a-Maze (Progressive Metal) - Ankara

Metin çok sağol yorumların için. Valla sevindim yorum yazıldığını görünce. (Gerçi bir kere yazsan yine anlardık ama bize yaptığın muamele hiç hoş değil :D.) Koyduğum video da pek tenezzül edilmedi yorumlanmaya. Yakında besteleri sunacaz kamuoyuna ama yine yorum almıycaz heralde :) .

Neyse, bize çalışmalara tam gaz devam etmek düşer.
 
arkadaslar videonuzu indirdim valla guzel calmıssınız , ayrıca savatage caldıgınızı okuyunca sevindirik oldum :D umarım en kısa surede izleme fırsatı bulurum
 
:) ben de indirdim vidyonuzu umut(haybeyee) söyledi...dream theater'ın new york konserini izledikten sora pek umudum kalmamıştı fatal tragdy'yi canlı çalma konusunda...iyi cesaret etmişsiniz valla,tebrikler gitarcı arkadaş da çok güzel atmış soloyu,klavye tonları biraz garip geldi bana,bi de arada seni seviyorum diyen bi arkadaş:))

canlısını da izlemek dinlemek isteriz,konser olursa önlerdeki yerimizi alıp eşlik ederiz..
 
Biz de "Scenes From New York" dvd sini beraber izleyip gaza geldik :). (Toygar söz bi ara verecem la dvd leri :D) Beğendiysen de ne mutlu. Konser olursa da sizin gibi progressive seven arkadaşları görmek büyük mutluluk olur.
Sağolasın izleyip, yorum yapıp, güzel şeyler söylediğin için "odyssey". Bekleriz konserlere :)
 
odyssey cok sagol yorumlarin icin elimizden geldigince guzel yapmaya calistik, isallah daha da iyi olacak ilerde. umarim beraberde calariz sonraki konserlerde. :metalhead bektas bu arda ver artik su dvd leri yeter la yeter :D
 
odyssey demiş ki:
:) ben de indirdim vidyonuzu umut(haybeyee) söyledi...dream theater'ın new york konserini izledikten sora pek umudum kalmamıştı fatal tragdy'yi canlı çalma konusunda...iyi cesaret etmişsiniz valla,tebrikler gitarcı arkadaş da çok güzel atmış soloyu,klavye tonları biraz garip geldi bana,bi de arada seni seviyorum diyen bi arkadaş:))

canlısını da izlemek dinlemek isteriz,konser olursa önlerdeki yerimizi alıp eşlik ederiz..
:LOL: o sevimli arkadasi yanlis anlamayin heyecandan agzindan kacirmis yoksa cok delikanli adamdir ee ne de olsa GAZİLİ!! :evil: :) Dosya her ne kadar buyuk olsa da usenmeyip indiren herkese tesekkur ederiz..Vala klavye tonu hakkinda daha once bi elestiri gelmemisti ona Pinar yorum yapsin ama klavyenin de konserden bikac gun once satin alindigini goz onune alirsak hos karsilamak gerektigini dusunuyorum.. ;) Ayrica kameranin kalitesinden ve cekimden kaynaklanan ses yetersizliginden de kaynaklaniyor olabilir ama canli dinlediginizde keyif alcaginizi dusunuyorum konser olursa bekleriz ,eslikci DT severlere ihtiyacimiz var. 8)
 
forumdan bihaber geçirdiğim birkaç günün ardından yorumları için yazan herkese ve videoyu izleyenlere genelce teşekkürler. klavye tonunda kanımca sorun yoktu, yeni alınmış olsa da cihazı çözmüştük yani : ) inancın son mesajının son cümlesinin son kısmına tamamen katılıyorum, özetle bekleriz konserlere ;)
 
Herşeyden ama herşeyden önce Turkrock'ta yeni gördüğüm grubunuzu kutlar,başarılar dilerim.Progressive denilen mübarek müziği icra ettiğiniz için de minnetlerimi sunarım.
Şimdi..bana da tavsiye eden "odyssey","haybeyee","andac" gibi arkadaşlarım oldu videoyu indirdim sabırla,65 mb gibi bi mebla idi.Meraklıydım,zira fatal tragedy çalmışsınız,zor şarkıdır.Naçizane yorumumu aşketmek isterim.
Dikkatli,analitik ve objektif izledim ki yapıcı eleştiriler yapabilieyim.Forumda tanıyanlar yeri geldiğinde çok yararlı eleştiriler yapabildiğimi bilirler.:p eğer niyetimin son derece iyi olduğunu bir daha hatırlatırsam sanırım hatalarınızı bir başkasının gözünden görmenin iyi olacağını idrak etmenizi sağlamış olurum.
İlk olarak söylemeliyim ki canlı bir performansta Fatal Tragedy gibi Dream Theater'ın ileri seviye bir şarkısını çalmak son noktada cesaret isteyen bir iş.Ayrıca kendinize olan güveninizi de takdir ediyorum.Nitekim bunu yaparken nası yaptığınız da bir nebze(!) önem arzediyor.Genel olarak baktığımızda Türk-Öğün-Çalış-Güven dörtlüsünün sahneye hakim olduğunu görüyoruz,yani demek istediğim dinleyen,bakan adam "aha negzel çalıyorlar aferim çocuklara" diyor.Fakat biraz daha teknik detaya inecek olursak bireysel olarak hakimiyetlerde sorunlar yaşanmış.Ha,olmaz mı,olur tabiki konser heyecanı,zor bir şarkı olması vs.Ama bazen şarkının gidişatı bozulmuş ve bu da sağlam Dream Theater dinleyicisine biraz fazla gelir.Dakika dakika videonun analizlerini sunmak isterim siz değerli Alearmoni müzisyenlerine:

