuşuyorum. gitarıma aşığım ama malzemesi de kötü, işçiliği de. demem o ki, bu tip gitarlardan uzun süre sapasağlam kalmasını beklememek gerek, bol bol bakım istiyor bir süre sonra.
 
Ama Fender köprüleri nikelajlıdır. o tabaka da ciddi basınçlı (çekiç gibi) bir darbe almadıkça metalden kolay kolay ayrılmaz. Arkadaşın Ibanez'inin sorunu boyanın kalkmasıymış. Bence ikisini karşılaştırmak çok doğru değil. Yoksa benim de Endonezya yapımı 6 yıllık gitarımda da (Fender tipi köprüsü var.) şimdilik sorun yok. Eğer metalin üzeri boyalı olsaydı boya kalktığı zaman paslanmaya başlardı yada nikelaj çatlasa alttan paslanmaya başlardı.
 
karşılaştırmadan çok gitarın malzemesinin kötü olduğunu göstermek için söyledim.
neyse sonuç olarak godeadevil arkadaşımızın gitarının sahte olması imkansız gibi görünüyor. içini rahat tutsun :)
 
Kardesimin 26 yillik strati var metalinde manyetiginde leke bile yok, benim sattigim iki senelik ibanezin vidalari, hatta manyetiklerin metal kisimlari paslanmisti, öyle cokta kötü ortamda durmadi. Üstelik metal aksamin paslanma olayini bir tek benim gitarda degil bir kac kore yapimi gitarda gördüm, ayrica forumlardada karsima cikti.
Demekki bosu bosuna Fender, Gibson ad yapmamislar.
Fender olsun Gibson olsun ömürlük gitarlar vede sarap gibi yillandikca degeri artan gitarlar.
 
bence sahteleri olabilir hatta oluyoda .benim bi arkadaşımda sahte ibanez jam vardın ama herşeyi gerçek gibi.olay şundaydı serisini aratıyoz internette yk öle bişey yani bulamıyozz.o gitar gerçekse bilem fabrikadan çok kötü çıkmış olsa gerek işçilik berbat yanii.ama kasası harbici cem kasasıydı ona bişey diyemicem.
 
slm arkadaşlar..350 dx geçti elime geçenkerde..bi arkadaşa aldık..neyse..gitar daha bir kaç aylık çizik yok ama ne biliim bu ibanezlerde bişiler aksik ya..herkesde bi ibanezdir gidiyo ama..
 
Sahte olduğunu düşündüğünüz gitarların headstocklarının arkalarının ve köprü sistemlerinin fotoğraflarını çekip buraya koyarsanız daha iyi yardımcı olunabilir.Bariz taklit markalar hariç(Çin malı ebay'de de oluyor arada Jem falan ama burda görmedim hiç o derece başarılı bir kopya) ben de sahte Ibanez olabileceğini düşünmüyorum.
 
boyalı parçalar ister istemez sürtünmeyle boya aşındıkça korozyona maruz kalıyor. her çalıştan sonra kuru bi bezle silerseniz, ayda bir biraz makine yağı sürerseniz ömrü uzar.

nikelajın kabarıp dökülmesinden çok önce üzerinde ufak ufak pas noktacıkları görürsün, makine yapıyla lekeleri temizleyebilirsin.
 
Geri
Üst