sahte ibanezler

bende bu kore muhabbetini duydum ama geçenlerde zuhalde rg2550 ve jem gördüm ikiside japondu tabi bunlar 2005 mi 2006 mı bilmiyorum ama piyasada japon ibanezler var.. ayrıca daha kore prestige görmedim:)
 
prestige in üretimi koreye kayıyor diye bir söylenti var gerçekten ama ayrıntıları belli değil yada öyle bir bilgiye henüz rastlamadık..
ayrıca şöyle bir durum var, eğer prestige korede üretilicekse japonyada ne üretilecek..? muhtemelen bazı modellerin üretimi korede olacak yada kore ve japon olarak prestigeleri ayırabilirler.. kalite olarak bir fark olmasa bile insanlar japon olanları tercih etmek isteyecektir buda başka bir abuk duruma yol açar.. :p yakında öğreniriz neymiş işin aslı..
 
Ibanez gitarların seri no.larına nereden bakabiliyoruz.
Bende bir tane kırmızı, turuncu arası Ibanez Ex var (Şu an perdesiz-gitar durumunda). Yıllardır hiç bir sitede bu gitarın izine rastlamadım.
 
ibanezrules.com dan bakabilirsin.

şunu sorucam: 2006 prestigeler korede üretiliyor muhabbeti ne kadar gerçek? yani 2006 prestigedeki bir team j craft veya made in japan ibaresi ne kadar doğru?
 
Sigmastern demiş ki:
Kardesimin 26 yillik strati var metalinde manyetiginde leke bile yok, benim sattigim iki senelik ibanezin vidalari, hatta manyetiklerin metal kisimlari paslanmisti, öyle cokta kötü ortamda durmadi. Üstelik metal aksamin paslanma olayini bir tek benim gitarda degil bir kac kore yapimi gitarda gördüm, ayrica forumlardada karsima cikti.
Demekki bosu bosuna Fender, Gibson ad yapmamislar.
Fender olsun Gibson olsun ömürlük gitarlar vede sarap gibi yillandikca degeri artan gitarlar.
kardeş bence ne kadar para verirsen o kadar kalite alırsın bi jem ömürlük gitar olmazmı sadece boyası atıo die? çok kolay bi iş boyatmak o kadr sorun etmemk lazım. orası fender gibi parlak parlak olsa yakışmaz yani biraz kozmetiine bakalım işni dim ;)
 
Benim Prestige RG1570 de bir buçuk yıllık falan, vidaları ve kilitleri pas içinde. Tremolo'nun üst tarafındaki boyalar attı. Onun dışında en ufak bir sorun yok. Anlamadığım bu kadar kaliteli gitar yapan firma niye adam gibi paslanmayan vida vs kullanmaz? Hayır çok bi maliyet falan olsa anlarım.. alt tarafı iki üç vida ve kilit.
 
Paslanma bulundurduğun ortam ile ilgili . Mümkün oldukça dışarıda bırakma derim ben. Evde daha kuru bir bölümde sakla falan. Çalmadığın zamanlarda case içinde kalsın. Kaldırırken sil mutlaka

Benim gitar 2 yıllık hiç öyle bir sorun yok.
 
Tamam doğru diyorsun da, 2 yıl boyunca 200 euro'luk Yamaha Pacifica 112J kullandım. En ufak paslanma olmadı. Aynı şekilde sakladım iki gitarı da. Garip geliyor bana yani.
 
rg 370 in varsa floydu bişeye benzemiyorsa , manyetiklerin yeri oynuyorsa , clean tonları berbatsa , akort tutmuyorsa , bide sapta made in korea yazıyorsa gitarınız orjinaldir korkmayın :)

JS-1200CA aldım japon daha kutusundan cıkardığımdan beri akort yapmadım ! çok ciddiyim :)
 
hayır kaçmadı daha akort floyd rose'u umduğumdan iyi çıktı. (bu arada aktif olarak sahnede kullanmıyorum sahnede gene rg 370 işkencesine talim :) ) :) rg 370 im var ondan sonra bu gral gibi oldu valla :D
 
ya o taklıtlerı gordumde kafama takıldı sormadan edemıcem rg govdelı bı gıtara bu jemlerdekı monkey grıp olayını actırmak mumkunmu acaba yapılsa ne olur . belkı bıraz uç bı dusunce oldu ama yadırgamayın ezmeyın yani :D
 
Johny demiş ki:
ya o taklıtlerı gordumde kafama takıldı sormadan edemıcem rg govdelı bı gıtara bu jemlerdekı monkey grıp olayını actırmak mumkunmu acaba yapılsa ne olur . belkı bıraz uç bı dusunce oldu ama yadırgamayın ezmeyın yani :D

rg'yi jeme benzetmek

aynı düşünce bende de vardı zamanında; benle (ve pek yapılası fikrimle) fütursuzca dalga geçmeye çalışan zavallılar olmuştu, ama düzgün, bilgilendirici cevaplar da gelmişti. bir bak istersen. sonradan vazgeçtim ama niye vazgeçtim, gitarıma yeni manyetikler taktım, sticker falan yapıştırdım, iyice bi adam ettim, bu arada jem tutkum yok oldu ve gitarımın şu haliyle gayet iyi olduğuna karar verdim.
tabi bence bu rg'yi jemleştirme olayı hoş bir sonuç verebilir. jem manyaklığım kalsa denerdim zaten.
 
ibanezi bilmemde jackson ın çok sahtesi var sanıırm hatta çok az bi dikkatsizlikle birazda traji komik bişidi çocuğun birine üzerinde made in a.b.d yazan jackson satmışlar çocukta şeker gibi yemiş yazık hem üzüldüm hem güldüm ne olcak halimiz bilmem ...
 
Geri
Üst