0:00-0:30 Klavye-vokal kompozisyonu daha güzel olmalıydı.Pek kulağa güzel gelmeyen bir ses tonu kullanan vokalist arkadaşa daha yumuşak bir ton tavsiye ederim.

0:33-1:10 Davulun son derece sunî girişi ve gitarı yanlız bırakması sonucu şarkının girişinde de sorun yaşanmış.Vokal çok düşük sesle,artı aşırı duygusuz bir seslendirme yapmış bu kısımda.Gitarist sorunsuz çalıyor.Basta da sorun görünmüyor duyulduğu kadarıyla.

1:15 Davul geçişi olmamış.Acele etmiş davulcu arkadaş.

1:15-1:55 vokalin arada detone olması dışında davulun hakimiyeti çok sık kaybetmesi durumu var.artı olarak davul da atraksyondan uzak,biraz duygusuz bir performans sergiliyor.

1:55 Basçı arkadaşın vokali takdir topluyor ! :D renk katmış.

02:00-2:18 Geçiş kısmı gayet usulüne uygun ve kulağa hoş geliyor.(Ben de seni seviyorum arkadaşım.)

2:20-2:44 Vokal yine silik bir performans sergilerken davulda da triplet-double sorunları var gibi görünüyor.Bölümün sonundaki atağı güzel entegre etmişsin.NY00 konserindekinin biraz değiştirilmiş hali.

2:45-3:35 herkes işini iyi yapıyor.Uyum var.Herşeyin başı konsantrasyon.

3:36-4:00 Davulcu arkadaşı daha sakin ve dikkatli olmaya davet ediyorum.Aslında yetenekli ama çok acele ediyor sanırım.Biraz daha güvenli çalmaya ihtiyacı var.çok fazla hata var bu bölümde.Ezbere dayalı bi stil geliştirmek ilerde ölümcül hatalara yok açabilir.

4:00-4:27 Klavye solo 1.Güzel,hoş,fakat tonda biraz daha iyi bir seçim,daha verimli bir sonuç doğururdu.Pek anlamam klavye işlerinden ama biraz yankılı bir ton olmuş.(Ben de seni çok seviyorum arkadaşım.)

4:27-5:08 Gitar solo 1.Oldukça zor,bir numara bir DT solosu.Gitarın sesi azbuçuk bozuk geliyo ama duyduğum kadarıyla başarılı bir solo oluyor orada.Tabi genel enstrüman bütününün uyumsuzluğu nedeniyle bir kaos hakim oluyor gene.

5:08-5:44 Klavye Solo 2.Ben beğendim.Bazı arkadaşlar çok da iyi olmadığını söyleseler de benim hoşuma gitti diyebilirim.

05:45-6:23 Gitar solo 2.İşte en beğendiğim bölüm.gerçekten uzun çabalar harcamış gitarist arkadaş bu bölüme.tebrikler güzel olmuş.Bana sorarsanız vokal arkadaş boş durmak yerine tef çalsaymış birebir olrumuş.

6:23-Son:Hani klavyeyle beraber "Now it's time to see how you died.Remember that death is not the end,only a transition" kısmı? Oranın müptelasıyız biz DT cleric'leri. :)

Üyelerin Gözümdeki Değerlendirilmesi:

Gitar:Oldukça hakim görünüyor.(Cüsse olarak ta :D şaka şaka kızmak yok burda zanaatine saygı duyduğumuz bi insan.)Sololarda yardırmış,diğer partisyonlarda da gayet rahat ve uyumlu çalıyor.

Klavye:Biraz sololarda yuvarlamalar var tabi ama ne de olsa Jordan Rudess gibi bir insanın yaptıklarını yapmak zor iş.Kendisine başarılar diliyorum.

Davul:Çok fazla karambole ve aceleye getirerek çalıyor,çok çalışma ve metronom yardımıyla çalışmaya ihtiyacı var.Onun haricinde bi de arkadaşlarıyla uyumlu çalmaya dikkat etse iyi olur.Şarkının dağınık görünmesi için yegane sebep davulun diğer enstrümanlarla uyumu kaybetmesi.

Bas:Bu çeşit video kayıtlarında cihazın mikrofonunun yeterli kapasiteye sahip olmamasından dolayı genel olarak bas sesleri yalan olur,bu kayıtta da bas sesleri çok az geliyor.Ama görsel olarak anladığım kadarıyla fena değil.Pek naptını bilmez bir hal yok.Ayrıca bariz ekşi nota olsa cart diye belli ederdi kendini zaten.

Vokal:Malesef yetersiz kalmış bu şarkıda.Çok cansız söylüyor.Gönül ister ki daha başka bir mekanda daha sesine uygun bir şarkıda göreyim,ona göre yorum yapayım,ama bu şarkıda bence kötü.

Genel Yorum:

Öyle veya böyle "sahnede Fatal Tragedy çaldık biz" demek için çalmış olmamak için uyum konusu üzerinde ayrıca bireysel olarak enstrümanlar üzerindeki hakimiyet konusunda da çalışmaya ihtiyacınız var diye düşünüyorum.Yoksa şarkı karambol oluyor.Yine de başta dediğim gibi takdire şayan bir çaba ve cesaret.

Grubunuza tekrar yüksek başarılar diliyor,hedeflerinizi büyük tutmaya devam etmenizi temenni ediyorum.Saygılar ve sevgiler.
 
Bu kadar dikkatli dinleyip, izleyip yorumlarını paylaştığın için sağol. Yazdıklarının yaklaşık %50lik kısmının farkındaydık. Hala o kadarlık bir doğruluk payı olduğu kanısındayım. İzleyenler de dikkat etmiştir zaten. Biz buyuz kardeşim, bakın fatal çaldık diye değil de, konserde fatal tragedy çaldık(ya da çalmaya çalıştık). Bu de görüntüsü. Buyrun izleyin, yorum yapın diye düşünerekten videoyu koyduk. Sağol esirgememiş yorum yapmışsın ama ;
02:00-2:18 Geçiş kısmı gayet usulüne uygun ve kulağa hoş geliyor.(Ben de seni seviyorum arkadaşım.)

Ezbere dayalı bi stil geliştirmek ilerde ölümcül hatalara yok açabilir.

biraz duygusuz bir performans sergiliyor

Öyle veya böyle "sahnede Fatal Tragedy çaldık biz" demek için çalmış olmamak için uyum konusu üzerinde ayrıca bireysel olarak enstrümanlar üzerindeki hakimiyet konusunda da çalışmaya ihtiyacınız var diye düşünüyorum

Kullandığın üslup rahatsız edici. En çok eleştirdiğin kişilerden biri olduğum için alınganlık gösterdiğimi de düşünebilirsin. Sorun değil. Davul konusunda otorite olmak gibi bi hedefin var sanırsam. Uzun yolun açık olsun arkadaşım. "Naçizane yorumlarını daha güzel bi şekilde aşkedersen" 8O memnun oluruz ki ciddiye alınmak istiyosan bu hep böyle olmalı. Ya da sorarlar adama, böyle tepeden, ukalaca eleştirilerini yazıyosun ama kimsin ki ? diye.

Sana eleştirme demiyorum, pohpohla da demiyorum. Düşündüklerini güzel bi şekilde ifade edersen sevinirim. Hatalarımızı başkasının gözünden görmek tabi ki geliştirici bi durum ama o başkası da yazarken iki kere düşünürse, kendisi ayrı bi hata içine düşmez.
 
bence gereksiz eleştiride bulunmussun ben video tekrar (6-7)kere izledim sesler tam net deil ama geldi kadarıyla ve metronomla da dinledim yani bence görünür bi metronom sorunu yok ve ataklarda gayet basarılı (kayıda göre)ben sadece davul ile ilgili yorum yapıcam ama bence elestirilerin sert olmus bir kez daha gözden gecirmeni dilerim sayılar(ve uyum ile ilgili bir problem yok verdigin saniyeleride ayrı ayrı dinledim nese kolay gelsin arkadaslar..
 
Videonuzu izledim, Fatal Tragedy çok sevdiğim bir şarkıdır, videoyu izlerken de o yüzden çok hoşuma gitti. Dream Theater çalmak gerçekten zordur, ama bu arkadaşlar birtakım küçük hatalar dışında güzel çalmışlar bence, hatalarının farkında olmaları da bundan sonra daha iyi performanslarını da izleyeceğimiz anlamına geliyor. Zaten Seçil de çok güzel sesli bir vokalist arkadaşımızdır :)

Canlı performansınızı izlemeyi çok isterim ama ondan çok sizin çıkarttığınız bir demo albümü dinlemeyi isterim.

Grubunuzun başarılarının devamını dilerim.
 
"tuncdogukan" bende pek yapici elestiri yaptigini dusunmuyorum, yani davulla ilgili bu kadar problemi nerde gordugunu de pek anlamadim. uyum sorunu kaos olmus falan demissin bikac yer icin ama ufak tefek bir iki sey disinda ben grup icinde pek bi uyumsuzluk gormedim video yu izledigim zaman. elbet hatalar olmus olabilir ama senin soyledigin kadar bi uyum problemi falan oldugunu dusunmuyorum. yine de elestirilerin icin tesekkurler, diger arkadaslara da aynen yorumlariniz icin tesekkur ediyorum.
 
drumscat demiş ki:
Kullandığın üslup rahatsız edici. En çok eleştirdiğin kişilerden biri olduğum için alınganlık gösterdiğimi de düşünebilirsin. Sorun değil. Davul konusunda otorite olmak gibi bi hedefin var sanırsam. Uzun yolun açık olsun arkadaşım. "Naçizane yorumlarını daha güzel bi şekilde aşkedersen" 8O memnun oluruz ki ciddiye alınmak istiyosan bu hep böyle olmalı. Ya da sorarlar adama, böyle tepeden, ukalaca eleştirilerini yazıyosun ama kimsin ki ? diye.

Sana eleştirme demiyorum, pohpohla da demiyorum. Düşündüklerini güzel bi şekilde ifade edersen sevinirim. Hatalarımızı başkasının gözünden görmek tabi ki geliştirici bi durum ama o başkası da yazarken iki kere düşünürse, kendisi ayrı bi hata içine düşmez.

can arkadaşım davulcu yoldaşım neden kızdığını anlamadım,dediğim gibi herhangi rahatsız edici üslup kullanmamak için son noktada özen göstermeye çalıştım,kaldı ki ukalalık.niyetim kat-i surette kötü değildir,dikkate alınma alınmama gibi bir endişem yoktur.sadece kendi görüşümü naklettim.asıl otorite olmaya çalıştığımı iddia etmen çirkin,zira benim dediklerimin %100 ünü reddetme gibi bi hakkın ve imkanın var.istersen hiç sallamazsın ben sadece gördüklerimi söyledim."yorumla ilgili yorum" yapanlar da olmuş,garip geldi biraz.bu yorumu ben o kişilere yaptım,siz niye benim yorumumu eleştiriyorsunuz ki? bu örnek için söylemiyorum ama bişeyi eleştiren insanlardan birisi kusursuz bulabilirken öbürü son derece çirkin bulabilir.benim yorumuma cevap hakkı "hayır biz gayet de kral çaldık" deme hakkı sadece grup elemanlarınındır,saygıyla anlayış gösteririm ve bir daha yorum yapmam herhangi bir ürünlerine.

buna rağmen ben yine de özür diliyorum eğer kırıcı olduysam,çünkü dediğim gibi bu kayıt sizin belki yaptıklarınızın %1 belki daha da azıdır.benim yaptığım eleştiri binlerce insandan bi tanesinin tanık oldukları,ilk dinlediğinde aklından geçirdikleridir.ayrıca davulcu arkadaşa yaptığım eleştirilerin neden kendimi yüksek tutup ukalalık yaparak eleştirme olarak algıladığını da algılamadım.sadece davul hakkında bişeyler bildiğimden şarkının orjinalindeki davul partisyonlarına göre karşılaştırma yapabildim.

eleştirilerimin arkasında dururum ve kabul edip etmemek tekrar söylüyorum sadece grup elemanlarına tanınmış bir haktır.3. kişiler bu eleştiri hakkında yorum yapmazsa sevinirim.

akşam akşam üzüldüm şimdi.

neyse.başarılar,kolay gelsin.
 
Üzülme arkadaşım. Her iki tarafın da rahatsız olduğu kısımlar belli. Dikkat edilmesi gerektiğini düşündükleri kısım da belli. Dışardan yorumunu okuyunca, belirttiğim gibi düşündürdü.

bir daha yorum yapmam herhangi bir ürünlerine.

Demek istediğim ya da istediğim şey bu değildi tabi ki. Her zaman eleştirini yaparsın, konser olursa ona da gel, ama rahatsız olduğum(uz) kısım ifade şeklindi sadece. Yorumuna yorum yapan arkadaşlar da bundan rahatsız oldular sanırsam. Şahsi boyutta bi problem yaşamak istemem, ki sen de istemiyosun gördüğüm kadarıyla. Neyse yolun açık olsun.

"gil-estel", umarım biz de demo hayalimizi gerçekleştirebilir, sonra daha büyük hayallerle boğuşuruz. @s_i_n sağol başarı dileklerin için.
 
Geri
Üst